Potpuno novi Ford S-MAX

Najnovije inteligentne tehnologije i zadivljujući izgled, odlična dinamika i precizno upravljanje, svime se ovime potpuno novi Ford S-MAX izdvaja iz mase. Fleksibilnost, praktičnost i ekonomičnost mu je u genima. Zahvaljujući bogatoj paleti inteligentnih tehnologija novi Ford S-MAX jedan je od najinventivnijih vozila na tržištu u svojoj klasi. Bez obzira na to da li više volite aktivni životni stil ili dajete prednost porodičnoj udobnosti, upravo ste našli automobil koji je kao stvoren za Vas. Nudi Vam prostor u kojem udobno i sa stilom može putovati čak sedam osoba. Sada ga upoznajte malo bolje.

SIGURNOST ZA VOLANOM

Inteligentni pogon na sva četiri točka AWD može nesmetano menjati raspodelu pogonske snage motora zavisno da li vozite po vlažnoj, suvoj ili zaleđenoj površini. Prema potrebi šalje više snage u prednje ili u zadnje točkove. Rezultat je bolje upravljanje i potrošnja, jer sistem zadnje točkove pokreće samo u slučaju potrebe.

IZVRSNA FLEKSIBILNOST

Fleksibilni sistem sedišta pruža komforan prostor za pet ili čak sedam osoba, pri čemu mogućnost samostalnog spuštanja sedišta u drugom i trećem redu nudi nebrojeno mnogo različitih konfiguracija. Sedišta u drugom i trećem redu mogu se spustiti jednim pritiskom na dugme i time u trenutku stvoriti mesto za sportsku opremu ili prljag.

PROSTRANA UNUTRAŠNJOST

Dovoljno je pritisnuti dugme i roletna na električno upravljanje podiže se kako bi kroz panoramski krov u kabinu propustila prirodno dnevno svjetlo. Posebni refleksni sloj na staklu pri tome osigurava da se unutrašnjost ne pregreva, istovremeno Vas štiteći od štetnih UV zraka. Vaše saputnike će tokom lepog vremena sigurno razveseliti prelep pogled na nebo.

FORD SYNC 2

Zahvaljujući poboljšanoj generaciji multimedijskog sistema Ford SYNC 2 sa ekranom na dodir možete Vaš mobilni telefon bežično spojiti sa upravljačkom pločom. Muzikom ili telefonom, navigacijskim sistemom i klimatizacijom možete upravljati jednostavnim glasovnim naredbama ili preko 8" ekrana na dodir u boji na kome možete gledati svoje fotografije. Budući da ovaj materijal sadrži pregled osobina novog vozila Ford S-MAX, neki navedeni elementi mogu biti deo standardne opreme u svim verzijama modela, dok ostali mogu biti dostupni uz doplatu ili samo u izabranim ograničenim verzijama. Konkretne podatke potražite u odeljku verzija opreme modela novog S-MAX ili se obratite svom najbližem trgovcu Fordovih vozila.

Tehnologija vožnje i iskustvo

Naši dizajneri su kreirali paletu boja, materijala, uzoraka presvlaka, površina i dekoracijskih materijala zahvaljujući kojima novi Ford S-MAX u potpunosti oduševljava. Što se vanjskog izgleda tiče, u ponudi je široka paleta modernih nijansi koje će Vam pomoći da izrazite svoju individualnost. U unutrašnjosti je svaki detalj, svaki šav, svaki komad tkanine i kože savršeno precizno obrađen. Prefinjeno usklađeni uzorci boja sedišta, presvlaka i vratnih obloga upotpunjuju moderni dizajn vozila.

Boje presvlake

Iskustvo vožnje

Tehnologija vožnje i iskustvo

Pametne tehnologije, funkcije i sistemi koji će unaprediti Vašu vožnju.

Tehnologija vožnje

Pouzdanost u promenjivim uslovima

Pametni sistem pogona na sva četiri točka (AWD) može odmeriti koliko prijanjanja, koliko ravnoteže u vožnji kroz krivine i koliko odaziva treba automobilu na mokroj, suvoj ili ledenoj podlozi, odnosno na promenjivom terenu. Ova inteligentna tehnologija može preusmeriti pogon na prednju ili zadnju osovinu, zavisno od uslova na putu. Ovaj sistem sa »okretajem na zahtev« ima odličnu upravljivost i još veću efikasnost.

Električni servo upravljač koji se odaziva u svakoj situaciji

Električni servo upravljač (EPAS) automatski prilagođava svoje delovanje brzini i uslovima na putu. Kod vožnje pri manjoj brzini ili pri parkiranju, sistem se brine da lakše okrećete volan, čime osigurava veću agilnost, a pri vožnji u višim brzinama (npr. na autoputu) upravljanje postaje teže tako da Vam na taj način daje više kontrole i samopouzdanja. Inovativni sistem EPAS, sada i s nadzorom protiv proklizavanja, u obzir uzima i bočni vetar kao i ostale parametre vožnje, dok aktivna pomoć protiv pomeranja volana smanjuje neželjene vibracije na volanu.

Na obje strane vidjet ćete što se događa oko vas

Mala I neprimijetna kamera na prednjem dijelu novog S-MAX-a na multifunkcionalnom ekranu prikazuje podijeljenu sliku, tako da s bilo koje strane možete vidjeti i automobile, bicikliste i pješake koji se približavaju vašem vozilu. Ova nova tehnologija (na izbor kao dodatna oprema) je neprocijenjiva, naročito kada pokušavate napustiti usko parkirno mjesto ili kada se namjeravate uključiti u gusti promet na cesti, koji smanjuje pogled na nju.

Parkiranje bez stresa pomoću senzora

Upotrebom različitih tehnologija sustav za aktivnu pomoć pri parkiranju upravlja vozilom kod bočnog parkiranja, ali i više od toga. Pomoć za napuštanje parkirnog prostora pomaže vam kod uključivanja u promet. Sustav za pravokutno parkiranje (PPA) procjenjuje veličinu prostora koji bi odgovarao vašem vozilu, te nakon toga parkira auto umjesto vas. Sustav za bočno parkiranje (SPA) upozorava vas ako se uokolo vašeg vozila nalazi bilo koja bočna prepreka.

Tempomat koji se automatski prilagođava

Uz pomoć tehnologije prilagodljivog tempomata možete odrediti brzinu vožnje kojom želite voziti, a sustav će je sačuvati. Ako ugrađeni senzor RADAR primijeti vozilo ispred vas, usporit će kako bi sačuvao prethodno određenu razdaljinu. Kada se cesta ispred vas opet oslobodi, sustav će ubrzati do odabrane brzine.

Jednostavnija vožnja unatrag jer vidite što se nalazi iza vozila 

Parkirni stupići, niski zidovi ... na multifunkcionalnom ekranu kamera za vožnju untarag prikazuje sve što se nalazi iza vašeg vozila. Sustav se aktivira automatski kada odaberete vožnju unatrag, a virtualne crte pomažu vam parkirati i u najtješnjijim prolazima.

Udobnost i praktičnost

Panoramski krov za više svjetla I veči osjećaj prostranosti

Pritiskom na gumb električno upravljiv krovni zastor pomiće se unatrag, čime omogućava prodor prirodnog svjetla, a staklo istodobno štiti od UV sunčevih zraka, te zadržava svježinu.

Zadržite idealnu temperaturu

Izdržljiv sustav klime i grijanja (HVAC) brine da vam bude ravnomjerno toplo, odnosno hladno. Dvozonska klimatska naprava (standardna oprema u serijama Trend i Titanium) omogućava odvojenu podesivost temperature za vozača i suvozača. Odlučiti se možete i za “trozonski klima uređaj" s kojim je moguće podesiti klimu ne samo za vozača i suvozača, već I za ostale putnike u drugom i trećem redu sjedala.

Vjetrobransko staklo brzo se čisti uz funkciju Quickclear

Pomoću ove pametne funkcije u ledena zimska jutra lakše ćete krenuti na put. Jednostavno pritisnite tipku i sustav će odmrznuti ili odrositi staklo u samo nekoliko sekundi, čak i kod temperatura ispod ništice.

Sjedala s dodatnim pojačanjem ... I masažom

Nova ergonomska sjedala Multi-Contour na izbor su za vozača i suvozača, a njihov dizajn omogućava potpuno podešavanje. Time se dobiva dodatno pojačanje, na mjestima na kojima je potrebno, a imaju i funkciju masaže kako bi vaša vožnja na dužim rutama bila što opuštenija. Sjedala Multi-Contour na izbor su i s klima sustavom koja vam omogućava da na sjedalima podesite svoju idealnu tempertauru.

Najveća razina prilagodljivosti uz pametan sustav sjedala

Fleksibilni sustav sjedala pruža komforan prostor za pet ili čak sedam osoba, pri čemu mogućnost samostalnog spuštanja sjedala u drugom i trećem redu nudi nebrojeno mnogo različitih konfiguracija. Primjerice, sjedala u drugom i trećem redu možete spustiti do kraja pritiskom na gumb, pa ćete tako u trenu dobiti dodatni prostor za sportsku opremu ili veće predmete.

Praktičnost

Bez brige da ćete prekoračiti ograničenje brzine

Sustav za automatsko prilagođavanje brzine (ISA) osmišljen je za veći nadzor nad brzinom, te ćete se tako lakše osredotočiti na cestu. Kamera za prepoznavanje prometnih znakova (TSR) najprije automatski prepoznaje trenutno ograničenje brzine (ako je aktivirana), a sustav nakon toga vašu najveće podešenu brzinu prilagodi tom ograničenju.

Hands-free vrata prtljažnika za lagano otvaranje i zatvaranje

Jednostavno mahnite nogom ispod stražnjeg odbojnika automobila i prtljažnik će se automatski zatvoriti ili otvoriti.

Bez ključa znači i bez napora

Fordov KeyFree sustav omogućava vam zatvaranje i otvaranje automobila bez vađenja ključa iz džepa ili torbe. Idealno rješenje ako su vam ruke pune.

Pokrenite svoj automobile jednostavnim pritiskom na gumb

Ključ više nije potreban. Jednostavno pritisnite Fordov gumb Power Starter držeći pritisnuto kvačilo (ili pedalu kočnice na automatiku) i motor se pokreće.

HI-FI zvuk

Audio sustav s devet zvučnika dio je standardne opreme za Ford SYNC 2 i cijeli će automobil ispuniti kristalno jasnim zvukom. Možete se odlučiti i za sustav Premium s digitalnim radijskim prijemnikom (DAB) i 12 Sony zvučnika koji će vam pružiti odličnu i neponovljivu atmosferu slušanja.

Ford SYNC 2. Napredna hands- free tehnologija i ekran na dodir

Buduća generacija Ford SYNC 2 omogućava bežićnu povezanost vašeg mobilnog telefona i MP3-a. Preko jednostavnih i intuitivnih glasovnih naredbi ili preko 8-inčnog ekrana u boji na dodir omogućena vam je reprodukcija glazbe i upotreba telefona, navigacijskog sustava i klima uređaja.

Fordov Easy Fuel sustav za sprječavanje natakanja pogrešnog goriva

Zahvaljujući Easy Fuel sustavu praktički je nemoguće natočiti pogrešnu vrstu goriva jer pogrešna mlaznica jednostavno neće odgovarati. Kod Easy- Fuel sustava nema čepa od spremnika, pa tako niti uprljanih ruku.

MyKey® funkcija za bezbrižno dijeljenje automobila

Ford MyKey® omogućava vam da podesite brzinu, alarm ako podsjetnik na sigurnosni pojas, pa čak i da nadzirete glasnoću audio sustava. Ova inovativna funkcijaomogućava vam da postavke vozila prilagodite pojedinačnim korisnicima. Ako automobil posuđujete nekome, možete programirati ograničenja koja želite.

Napredni sustav koji pomaže kod održavanja smjera

Sustav za održavanje voznog smjera koristi naprijed okrenutu kameru kako bi reagirao ukoliko nenamjerno klizite van svoje vozne trake. Sustav vas na to upozori tresenjem volana i vizualnim upozorenjem. Ako se na ovo upozorenje odazovete presporo ili ako se uopće ne odazovete, sustav za održavanje smjera može vam ponuditi pomoć kod upravljanja kako bi vas sigurno vratio u odgovarajuću voznu traku. Tehnologija je osnovana za ceste s više traka (npr. autoceste), te će se automatski isključiti kod brzine ispod 65 km/h, a možete je isključiti i ručno.

Sigurnost i zaštita

Tehnologija sigurnosti u automobilu

Pametne sigurnosne tehnologije, funkcije iI sustavi osmišljeni su kako bi pomogli zaštititi vas i vaše putnike.

Potpuno novi S-MAX s iscrpnim paketom ugrađenih sigurnosnih funkcija osnovan je kako bi vama i vašim putnicima ponudio najveću moguću razinu zaštite.

Sigurnost

Sustav koji pomaže kod zaštite pješaka

Ovaj sustav raspoznaje vozila iI pješake na cesti i to tako da vas upozori na njihovu prisutnost. Ako se ne odazovete, sustav će sam automatski početi skretati. Ova nova tehnologija pomaže smanjiti moguće nezgode, a djeluje kod brzina do 80 km/h.

Svjetla koja poboljšavaju vidljivost u zavojima

Prilagodljiva svjetla Ford Dynamic LED osiguravaju precizne i snažne svjetlosne snopove, koji se automatski prilagođavaju različitim uvjetima vožnje i uvjetima na cesti. Dok su dnevna svjetla uključena tradicionalne pokazivače smjera nadomještaju pokazivači iz LED-traka koji se redom osvijetle i tako postaju vidljiviji. Uz sve navedeno na izbor su i duga svjetla koja se također automatski prilagođavaju, nezaljepljuju druge vozače, te slijede cestu kako bi povećali vidljivost u vožnji kroz zavoje.

Usklađeni sigurnosni sustavi aktiviraju se u dijeliću sekunde

Napredni pametni zaštitni sustav (IPS) usklađuje niz sigurnosnih funkcija čime osigurava najveću moguću mjeru zaštite za vas i vaše putnike. Osim krutog okvira putničke kabine, koji upija energiju sudara, u S-Maxu je i napredna tehnologija sjedala i sigurnosnih pojaseva koja umanjuje mogućnost ozljeda u slučaju nezgode.

Dodatna pomoć kod vožnje unatrag

Ova potpuno nova tehnologija prepoznaje nadolazeća vozila tijekom vožnje unatrag, te ih signalizira zvučnim upozorenjem, a ujedno se pali svjetlo na retrovizoru na onoj strani s koje se vozilo približava.

Više snage za skretanje u nuždi

Pomoć kod skretanja u nuždi (EBA) vašemu automobilu omogućava najveću učinkovitost kod skretanja u nuždi. Ovaj sustav prepoznaje koliko ste snažno pritisnuli kočnicu i tu silu po potrebi automatski poveća.

Retrovizori koji vide ono što vi ne možete

Sustav za prepoznavanje “mrtvih kutova" (BLIS) pomaže vam sigurnije zamijeniti prezalak u drugu voznu traku jer upotrebljava radarske senzore, a oni prepoznaju vozila koja se mogu nalaziti u mrtvom kutu na obje strane vašeg automobila. Ukoliko senzori prepoznaju vozilo koje vi ne vidite, upozore vas paljenjem narančastog svjetla. 

Pouzdanost i u najzahtjevnijim situacijama 


Vozilo je opremljeno elektronskim stabilizacijskim programom (ESP), koji objedinjuje niz tehnologija, osnovanih kako bi omogućile što veći nadzor nad automobilom. Kada senzori prepoznaju iznenadne promjene kod upravljanja, skretanja i ponašanja automobila, koje mogu izazvati gubitak nadzora nad vozilom, EPS sustav prilagodi brzinu pojedinog vozila i tako osigura stabilnost vozila, te spriječi njegovo klizanje. Funkcije sustava ESP uključuju pomoći kod vožnje uzbrdo, pomoć u skretanju u nuždi i elektronsko pretpunjenje tlaka u kočionom krugu.

Napredni sustav zračnih jastuka

Zračni jastuk za vozača optimiziran je za zaštitu prsnog koša, dok zračni jastuk za koljena štiti donje dijelove tijela. Bočni zračni jastuk za zdjelicu i torzo na prednjim sjedalima oblikovan je tako da vas učinkovito zaštiti, dok zračne zavjese nude dodatnu zaštitu u sva tri reda sjedala. Novi bočni zračni jastuci na izbor su i za krajnja sjedala u drugom redu. Zatezači za sigurnosne pojase i ograničenje opterečenja, koji su pričvršćeni na ta sjedala, štite putnike od udaraca jer ih učinkovito usporavaju. Upozorenja za sigurnosne pojase dio su serijske opreme, te ćete tako uvijek znati jesu li svi putnici sigurno vezani.

Da bi se osigurala sigurnost djece

Drugi red sjedala opremljen je pričvršćenjima ISOFIX za dječje sjedalice.

Zaštita

Opsežan paket sigurnosnih sustava kod potpuno novog S-MAX-a pomoći će zaštiti vaš automobil i od najupornijih kradljivaca.

Alarmna zaštita

Alarmni sustav Thatcham 1. kategorije je dovršeni sustav koji se automatski uključuje kad zaključate vozilo, a snažan alarm oglasi se prilikom nasilnog ulaska, podizanja vozila ili ako senzori otkriju pokrete u unutrašnjosti vozila.