Ograničeno izdanje, neograničena uzbuđenja
novi ford ranger raptor special edition
Samouvjereni na putu, neustrašivi van njega
novi ford ranger raptor special edition
Radite naporno, igrajte grubo
Ford ranger raptor
Napravljen za velike stvari
novi ford ranger raptor special edition

FORD RANGER RAPTOR

Ranger Raptor nije običan pick-up, Raptor je performans 4x4 pick-up kamion. Stvoren iz kultne čvrstine Ford Rangera i prožet DNK performansi Focusa RS – Ford Ranger Raptor je rođen za terenske performanse.

Posebno konstruirani, bi-turbo Ford 2,0-litarski EcoBlue Diesel radi sa 10-brzinskim automatskim mjenjačem i ručicama. Opremljen impresivnim sistemom upravljanja svim terenima, Raptor je 4x4 kamionet koji pruža vrhunsko iskustvo, kako na putu tako i van njega.

Ranger Raptor je pick-up sa dvostrukom kabinom, poznat i kao pick-up s kabinom za posadu, što znači da ima kabinu pune veličine i koristi od 4 vrata i proširenog prostora za noge. Prostrani drugi red sedišta znači da Raptor može udobno da povede vaše prijatelje i porodicu na vožnju.

U poređenju sa ostatkom Ranger linije Ranger Raptor je mali pikap kamion u smislu ili utovarnog prostora, ali Raptor preteruje sa svojim performansama
POGLEDAJTE ŠTA RANGER RAPTOR MOŽE UČINITI
POGLEDAJTE ŠTA GA ČINI RAZLIČITIM

Ključne karakteristike

SISTEM UPRAVLJANJA TERENOM
Kada vozite van puta, svaki teren zahtijeva drugačiji pristup. Kako bi vam pomogao da maksimalno iskoristite mogućnosti Raptor 4x4, sistem upravljanja terenom vam omogućava da fundamentalno prilagodite ubrzanje 4x4 pick-upa, kontrolu vuče, osjetljivost upravljanja, ponašanje pri promjeni brzina i još mnogo toga. Birajte između šest različitih načina rada kako biste maksimizirali performanse u svim uvjetima: Normalni način rada, Sportski način rada, Grass, Gravel and Snow mod, Mud and Sand mod, Rock mode, i za nenadmašne performanse na terenu, Baja način rada.
LAKO RUKUJUĆA VRATA
Raptor je sada dostupan sa Easy Lift vratima prtljažnika. Pametan dizajn čini da vrata prtljažnika vašeg 4x4 pick-upa izgledaju znatno lakša i omogućava vam da ih otvarate i zatvarate s lakoćom.
JEDINSTVENA MAŠICA, LEGURE, BRANCI I UNUTRAŠNJE KARAKTERISTIKE
Jedinstvena Ford Ranger Raptor rešetka, alu felne sa svim terenskim gumama i prednji i zadnji branici daju Raptoru prepoznatljiv izgled. Rešetka Raptor sa podebljanim slovima „FORD“ odgovara srednjim i teškim performansama. Dok Raptorove 33-inčne gume za sve terene koje se isporučuju na 17-inčnim alu felgama kao standard, mogu se pohvaliti preciznim šarom gazećeg sloja, dužim vijekom trajanja i čvršćim bočnim zidovima od standardnih fabričkih guma. Jedinstveni Raptor prednji i zadnji branici tada završavaju agresivnu vanjštinu. Unutrašnjost, jedinstvena grijana sjedišta, volan i instrument tabla čine Ford Ranger Raptor luksuznim pikapom.
KONTROLA Spuštanja po brdu
Kontrola spuštanja uzbrdo je dizajnirana da reguliše vašu brzinu nizbrdica u uslovima van puta, a da pritom ne morate ni da dodirnete kočnicu ili pedale gasa i radi u brzinama unapred i unazad.
PADDLE SHIFTERS
Magnezijumske mjenjače inspirirane performansama stavljaju vam brzu promjenu brzina bez napora na dohvat ruke. A pošto su postavljeni na volan, možete efikasnije menjati brzinu i bez skidanja ruku sa volana, gde god da se vozite.
FORD ECOBLUE MOTOR
Vrhunski 2,0-litarski bi-turbo EcoBlue dizel motor u Ranger Raptoru je dizajniran za veću snagu, bolju efikasnost i niže emisije. Isporučujući 213 KS i 500 Nm obrtnog momenta, ovaj motor postavlja novi standard za terenske performanse pick-up kamiona.