Napravljen za najteže poslove

Ford transit van trail

Nova snaga. Isti partner od povjerenja.

Novi Ford transit 5-tona kombi

Zahtevajte više

Ford transit van trail

FORD TRANSIT VAN

Samo nazovite zadatak i za njega je napravljen Transit Van.
Transit Van dolazi sa jednim redom sedišta za maksimiziranje vašeg prtljažnog prostora i do prostranog formata L4 H3. A sa novim modelom od 5 tona, možete povećati nosivost svog Transit kombija na 2.457 kg.
Nudi do 15,1 kubnih metara sigurnog teretnog prostora. Uz dužinu teretnog poda do 4.217 mm (u varijanti L4), opcija Transit LWB je lako opremljena za transport dugih predmeta kao što su cijevi, daske i rolne tepiha.
Dok je pristup prtljažniku jednostavan preko kliznih bočnih vrata za teret, ili stražnjih vrata pune visine i ugrađene stepenice stražnjeg branika.
A sa nizom naprednih funkcija povezivanja i pomoćnih tehnologija na dohvat ruke, kabina Transit Panel Van zaista je vaša kancelarija na putu.

POGLEDAJTE ŠTA TRANSIT KOMBI MOŽE UČINITI

KARAKTERISTIKE

DODATNA SNAGA ZA KOMBI OD 5 TONA

Nova varijanta GVM od 5 tona (bruto masa vozila) donosi najveću nosivost ikada Transit Van, omogućavajući vam da efikasno nosite nosivost od 2.457 kg.

Ova dodatna snaga čini 5-Tonne idealnim kandidatom za teške konverzije. Veće međuosovinsko rastojanje i konfiguracija karoserije Jumbo Van-a (L4 H3) osiguravaju vam prostor, kao i snagu, za nošenje ili pretvaranje. Pruža vrhunsku svestranost za sve što vam je potrebno.

Jače nego ikad. Ovaj novi, ultra jak Transit je spreman za rad.

TERETNI PROSTOR I PRISTUP

Transit je veliki kombi koji pruža impresivan tovarni prostor u sve tri dimenzije: dužina tereta, širina (od luka do luka) i korisna unutrašnja visina. Sa 15,1 kubnih metara tovarnog prostora, možete smestiti teret dužine preko 3 metra. A sa nosivošću do 2.457 kg, nikada vam neće nedostajati prostora ili mogućnosti transporta gotovo bilo čega. Široka bočna vrata za teret, optimizirana visina otvaranja i stražnja stepenica za pristup osiguravaju lak pristup i vašem teretu.

POVJERENJE U PROMJENJIVE USLOVE

Zaleđeni zimski putevi, blatnjave pristupne staze – gde god da vas posao odvede, pogon na sve točkove (AWD) vam daje samopouzdanje da idete tamo. Inteligentni pogon na svim točkovima je sistem obrtnog momenta na zahtev koji obezbeđuje siguran napredak na izazovnim površinama. Pritiskom na dugme ili kao odgovor na uslove vožnje, AWD drži vas i vaš teret na putu. A za povećanje težine od samo -60 kg, dobijate dodatnu svestranost bez žrtvovanja nosivosti.

PONUDA MOTORA

Uz niz naprednih 2,0-litarskih Ford EcoBlue dizel motora, Transit Panel Van je snažniji i efikasniji nego ikad. Sa četiri dostupna pogonska agregata, koji nude do 185 KS, garantovano ćete pronaći onaj koji zadovoljava vaše specifične potrebe. Transit je također dostupan sa HDT (Heavy Duty Truck) motorom za kupce kojima je potrebno malo više snage, što ga čini idealnim za teže preinake kombija. To je moćan veliki kombi.

Blagi HiBRID

Kako bi se povećala efikasnost, Transit je sada dostupan kao blagi hibridni kombi. Mali električni motor na baterije radi s konvencionalnim motorom kako bi pomogao u smanjenju potrošnje goriva, povećavajući efikasnost vašeg Transit Vana kada je potražnja za snagom niska.

FORD ECOGUIDE

Inovativni Ford EcoGuide sistem kontinuirano procjenjuje efekte vašeg ponašanja u vožnji na potrošnju goriva. Sistem analizira vašu brzinu, promenu stepena prenosa, kočenje i nivo predviđanja, plus broj kratkih i dugih putovanja koje vaš Transit Van čini. EcoGuide vam zatim vraća ove informacije putem displeja na kontrolnoj tabli. Cilj je da vas podstakne da vozite efikasnije, smanjite potrošnju goriva i uštedite novac tokom vijeka trajanja kombija

POMOĆ PRED SUDAROM KOD DETEKCIJE PJEŠKA

Pomoć prije sudara s detekcijom pješaka koristi tehnologiju radara i kamere za skeniranje ceste ispred vašeg tranzitnog kombija. Ako se otkrije opasnost od sudara s vozilom, pješakom ili biciklistom, tada će vam dati upozorenje. Ako ne odgovorite na vrijeme, sistem može automatski primijeniti do pune sile kočenja kako bi smanjio ozbiljnost ili čak eliminisao neke frontalne sudare.