Ford garancije

Zaštita vašeg novog Forda

Ogromna količina dizajna, inženjeringa i stručnosti osigurava da svako novo Fordovo vozilo isporučuje.

Kako bismo bili sigurni da će vaš novi Ford nastaviti da ispunjava vaša poslovna očekivanja, razvili smo novi program garancije za nova vozila kako bismo smanjili vrijeme zastoja.

Sve važeće informacije o uslovima garancije možete pronaći u servisnom portfelju koji dolazi uz odgovarajuće vozilo.

Ispod je kratak pregled garancija koje ima svako novo Ford vozilo.

Osnovna garancija

Svako novo vozilo koristi Fordovu osnovnu garanciju kojom se upravlja preko Fordovih ovlaštenih dilera. Ova garancija pokriva bilo koji dio vozila koji zahtijeva popravku ili zamjenu kao rezultat greške u proizvodnji. Dio će biti potpuno besplatno popravljen ili zamijenjen od strane bilo kojeg Fordovog ovlaštenog distributera, bez obzira na bilo kakvu promjenu vlasništva vozila tokom garantnog roka.

Garancija počinje da važi od dana registracije vozila.

Garancija za farbanje površine

Ovo je dodatna garancija koja pokriva lakiranu površinu vozila. Ako lakirana površina vozila zahtijeva pažnju zbog greške u proizvodnji, potrebne popravke će obaviti bilo koji Fordov ovlašteni zastupnik potpuno besplatno.

Garancija za zaštitu od korozije

Ako je bilo koji dio originalne karoserije vozila perforiran korozijom od hrđe s unutarnje ili donje strane kao rezultat neispravne proizvodnje, oštećeni panel(e) će biti popravljen ili zamijenjen od strane bilo kojeg ovlaštenog Fordovog zastupnika, potpuno besplatno. Međutim, površinska hrđa zbog bilo kakvog vanjskog faktora, kao što je krhotina kamena, nije pokrivena.

Garancija na popravljene ili zamijenjene dijelove

Svi originalni delovi marke Ford ugrađeni tokom popravki pod garancijom su pokriveni za ostatak originalnog garantnog roka.

Habanje i habanje predmeta

Ovo pokriva dvije vrste dijelova:

Predmeti za planirano održavanje, kao što su svjećice, filteri i pogonski kaiševi, koji imaju ograničen vijek trajanja i koji se zamjenjuju ili podešavaju tokom servisiranja i pokriveni su tokom perioda osnovne garancije.

Stavke koje se habaju, kao što su metlice brisača, ksenonske sijalice za farove, baterije daljinskog upravljača i opšta podešavanja kočnica pokriveni su za period osnovne garancije ili do prvog servisa vozila.