Ford Servis

Servis i popravke

Zakažite servis: https://ford.ba/zakazivanje-servisa

Mi u Fordu uvijek težimo osiguranju kvalitetnog servisa i popravke Vašeg vozila, na jednako kvalitetan način kao što smo ga napravili. Naši profesionalno obučeni tehničari će Vam pomoći da Vaš Ford održite u savršenom stanju i sigurnim za vožnju, što će također zadržati njegovu prodajnu vrijednost. Možete očekivati vrijednost za uložena sredstva, profesionalnu uslugu i visoko kvalitetne dijelove.

Servis i održavanje

Prednosti ovlaštenih Ford Servisa i održavanja Vašeg Forda u njima se prostiru dalje od servisnih intervala. Ovlašteni Ford Servisi posjeduju savremene i dobro opremljene servisne radionice a osim toga u njima rade zaposleni koji raspolažu stručnim znanjima i vještinama potrebnim za brzu i kvalitetnu popravku Vašeg vozila. Pravilnim održavanjem u ovlaštenom servisu izbjeći ćete nepotrebne troškove popravaka zbog pogrešnog korištenja, nemara ili nepropisnog održavanja. Zbog toga biste trebali:

  • Dovesti Vaše vozilo do ovlaštenog Ford Partnera za popravku čim primjetite kvar. Ovim ćete smanjiti obim popravki na Vašem vozilu.
  • Vaše vozilo servisirati prema Fordovim preporukama. Napomena: Budete li duže vrijeme zanemarivali redovno održavanje i redovne servise, smanjit će se osigurana pokrivenost oštećenih dijelova.
  • Osigurati da se prilikom servisa koriste originalni Fordovi dijelovi i ulja ili dijelovi i ulja koji kvalitetom odgovaraju originalnim Fordovim dijelovima i uljima.
  • Voditi urednu i potpunu evidenciju održavanja u knjižici i sačuvati sve primljene račune kao dokaz da je vozilo redovno servisirano, u skladu sa Ford servisnim planom, koristeći odgovarajuće dijelove i ulja. To će Vam pomoći u slučaju da želite ostvariti osigurano pravo koje uključuje dijelove na čiji je kvar moglo uticati neodgovarajuće ili neredovno održavanje.

Napomena: Posebno je važno sačuvati originalne račune kada servis ili popravke ne obavljate kod ovlaštenog Ford Partnera. Trebaće Vam pri ostvarivanju prava iz osiguranja, kao dokaz da su poštovane preporuke Forda i da su korišteni odgovarajući dijelovi i ulja. Da bi izbjegli moguće nesporazume bitno je da svi takvi računi sadrže ime i adresu servisa koji je izvršio popravku i ime proizvođača i dobavljača korištenih dijelova i ulja.

  • Karoseriju održavati redovnim čišćenjem prema Ford uputstvu.
  • Osigurati redovne provjere karoserije kod ovlaštenog Ford Partnera u skladu s preporukama u knjižici i bilježenje rezultata pregleda u dnevniku.

Napomena: Ako se zanemari održavanje karoserije kako je gore navedeno, umanjiće se osiguranje na hrđu.

Tokom razvoja Ford vozila, sprovode se sveobuhvatna ispitivanja kako bi se osiguralo zadovoljenje standarda za sve dijelove po pitanju sigurnosti, izdržljivosti i performansi.

Dok obavlja bilo koju popravku pokrivenu osiguranjem, ovlašteni Ford Partner dužan je ugraditi originalne Ford dijelove i tečnosti. Kako biste maksimalno iskoristili prednosti svog vozila, preporučuje se da za bilo koji servis ili popravak koristite originalne Ford dijelove i tečnosti. Na Vašem vozilu postoji određeni broj ključnih dijelova gde je to vrlo važno. Na primjer, kada se prilikom servisiranja ili popravka mijenjaju kočione obloge, one treba da zadovolje stroge sigurnosne standarde, a da biste to postigli, ugrađeni dijelovi moraju biti originalni Ford dijelovi koji zadovoljavaju odgovarajuće Ford tehničke standarde i standarde kontrola kvaliteta.

Ako je u slučaju nužde ugrađen neki dio koji nije originalan Ford proizvod, obratite se što prije svom ovlaštenom Ford Partneru.

Servisni intervali

Za vrijeme trajanja životnog vijeka Vašeg vozila važno je redovno izvoditi servise, u godišnjim razmacima ili nakon određenog broja pređenih kilometara (šta prije nastupi).

Tačan sadržaj svakog servisa razlikuje se od modela do modela i zavisi o starosti i pređenom broju kilometara vozila. Na Vaš zahtjev ovlašteni Ford Partner će Vam dati kopiju rasporeda servisa, sa svim servisnim operacijama koje se odnose na Vaše vozilo. Pored toga liste se mogu naći na:

www.etis.ford.com/fordservice

Svoje primedbe i pohvale, kao i zahtjev za informacijama o ostvarivanju svojih garancijskih prava možete poslati na:
info@grandautomotive.ba

Zakažite servis: https://ford.ba/zakazivanje-servisa