Ford Direct odobrena garancija za polovni automobil

Za to dodatno samopouzdanje na putu

Naši automobili su napravljeni da traju, tako da čak i polovni automobili odobreni od strane Ford Direct dolaze sa dvogodišnjom sveobuhvatnom garancijom na neograničenu kilometražu. To znači da možete voziti sa samopouzdanjem, znajući da ste zaštićeni od malo vjerovatnog slučaja bilo kakvog mehaničkog kvara. Također ste pokriveni našom Ford Assistance službom spašavanja, popravke i oporavka na cesti.


Pouzdanje i sveobuhvatna pokrivenost

Svaki Ford Direct automobil je podržan našom dvogodišnjom sveobuhvatnom garancijom na neograničenu kilometražu koja je uključena u cijenu koju plaćate za vozilo. Ne samo da imate sigurnost u jamstvo proizvođača, već nema ograničenja u broju zahtjeva koje možete podnijeti.

Vaša garancija također uključuje dvogodišnje pokriće za Ford Assistance od datuma prodaje. Ovo je usluga spašavanja, popravke i oporavka na cesti koja vam pomaže kod kuće ili bilo gdje u Europi, sedam dana u sedmici, 365 dana u godini. U slučaju kvara, pozovite nas i mi ćemo pozvati nekoga da vam pomogne na putu.

Uživajte u vožnji bez brige uz Ford Assistance
Saznaj više

Rasporedite troškove servisiranja uz Service Assure
Saznaj više

Pročitajte o Fordovim produženim garancijama za rabljene automobile
Saznaj više

Šta je pokriveno

Većina originalnih komponenti i mehanički kvarovi su pokriveni.


Šta je isključeno

Odvojite trenutak da pročitate naša isključenja i osigurajte da ćete dobiti maksimum od svoje garancije.

Isključenja:

  • Kvarovi uzrokovani slučajnim oštećenjem, pogrešnim korištenjem ili zanemarivanjem
  • Vozila koja su modificirana i/ili korištena za utrke ili reli
  • Vozila koja se koriste za kratkoročni najam (iako su prihvatljiva vozila na lizing duže od šest mjeseci) i vozila koja se koriste za dnevni najam ili taksi usluge
  • Popravke koje obavlja bilo tko osim ovlaštenog distributera Forda
  • Svaki posljedični gubitak zbog bilo kakvog kvara pokrivenog garancijom
  • Potraživanja tokom bilo kog perioda u kojem ovlastite Fordovog ovlaštenog zastupnika ili drugu treću stranu da preproda vaše vozilo
  • Svaki gubitak, oštećenje ili kvar koji se dogodi kada vozilo nije u jednoj od naših pokrivenih zemalja

Dijelovi koji nisu pokriveni Ford Direct garancijom

Garancija pokriva kvar zbog proizvodnih ili materijalnih nedostataka u originalnim specifikacijama komponenti, osim onih navedenih u nastavku:

  • Standardni servisni dijelovi -prečistači zraka, filteri za ulje i zaptivke, svjećice, tekućine i ulja.
  • Normalno habajući dijelovi – pomoćni pogonski kaiševi, akumulatori, kočioni frikcioni materijal (uključujući diskove), sijalice, obloge kvačila, izduvne cijevi i prigušivači (iako su katalizatori prekriveni), osigurači, svjetiljke, amortizeri i MacPherson podupirači, gume, brisači oštrice, provjere i podešavanja.
  • Okviri i karoserija – unutrašnje obloge, staklo (grijaći elementi su prekriveni), presvlake i jastučići za sjedišta, branici, lajsne, farba, lim, ulazak vode, letvice i zaptivke karoserije, antene i kotači.
Ako želite više detalja, vaš lokalni Ford diler će vam ih rado pružiti. Da biste pronašli najbližeg Fordovog dilera, koristite naš lokator dilera.