PUT DO PROSVJETLJENJA

FORD MUSTANG + Uvidi u vožnju

NIKAD ZASJENJENO

FORD MUSTANG MACH-1

PURE CALIFORNIA SOUL

NOVI FORD MUSTANG CALIFORNIA SPECIAL

FORD MUSTANG

Jedna odmah prepoznatljiva ikona. Dva modela. Zastrašujući Ford Mustang GT je sada pridružen
od strane Ford Mustang Mach 1 sa mogućnošću staze.

Oba modela Ford Mustang pružaju uzbuđenje na zahtjev. Oba su agresivnog stila i prepuna naprednih funkcija i pomoćnih tehnologija. Mustang Mach 1 dodatno ima koristi od značajnih poboljšanja s novim prednjim aerodinamikom, razdjelnikom i uglom prilaza koji povećavaju aerodinamičke performanse. Zajedno sa novim podnožjem koji pruža značajnu dodatnu silu pritiska za vuču i stabilnost pri skretanju.

5,0-litarski V8 Mach 1 motor je sposoban za kolosalnih 460 KS i 529 Nm [390 ft/lb] obrtnog momenta, i vrijeme od 0-62mph od 4,4 sekunde u automatskom i 4,8 sekundi u ručnom. Dakle, pitanje je koliko ste ozbiljni po pitanju performansi?

ZVIJER ISPOD HAUBE

Pokreće Mustang GT je poboljšana verzija Mustangovog poznatog 5,0-litarskog V8 motora, koji uključuje tehnologiju dvostrukog ubrizgavanja goriva za poboljšane performanse. Dok Mustang Mach 1 ima zastrašujući, posebno modifikovan i kalibriran 5.0L V8, sposoban za izvanrednih 460 KS pri 7.250 o/min i 529 Nm [390 ft/lb] obrtnog momenta pri 4.900 o/min.

GT dolazi sa glatkim i brzim manuelnim menjačem sa 6 brzina ili sofisticiranim automatskim menjačem sa 10 brzina.

Mach 1 Tremec 6-brzinski ručni mjenjač testiran je u skladu sa standardima izdržljivosti Boss 302, a 10-brzinski automatski je nadograđen novim pretvaračem obrtnog momenta, podržavajući optimiziranu sposobnost i performanse okretnog momenta.

RIKA NA PRITISAK PAPUČICE

Postižući brzinu od 0-100 km/h za brzih 4,4 sekunde, novi Mustang Mach 1 pruža odlične performanse. Novi sistem hlađenja, precizno upravljanje i poboljšana šasija osiguravaju uzbudljivu vožnju. Čak ima i jedinstveni izduvni sistem, podešen da odgovara njegovom beskompromisnom karakteru. Kao i Mustang GT, Mach 1 ima tehnologiju Active Valve Exhaust koja vam omogućava kontrolu zvuka. Dakle, možete pojačati urlik u Race Track modu ili ga umanjiti u tihom načinu rada.

TEHNIKA ZA UNAPREĐIVANJE SVAKE VOŽNJE

Ford Mustang je opremljen nizom tehnologija za poboljšanje vašeg svestranog iskustva vožnje. Na primjer, digitalna instrument tabla od 12" prikazuje neprocjenjive informacije, optimizirane za vaš odabrani način vožnje. Track Apps vam također omogućavaju praćenje performansi na stazi u realnom vremenu. Gde god da vozite, MagneRide™ sistem amortizera automatski prilagođava ogibljenje da odgovara uslovima – dajući vam glatku, uravnoteženu vožnju.

POGLEDAJTE ŠTA JE TO ŠTO GA IZDVAJA

OTKLJUČAJTE PAMETNU STRANU

Aplikacija FordPass neprimetno vas povezuje sa vašim novim Mustangom, omogućavajući vam da se krećete na inteligentne, intuitivne načine. Dobijte daljinski pristup svom sportskom automobilu gdje god da se nalazite, pratite njegovu posljednju lokaciju i čak ga daljinski zaključajte za dodatni mir. Ažuriranja saobraćaja u realnom vremenu koja se isporučuju u navigacioni sistem vašeg vozila pomažu vam da izbegnete kašnjenja. A sa upozorenjima o zdravstvenom stanju vozila koja se šalju direktno na vaš telefon, odmah ćete saznati za sve probleme, tako da možete brzo obaviti održavanje, sa svim informacijama koje su vam potrebne.

SLOBODNE RUKE SA SYNC 3

Ford SYNC 3 vam pomaže da ostanete povezani. Možete kontrolisati svoj telefon, muziku i navigaciju prirodnim glasovnim komandama. Pa čak i pošaljite odredišta iz aplikacije FordPass na svom pametnom telefonu, direktno u SYNC 3 navigaciju. Sistem ima 8" ekran u boji osjetljiv na dodir sa pokretima za intuitivnu kontrolu. SYNC 3 se također može povezati na Apple CarPlay i Android Auto, a uz AppLink možete pristupiti nekim od svojih omiljenih kompatibilnih aplikacija za pametne telefone.