Servis i popravci

Mi u Fordu se uvijek trudimo kako bi se osigurala kvaliteta usluge i popravak vašeg vozila na isti način kao što smo ga izradilii. Naše odlično obučeno tehničko osoblje će vam pomoći da zadržite vaš Ford u savršenom stanju i sigurnim za vožnju, ali i da zadrži svoje prodajne vrijednosti. Možete da očekujete vrijednost za uložena sredstva, profesionalnu uslugu i kvalitetne dijelove od personala koje najbolje poznaje Vaše vozilo.

 • Servis i održavanje

  Prednosti ovlaštenog Ford servisa i održavanje vašeg Forda u njima datiraju mnogo dalje od servisnih intervala. Ovlašteni Ford partneri imaju moderne i dobro opremljene radionice a uz to tim profesionalaca koji imaju stručnost i vještine potrebne za brz i kvalitetan popravak vašeg vozila.

  Pravilnim održavanjem u ovlaštenom servisu moći ćete da izbjegnete nepotrebne troškove popravka zbog zloupotrebe, zanemarivanja ili nepravilnog održavanja, što će dodatno da poveća vrijednost vašeg vozila za eventualnu prodaju. Dakle, trebalo bi:

  • Dovesti vaše vozilo do ovlaštenog Fordovog zastupnika za popravak u okviru garancije čim uočite problem. To će smanjiti obim popravke na vozilu.
  • Vaše vozilo servisirati u skladu sa preporukama Forda. Napomena: Ako ste dugo vremena zapostavili redovno održavanje i redovan servis, to će smanjiti pokriće garancijom oštećenih dijelova.
  • Pobrinite se da se prilikom servisa koriste original Fordovi dijelovi i tečnosti ili, dijelovi i tečnosti koje odgovaraju kvalitetu originalnih Fordovih dijelova i tečnosti.
  • Držati tačne i potpune evidencije održavanja u knjizi i zadržati sve račune kao dokaz da je vozilo redovno servisirano u skladu sa planom Ford servisa, koristeći odgovarajuće dijelove i tečnosti. To će vam pomoći u slučaju da želite ostvariti garanciju koja uključuje dijelove na čiji kvar bi moglo uticati neadekvatno ili nepravilno održavanje.

  Napomena: Posebno je važno da sačuvate originalne račune kada se servis ili popravke ne obavljaju u Ford servisu. Trebat će vam da ostvarite prava iz garancije, kao dokaz da su poštovane preporuke Forda i da su korišteni odgovarajući dijelovi i tečnosti. Da ne bi bilo nesporazuma, bitno je da svi takvi računi sadrže naziv i adresu servisa koji su radili popravke i naziv proizvođača i dobavljača rabljenih dijelova i tečnosti.

  • Karoseriju održavati redovnim čišćenjem u skladu sa Fordovim uputama.
  • Osigurati redovne kontrole karoserije kod ovlaštenog Fordovog zastupnika u skladu sa preporukama u knjižici i bilješkama rezultata pregleda u dnevniku.

  Napomena: Ako se zanemari održavanje karoserije kao što je gore opisano, umanjuje se mogućnost reklamacije za popravak u garantnom roku.

  Tokom razvoja Ford vozila, obavljaju se sveobuhvatni testovi kako bi se zadovoljili standardi za sve dijelove i tečnosti u smislu sigurnosti, trajnosti i performansi.

  Tokom obavljanja bilo kakve popravke pokrivene garancijom, Ford Zastupnici će instalirati originalne Ford dijelove i tečnosti. Da biste u potpunosti iskoristili svoje vozilo, preporučuje se da za bilo koji servis ili popravku koristite originalne Ford dijelove i tekućine. Za vaše vozilo postoji nekoliko ključnih dijelova u kojima je to vrlo važno. Na primjer, kada se prilikom servisiranja ili popravka mijenjaju kočione pločice, one moraju ispuniti stroge sigurnosne standarde, a da bi se to postiglo, ugrađeni dijelovi moraju biti originalni Ford dijelovi koji ispunjavaju relevantne Ford tehničke standarde i standarde kontrole kvaliteta.

  Ako je u hitnim slučajevima ugrađen neki dio koji nije original Ford proizvod, obratite se čim prije ovlaštenom Ford servisu.

 • Servisni intervali

  Tokom perioda trajanja vašeg vozila, važno je da se redovno obavlja servisiranje, u godišnjim intervalima ili nakon određenog broja kilometara (šta god se prvo ostvari) kao što je prikazano u tabelama.

  Tačan sadržaj svakog servisa varira od modela do modela i zavisi o dobi i broju pređenih kilometara vozila. Na Vaš zahtjev, ovlašteni Ford zastupnik će vam dati kopiju rasporeda servisiranja, sa svim servisnim operacijama koje se odnose na vaše vozilo. Osim toga, na listi se mogu naći na:

  www.etis.ford.com/fordservice

  Na sljedećim stranicama nalazi se evidencija redovnog servisiranja. Podaci su vrlo važni i uslovljuju Ford garanciju vašeg vozila. Pobrinite se da vaš Ford zastupnik potvrdi odgovarajuće polje nakon svakog servisa.

Bookmark & Share