Novi Ford Explorer

Novi Ford Explorer

Luksuzno dizajniran, opremljen za avanture. Potpuno novi Ford Explorer predstavlja prekretnicu u izvrsnosti SUV segmenta. Njegov elegantan, ali dominantan vanjski izgled dizajniran je tako da svakom vozaču stvori osjećaj potpune slobode u vožnji. Lijepo dorađena i svestrana unutrašnjost novog Ford Explorera omogućuje udobnu vožnju do sedam osoba, a pritom ima dovoljno prostora za prtljagu. Napredni priključni hibridni pogon u kombinaciji s inteligentnim sistemom pogona na sve točkove daje zavidnu snagu uz izniman nivo učinkovitosti. S nizom dodatnih opcija i pametnih tehnologija, potpuno novi Ford Explorer pažljivo je dizajniran za vas da svijet preuzmete u udobnosti i stilu.

Dizajn koji poznaje samo izvrsnost

Udobno se smjestite u kabinu potpuno novog Ford Explorera i budite okruženi nizom vrhunske tehnologije. Naprednim sistemom upravljanja terenom s novim Ford Explorerom svoju vožnju možete prilagoditi gradskim cestama, planinskim stazama i svim drugim cestovnim avanturama. Osim toga, možete čak odabrati želite li više električni ili benzinski pogon ili ipak kombinaciju i jednog i drugog. Aktivirajte prilagodljivi tempomat s funkcijom Stop&Go i opustite se na dugim putovanjima. Svi sistemi potpuno novog Ford Explorera rade besprijekorno i pružaju savršeno iskustvo vožnje svaki put kada sjednete za volan.

Bolji način putovanja

Svaka tačka na prednjoj konzoli. Svaki šav na kožnim sjedištima. Svaki dio unutrašnjosti novog Ford Explorera. Nijedan detalj u dizajnu elegantne i svestrane kabine novog Explorera nije prepušten slučaju. Vrhunski Bang & Olufsen zvučni sistem, 10,1-inčni digitalni zaslon osjetljiv na dodir, funkcionalan modem FordPass Connect i niz tehnoloških rješenja. Naći ćete svaki izgovor samo da sjednete za volan.

Performanse bez napora

Novi Ford Explorer uglađena je kombinacija robusnih performansi i sofisticiranih hibridnih performansi. Pedantno dizajnirani plug-in hibridni sistem u kombinaciji s 3,0-litarskim V6 EcoBoost benzinskim motorom pomaže vam da svijet osvojite učinkovitije nego ikad prije. A napredni automatski mjenjač s 10 stepeni s rotacijskim krugom za biranje brzina osigurava da ste uvijek u pravoj brzini u pravo vrijeme. Riječ je o SUV-u koji je posebno dizajniran za dinamiku vožnje, iznimnu kontrolu te neusporedivo upravljanje cestom i najvećih avanturista.

Pametne tehnologije koje brinu o sigurnosti

Potpuno novi Ford Explorer ima niz naprednih tehnologija koje su dizajnirane kako bi maksimalizirale sigurnost vas, vaše porodice i ostalih učesnika u saobraćaju. Sistemi poput pomoći pri sudaru s otkrivanjem pješaka i bicikala te zaštite od prevrtanja vozila (RSC – kontrola stabilnosti kotrljanja) aktivno pomažu u sprečavanju nesreća, što vas jednostavno čini sigurnijima na cesti.

Stvoren za avanturu

Potpuno novi Ford Explorer dizajniran je od temelja za pouzdanost i usavršavanje. Ima mjesta za do sedam ljudi koji se mogu udobno smjestiti.. A sa svim spuštenim sjedištima imat ćete pristup 2.274 litara svestranog prtljažnog prostora. Preko 800 Nm obrtnog momenta znači da možete vući i do 2.500 kg. Dakle, planirate li vikend golfa ili dugo putovanje s porodicom, nikad vam neće nedostajati prostora.