TRANSIT CUSTOM FURGON I DCIV

TRANSIT CUSTOM FURGON I DCIV

RENOVIRAN IZGLED I SADRŽAJ

Transit Custom je vozilo na koje zaista možemo biti ponosni. Saradnik koji će vam olakšati mnoge poslove i uljepšati poslovno putovanje.

Tehnologije nove generacije za bezbednost i udobnost

Sa Ford Transit Custom možete da iskoristite brojne inovativne funkcije pomoći u vožnji. Na primer, inteligentni graničnik brzine koristi kameru za prepoznavanje saobraćajnih znakova za određivanje ograničenja brzine. Kao rezultat, sistem automatski podešava brzinu. Sistem Cross Alert upozorava ako otkrije vozila koja se približavaju - u slučaju izlaska s parkirališta kretanjem unatrag ili u slučaju loše vidljivosti.

Sistem za otkrivanje mrtvih uglova BLIS može da pomogne u sigurnijoj promeni trake jer koristi radarske senzore koji otkrivaju vozila. Ako otkriju vozilo koje ne možete da vidite, sistem vas upozorava uključivanjem svjetla u spoljnom ogledalu. Prilagodljivi tempomat je tehnologija koja vožnju čini manje stresnom, jer postavljanjem željene brzine i udaljenosti do vozila ispred nas, sistem održava zadatu udaljenost. Ako senzori otkriju da se saobraćaj usporava, vozilo će se automatski usporiti. Kada se saobraćaj normalizuje, vozilo ponovo ubrzava prema zadatoj brzini.

Napredni SYNC 3 - interfejs s kojim ćete uvek biti povezani i bezbjedni

Ford SYNC 3 vam omogućava da ostanete povezani i upravljate svojim mobilnim telefonom, muzikom i navigacionim sistemom pomoću intuitivnih glasovnih komandi ili preko ekrana u boji osetljivog na dodir od 20,3 cm (8 inča). Povezuje se sa sistemima Apple CarPlay i Android Auto, a pomoću Applink možete da pristupite nekim od svojih omiljenih aplikacija za pametne telefone, uključujući Spotify. Informacije o saobraćaju uživo vam pomažu da izbegnete zagušenja. Možete čak i da pozovete listu lokalnih restorana samo pomoću komande „Gladan sam“ ili da pristupite Michelin vodiču da biste izabrali restoran i napravili rezervaciju.

Važan deo Ford SYNC sistema koji može da spasi živote je funkcija Poziv u hitnim situacijama*. Ako se dogodi nesreća u kojoj se aktivira vazdušni jastuk ili se isključi pumpa za gorivo, tehnologija može da koristi mobilni telefon sa omogućenom Bluetooth® vezom i automatski pozove hitne službe. Ako je potrebno, možete prekinuti poziv ili razgovarati sa ovim službama. Sistem će pružiti ključne informacije poput GPS koordinata, čak i ako ste u nesvesti.*

*Fordova Pomoć u hitnim situacijama funkcioniše u više od 40 evropskih država. Ova funkcija radi kada je povezana s kompatibilnim mobilnim telefonom koji imate sa sobom, kada se aktivira vazdušni jastuk (ne uključuje vazdušne jastuke za kolena) ili kada senzor sudara isključi pumpu za gorivo. Tekstualna funkcija i Pomoć u hitnim situacijama nisu dostupni na svim evropskim jezicima.

Puno prostora za sve što vam treba

Ford Transit Custom može se pohvaliti velikim i funkcionalnim teretnim prostorom. Palete standardnih dimenzija 2,4 x 1,2 m mogu se složiti u tovarni prostor. Dostupne su različite dimenzije tovarnih prostora, što znači da možete pronaći odgovarajući dostavni kombi za svoje potrebe. Transit Custom ima najpristupačnija bočna vrata u poređenju s bilo kojim drugim vozilom u istoj kategoriji. Klizna vrata su opremljena posebnim mehanizmom koji ih drži otvorenim i stabilnim tokom utovara i istovara.

Agilna i jednostavna vožnja - poput vožnje automobila

Transit Custom se može pohvaliti izuzetnom okretnošću i udobnom vožnjom. Zahvaljujući mnogim pametnim funkcijama, za volanom ćete biti opušteni i sigurni u sebe.

Potpun nadzor nad brzinom

Inteligentni graničnik brzine omogućava potpunu kontrolu nad brzinom, što vam omogućava potpuno fokusiranje samo na vožnju. Kada se aktivira, kamera za otkrivanje saobraćajnih znakova prvo otkriva ograničenje brzine, a zatim sistem automatski prilagođava vašu najveću brzinu toj vrijednosti*.

*Važno: Ograničenje brzine može se razlikovati u zavisnosti od puta i veličine vozila. Za ograničenje brzine u svakom trenutku je odgovoran sam vozač.

Aktivni radarski tempomat za opušteniju vožnju

Aktivni radarski tempomat, dostupan kao dodatna oprema, omogućava održavanje brzine na željenoj unapred podešenoj vrijednosti. Ako ugrađeni radar otkrije vozilo ispred vas, smanjiće brzinu i održava unapred zadatu bezbjednosnu udaljenost. Kada se put ispred vas ponovo isprazni, sistem ubrzava do odabrane brzine. Dio tempomata je i funkcija upozorenja na sudar koja vas upozorava ako se previše približite vozilu ispred sebe.

Tehnologija koja vidi vozila u mrtvom uglu

Sistem za otkrivanje vozila u mrtvom uglu u retrovizorima, uz upotrebu radara, otkriva vozila koja se možda kriju u vašem mrtvom uglu i pomaže vam u promjeni vozne trake. Sistem vas upozorava na vozilo u mrtvom uglu narandžastim svjetlom u bočnim retrovizorima.

Prilikom kretanja unazad upozorava vas na vozila iza vas

Sistem upozorenja za unakrsni saobraćaj iza vozila dio je sistema za otkrivanje mrtvih tačaka u spoljnim ogledalima. Kada vozite unazad i ograničena je kontrola saobraćaja, Transit Custom može prepoznati vozila koja se približavaju i oglasiće se zvučno upozorenje. U zavisnosti od smijera iz kog vozilo dolazi, lampica upozorenja u lijevom ili desnom spoljnom retrovizoru istovremeno svjetli, a upozorenje se takođe prikazuje i na ekranu.

Vidi saobraćajne znakove koje biste mogli da propustite

Bez obzira da li su znakovi na putu ili iznad njega, stalni ili privremeni, sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova može ih prepoznati. Ikona za znak ograničenja brzine ili, na primer, zabranjeno preticanje pojavljuje se na instrument tabli i mjenja se kada uđete u područje s novim ograničenjem.

Sigurno i u skladu sa svim vremenskim uslovima

Uprkos manjoj potrošnji energije od konvencionalnih, halogenih farova, ksenonski farovi pružaju izuzetno dobro osvjetljenje na putu, bez obzira na vremenske uslove. Dnevna LED svetla učiniće vas primetnim tokom dana, a njihovim jedinstvenim svetlosnim potpisom dobro ćete videti i noću. Zajedno obezbeđuju da vozilo ima izuzetno odvažni izgled, koji savršeno odgovara njegovom blistavom karakteru.

Farovi koji se automatski prilagođavaju okolnostima

Prilagodljiva svjetla koriste senzor koji otkriva slabu dnevnu svjetlost u sumrak ili kada dođe do nagle promjene svjetla. Tada se automatski uključuju i pomažu vozaču da vozi u tamnijim uslovima. Kada senzor otkrije nadolazeća vozila ili drugo vozilo ispred sebe, automatski zasjenčuje duga svjetla da bi spriječio zasljepljivanje ostalih vozača. Kasnije se automatski vraća na duga svjetla da bi vam pružio optimalnu vidljivost.

Napredni sistem vam pomaže da ostanete u svojoj traci

Ako vozilo otkrije da slučajno napuštate svoju traku, sistem za zadržavanje trake upozoriće vas vibriranjem kola upravljača i prikazom vidljivog upozorenja. Možete podesiti tri različita nivoa intenziteta vibracija.

Još lakša vožnja unazad

Stubići, točkovi, niske ograde ... Kamera za vožnju unazad prikazuje na centralnom ekranu sve iza vas. Ali ne prikazuju se samo svi predmeti koje ste možda previdjeli; sistem takođe crta virtuelne linije na ekranu kako bi vam pomogao da parkirate na najužim parking mjestima. Kamera se automatski aktivira čim se ručica menjača prebaci za vožnju unazad.

Senzori za parkiranje bez stresa

Senzori za prepoznavanje udaljensoti pri parkiranju, smješteni naprijed i nazad, pomažu vam da procjenite udaljenost između vašeg vozila i svih prepreka oko vas. Kada otkriju prepreku, uključuju zvučno upozorenje, koje se oglašava sve jače kada se približavate prepreci.

Zadnje vazdušno oslanjanje

Sa sistemom zadnjeg vazdušnog oslanjanja* Transit Custom automatski održava konstantnu visinu vozila, bez obzira na to koliko je vozilo opterećeno. Vaša vožnja je stoga prijatna, bez obzira vozite li sami, s putnicima ili je vozilo potpuno natovareno.

*Dostupno samo u putničkoj verziji Transit Customa.

Stabilizacija pri bočnom vjetru

Sistem* vam pomaže da ostanete u svojoj traci u slučaju vjetra, koristeći Elektronski program za kontrolu stabilnosti (ESC), koji otkriva kada na vozilo utiču bočni udari vjetra.

*Uskoro dostupno.

Ford SYNC poziv u hitnim slučajevima

Važan dio Ford SYNC sistema je pomoć u hitnim slučajevima (Fordova asistencija u hitnim slučajevima - Ford Emergency Assistance)*. U slučaju nesreće, kada se aktivira vazdušni jastuk ili se isključi pumpa za gorivo, tehnologija koristi telefon koji je povezan na sistem putem Bluetootha i pomaže vam da pozovete hitnu pomoć. Takođe možete otkazati poziv. Sistem pruža hitnim službama i policiji važne informacije, poput GPS koordinata, čak i ako to sami ne možete da uradite.

*Fordov hitni poziv funkcioniše u više od 40 evropskih država. Ova funkcija funkcioniše kada je povezan sa kompatibilnim mobilnim telefonom koji imate sa sobom, u slučaju aktiviranja vazdušnog jastuka (ne uključuje vazdušne jastuke za koljena) ili kada senzor sudara isključi pumpu za gorivo. Tekstualna funkcija i hitni poziv nisu dostupni na svim evropskim jezicima.

Efikasnost potrošnje neće uticati na performanse vašeg Transita Custom

Transitova dobitna kombinacija beskompromisne snage, izuzetno efikasne potrošnje goriva, legendarne pouzdanosti i niskih emisija još je jedan razlog zašto ćete uvek voljeti da krenete s njim na put.

Performanse koje impresioniraju

Fordov napredni novi 2,0-litarski EcoBlue TDCi motor pruža još više snage i obrtnog momenta. Njegova izdržljivost i pouzdanost ogledaju se u dugim intervalima servisiranja: do 40.000 km ili do dvije godine, šta god se prije dogodi. Motori EcoBlue TDCi su opremljeni naprednim sistemom kontrole kvaliteta ulja koji nadgleda vaš stil vožnje i upozorava vas na svako pogoršanje kvaliteta ulja, štiteći tako motor. Svi djelovi i komponente koji su podložni normalnom habanju napravljeni su da traju što je duže moguće bez održavanja. Napredni dizel motori ispunjavaju zahtjeve strogog standarda Euro 6.2 za automobilske emisije izduvnih gasova, a njihove prednosti podržavaju brojne pametne i efikasne tehnologije.

Agens koji smanjuje štetnost emisije

Sistem selektivne katalitičke redukcije (SRC) koristi AdBlue®, tečnost na bazi ureje i vode, koja pretvara emisije azotnog oksida (NOx) u izduvnim gasovima u neškodljivi azot i vodenu paru. Filter za čvrste čestice (čađ) smanjuje njihovu zapreminu iz izduvnih gasova za više od 99%. Za pravilan rad, rezervoar za tečnost AdBlue® vašeg vozila sa dizel motorom EcoBlue TDCi mora biti napunjen. Kada je nivo tečnosti prenizak, sistem vas na to upozorava.

Potrošite manje goriva sa sistemom Start-Stop

Kada se zaustavite na semaforu ili u koloni, ova tehnologija može automatski da zaustavi motor (ali ne i da prekida rad važnih uređaja, kao što su farovi, klima-uređaj, radio i Ford SYNC sistem). Kada želite da nastavite vožnju, otpustite kvačilo i, kao i obično, odaberite prvi stepen prenosa, a kod automatskih mjenjača pritisnite papučicu gasa, motor će se ponovo pokrenuti. Start-Stop je posebno efikasan u gradovima i na gradskim ulicama, gde može smanjiti potrošnju goriva i do 10% (gradska vožnja).

Kontrola ubrzanja omogućava ekonomičniju vožnju

Ova inovativna nova opcija* kontroliše stepen ubrzanja vozila i obezbeđuje da jednako brzo ubrzate s praznim ili potpuno natovarenim vozilom. U zavisnosti od stila vožnje, možete očekivati do 15% smanjenu potrošnju goriva. Nova tehnologija takođe može pomoći u smanjenju habanja motora, kočnica, pneumatika i drugih komponenata.

*Uskoro dostupno.

Automatski mjenjač za opuštajuću vožnju

Motori od 96 kW (130 KS) i 125 kW (170 KS) dostupni su sa šestostepenim automatskim mjenjačem. Oba motora su standardno dostupna sa brojnim karoserijskim varijantama i kapacitetima i obezbjeđuju laganu i opuštajuću vožnju, posebno u saobraćajnim špicevima s mnogo uzastopnih zaustavljanja i polazaka. Mjenjač vam omogućava ručno prebacivanje stepena prenosa, a u zahtjevnijim uslovima, poput klizavih ili strmih površina, možete ga i „zaključati“ u odabranom stepenu prenosa.

Inovativni sistemi za vašu bezbjednost

Transit Custom postavlja nove standarde u zaštiti putnika i tereta u klasi lakih komercijalnih vozila. Vozaču pomaže čitav niz naprednih tehnologija, uključujući sistem za izbjegavanje sudara, otkrivanje pješaka (čak i noću!) I automatsko kočenje. Izuzetno robusna konstrukcija, stalna zaštita od prevrtanja i alarmni sistem takođe će doprinijeti još većoj bezbjednosti.

Sistem za stabilizaciju prikolice

Kada sistem za stabilizaciju prikolice otkrije da prikolica vijuga ili se zanosi, smanjuje brzinu kako bi omogućio veću kontrolu. Sistem usporava vozilo smanjenjem obrtnog momenta motora i postepenim povećanjem pritiska kočnice na svim točkovima.

Stalna zaštita od prevrtanja vozila

Fordov jedinstveni sistem protiv prevrtanja obezbjeđuje da točkovi u svakom trenutku budu čvrsto na podlozi, posebno u uslovima kada je težište visoko i prilikom vožnje kroz strme zavoje sa spoljnim nagibom. Sistem otkriva opasne uslove vožnje koji mogu dovesti do prevrtanja vozila i pokreće ESP, koji na odgovarajući način interveniše, kontroliše brzinu i vraća stabilnost vozila.

Sistem za smanjenje mogućnosti naleta

Sistem za sprečavanje naleta otkriva sporija vozila ispred vas ili pješake i vozila koja bi vam mogla preprječiti put i upozorava vas na njih. Ako ne odgovorite, sistem automatski koči. Tehnologija je razvijena da pomogne da se smanji ozbiljnost nezgoda ili da se spriječe, a u novom Transit Customu radi i noću. Pouzdano spriječava sudar do brzine od 50 km/h i smanjuje posledice sudara do 80 km/h (u uobičajenim uslovima na putu i u normalnom stanju vozila).

Svih 5 zvjezdica za bezbednost

Novi Transit Custom dobio je najvišu moguću ocjenu na Euro NCAP testu, što dokazuje da će zaštititi kako vas, tako i vaše putnike i teret.

Poboljšana stabilnost u teškim uslovima vožnje

Elektronska kontrola stabilnosti neprestano nadgleda stanje vašeg vozila. Otkriva kada izgubi prianjanje i automatski aktivira impuls kočenja na pojedinačnim točkovima, pomažući mu da se stabilizuje. Korišćenjem naprednih senzora i sistema protiv blokiranja kočnica, ponašanje vozila je uvjek pod kontrolom.

Poboljšan sistem vazdušnih jastuka

Transit Custom je dostupan s vazdušnim zavesama, prednjim i bočnim vazdušnim jastucima za vozača i suvozača, kao i sa poboljšanim sistemom zatezača pojaseva.

Napredni sistemi za veću kontrolu kočenja

Sistem protiv blokiranja točkova (ABS) i elektronska raspodjela snage kočenja se međusobno dopunjuju kako bi kočenje bilo što efikasnije. Pomoć pri kočenju u hitnim situacijama pomaže vozilu da postigne maksimalnu efikasnost kočenja u slučaju nužde. Za automatsko podešavanje stara se elektronska kontrola stabilnosti koja otkriva koliko ste snažno pritisnuli papučicu kočnice i, po potrebi, povećava pritisak u kočionom sistemu. Tokom snažnog kočenja, sistem kočionih svjetlaa trepće kako bi upozorio druge vozače.

Rano upozorenje kada pneumatik gubi vazduh

Ako sistem za nadzor pritiska tokom vožnje otkrije pad pritiska u jednom od pneumatika, upozoriće vas simbolom koji svjetli na instrument tabli.

Možete odabrati jedan od dva snažna alarmna sistema

Transit Custom se uz dodatno plaćanje može opremiti kompletnim alarmnim sistemom koji se aktivira prisilnim otvaranjem vrata ili poklopca motorskog prostora. Dostupan je i još sofisticiraniji sistem alarma kategorije Thatcham 1. On se automatski aktivira kada zaključate vozilo i, u slučaju provale u vozilo, podizanja ili otkrivenog kretanja u vozilu aktivira glasnu sirenu.

Udoban i prikladan kao nikada prije

Ford Transit Custom ima preuređenu kabinu koju odlikuju izdržljivost i praktičnost. Pametna dizajnerska rešenja nude obilje prostora za odlaganje stvari, a s nizom pametnih tehnologija, koje takođe uključuju Fordov sistem SYNC 3, kabina postaje vaša udobna mobilna kancelarija.

SYNC 3 sa jednostavnim rukovanjem bez upotrebe ruku

Ford SYNC 3 sistem vam omogućava da upravljate svojim telefonom, muzikom i sistemom za navigaciju intuitivnim glasovnim komandama ili preko 20,3 cm (8-inčnog) ekrana u boji osjetljivog na dodir, gestovima na koje smo navikli na pametnim telefonima. Pomaže vam u izbjegavanju gužve u saobraćaju, a čak možete i da pozovete listu lokalnih restorana jednostavnom komandom.*

*Napomena: Sistem SYNC 3 omogućava potpunu integraciju samo sa iPhone/Android 5.0 (Lollipop) ili novijim sistemima. Neke funkcije SYNC 3 zahtjevaju vezu za prenos podataka, što može dovesti do dodatnih troškova. Da biste provjerili da li su vama dostupni i Apple CarPlay i Android Auto, pogledajte najnovije informacije na službenim web stranicama sistema Apple CarPlay ili Android Auto.

Sjedišta stvorena za potpunu udobnost

Novi dizajn prednjih sjedišta uključuje izmjenjenu geometriju, deblje tkanine i prefinjenije, a istovremeno još trajnije presvlake. Pružaju vam veću podršku i udobnost za opušteno putovanje. Furgon (Van) verzija ima 1 + 2 prednja sjedišta, Kombi Van takođe ima tri sjedišta u drugom redu, a Transit Kombi tri sjedišta takođe i u trećem redu.

Vaša udobna mobilna kancelarija

Dvodjelno suvozačevo prednje sedište ima integrisan prostor za odlaganje dovoljno velik za prenosni računar (laptop), dokumente ili druge vrijedne predmete. U verzijama Trend, Limited i Sport srednje sjedište je opremljeno preklopnim stolom. Njegova korisna površina je 345 x 240 mm i dovoljno je velika za laptop ili položenu mapu. Sto ima dva držača za piće, prostor za olovke i elastični pojas za držanje predmeta.

Najviše prikladnih prostora za skladištenje u svojoj klasi

Transit Custom ima mnoštvo pogodno uređenih prostora za odlaganje predmeta, uključujući ladicu na vrhu instrument table. Kutija za rukavice je dovoljno velika za fascikle formata A4 i može se osvetliti u zavisnosti od verzije. Takođe je prikladan prostor ispod sjedišta, a između prednjih sjedišta je i držač za piće na izvlačenje (pri odabiru ručnog menjača). Za još više prostora, velikim pregradama su takođe opremljena vrata – za mape formata A4 i boce od dva litra.

Grijanje vetrobranskog stakla Quickclear za brzi početak vožnje čak i u najhladnijm jutrima

Ova praktična funkcija vam omogućava da svoje vozilo još brže pripremite za put tokom hladnih jutara. Samo pritiskom na dugme i ugrađeni ultra tanki grijni elementi brzo uklanjaju led ili eliminišu zamagljenost vetrobranskog stakla, a, pored toga, odmrzavaju i brisače. Sistem je efikasan u nekoliko sekundi, bez obzira na niske spoljne temperature.

Korisna rešenja koja vam olakšavaju svakodnevni rad

Transit Custom se može pohvaliti brojnim pametnim i praktičnim rešenjima koja će vas učiniti još efikasnijim. Izuzetno lak pristup raskošno velikom teretnom prostoru olakšava vam posao. Takođe je osmišljen da troškove vlasništva čini što je moguće nižim.

Nenadmašni teretni prostor sa lakim pristupom

Prostor za teret je nenadmašan po dužini, širini i upotrebljivoj unutrašnjoj visini. Možete prevesti do tri euro palete, a zbog preklopa na pregradi i predmete dužine do 3,4 metra (L2). U verziji sa dugim međuosovinskim rastojanjem (L2), teretni prostor omogućava korisnu dužinu od 2,9 m, širinu od 1,35 m (između lukova blatobrana) i visinu od 1,77 m (visoki krov). U verziji sa kratkim međuosovinskim rastojanjem (L1) sa ugrađenom pregradom, dostupna zapremina je teret je 6 m3, dok dugačak međuosovinski razmak (L2) nudi čak 6,8 m3. Lak pristup obezbeđuju široko otvaranje teretnih vrata, optimizovana visina otvaranja i nizak stepenik zadnjeg pristupa.

Jedinstveni tovarni prostor sa otvorom u pregradnom zidu

Transit Custom nudi proširenje prostora za teret. Pregrada odvaja tovarni prostor od vozačke kabine i ima podizni poklopac. To znači da se predmeti dužine do 3,4 m mogu ukrcati kroz zadnja vrata i u produženi tovarni prostor ispod dvodjelnog suvozačkog sjedišta u verzijama s dugim međuosovinskim rastojanjem (L2) i predmeti dužine do 3 m u verzije s kratkim međuosovinskim rastojanjem. Ova funkcija vam omogućava da imate dovoljno prostora čak i za prevoz najdužih tereta.

Savršeno uklopljena klizna vrata

Skriveni klizni mehanizam bočnih vrata poboljšava aerodinamičku efikasnost i pomaže u smanjenju buke.

Izuzetna čvrstina karoserije za potpunu bezbjednost

Više od 40 odsto karoserije sastoji se od bor i drugih izuzetno čvrstih čelika, uključujući delove okvira putničkog prostora. To je čini izuzetno laganom i otpornom na efekte sudara. Oblik karoserije takođe je optimizovan za detalje, što je zahtevalo više od 4.500 računarskih simulacija i 30 test sudara cjelog vozila.

Pogodan, tih i ekonomičan krovni nosač

Jedinstveni i inovativni integrisani krovni nosači mogu se lako preklopiti kada se ne koriste. Omogućavaju vožnju do visinskog ograničenja od dva metra. Zbog nižeg otpora vazduha potrošićete manje goriva i učiniti vožnju tišom.

Savršena obloga za dno vašeg prtljažnog prostora

Možete dodati zaštitu poda za svoj Transit Custom. Lako se čisti, pa nećete morati da instalirate svoju. Ova izdržljiva podna obloga olakšava premještanje tereta, brže i lakše čišćenje i održava veću vrijednost vašeg vozila.

Praktičniji, bezbjedniji privezi za teret

Tačke sidrenja tereta u Transitu se nalaze neposredno iznad poda na bočnom zidu prostora za teret. Tako na podu nema prepreka, što olakšava pristup i sprječava nakupljanje prljavštine, ali omogućava i ugradnju podne zaštite koja se lako može očistiti. U visini struka i ramena manipulatora teretom postoje dodatna sidrišta ugrađena u strukturu vozila, a nosivost svakog od njih je vrtoglavih 30 kg.

Otvorite vrata pod pravim uglom i zabravite ih

Otvaranje vrata pod uglom od 90° pomoću posebnog mehanizma takođe omogućava i njihovo zabravljivanje i na taj način bezbjedan utovar ili istovar vozila čak i na terenu pod nagibom. Kada vozite sa otvorenim vratima, reflektori će upozoriti ostale učesnike u saobraćaju na otvorena vrata. Zatvaranje je takođe lakše, jer poboljšani odzračni ventili otpuštaju pritisak u prtljažnom prostoru.

Okretanje nikada nije bilo tako lako

Krug zaokreta novog Transit Customa iznosi samo 10,9 metara*, što je impresivno za vozila ove veličine. To čini gradsku vožnju, uključujući sve parkinge, prevoze i istovare, mnogo lakšim.

*Verzija L1 s naplacima od 15"; 11,6 m s naplacima od 16"; 11,8 m s naplacima od 17"

Sve utičnice nadohvat ruke

Iznad kola upravljača, odnosno instrument table je ladica sa mnogim korisnim funkcijama. Ima utičnicu od 12 volti i USB priključak. Druga 12-voltna utičnica i USB priključak nalaze se na povoljnoj lokaciji pored ručice mjenjača. Takođe, možete instalirati pretvarač od 150 vati koji obezbeđuje izlaz od 240 volti.