Pristupačnost

IZJAVA O DOSTUPNOSTI


Ovdje u Fordu razumijemo važnost pružanja web stranice koja je dostupna svima. Zbog toga smo izvršili brojne evaluacije pristupačnosti na ford.co.uk, u skladu sa smjernicama za pristupačnost web sadržaja koje je postavio World Wide Web Consortium (W3C).

Posvećeni smo procesu stalnog poboljšanja i stalno radimo na tome da naš sadržaj bude razvijen u skladu s prihvaćenim smjernicama i standardima za pristupačnost i upotrebljivost. Ovo uključuje:

Pristup našoj web stranici
Funkcije na našoj web stranici (uključujući Build and Price, Dealer Locator i Showroom) ponašaju se na odgovarajući način, tako da im se može pristupiti putem mobilnih, ručnih i desktop uređaja.

Fontovi i veličina teksta

Tamo gdje je bilo moguće i prikladno, koristili smo

  • Standardni sans-serif font na ford.co.uk i lako je čitljiv.
  • Živi tekst umjesto grafike kako biste povećali kontrolu i smanjili vrijeme potrebno za preuzimanje stranica.

Promjena postavki

Koristeći svoj web pretraživač, možete promijeniti veličinu teksta na ovoj web stranici. Također možete napraviti druge korisne promjene u svom pretraživaču, kao iu okviru svog računara.

Slike i alternativni tekst

Gdje je moguće i prikladno, slike imaju alternativni tekstualni atribut za čitače ekrana. To znači da kada slika prenosi važne informacije, njen sadržaj se prikazuje u alternativnom tekstu, koji čitač ekrana može koristiti.

Kontakt informacije

Link za detalje o tome kako nas kontaktirati za dodatne informacije van mreže nalazi se u podnožju svake web stranice.

Ova izjava o pristupačnosti izdata je u maju 2017.