Mobile garancija - Ford asistencija

24 sata


Broj telefona za pozive u BiH i iz inostranstva: +387 33 28 21 26


Ford Assistance (pomoć) je program pomoći na cesti posebno dizajniran da pruži apsolutnu sigurnost za vozače Forda u nepredviđenim vanrednim situacijama.


Ford Assistance(pomoć)je na raspolaganju širom Evrope 24 sata dnevno,

365 dana u godini.

Ford pomoć je na raspolaganju za sva nova putnička i komercijalna vozila marke Ford kupljenim u ovlaštenim mrežama generalnih uvoznika i distributera Forda u Bosni i Hercegovini i važi za vrijeme trajanja garancije na vozilu.

Ova usluga se odnosi na vozilo, što znači da svi vozači i pratioci koji voze vozila uz dozvolu vlasnika mogu dobiti potrebnu uslugu.

Ford Pomoć se može koristiti za putovanje u zemlji ili za putovanje u drugim evropskim zemljama.

Ford pomoć pruža mogućnost uklanjanja kvara na vozilu ili vuče vozila do najbližeg Fordovog ovlaštenog servisnog centra ako to nije moguće napraviti na licu mjesta.

Ako se kvar ne može eliminisati istog dana u toku radnog vremena u Fordovom ovlaštenom servisu, Ford pomoć će da osigura zamjenu vozila (rent a car) na isti dan kada je došlo do kvara.

Ford pomoć može da ponudi uslugu pronalaženja hotelskog smještaja, ako ne koristite zamjenu vozila.

Ford pomoć pruža usluge nabavke transport ulaznica za vozača i putnike, ako kvar ne može biti eliminisan u Fordovim ovlaštenim mrežama. Ova usluga se može koristiti ako je korisnik odlučio da koristi usluge dobijanja smještaja ili zamjene vozila.

Ford pomoć pruža uslugu besplatnog preuzimanja vozila nakon popravka.

U slučaju kvara trebalo bi da se obratite na besplatni broj telefona i da pružite informacije o vlasniku vozila, adresu prebivališta, adresu lokacije na kojoj je došlo do kvara i broj telefona za uspostavljanje veze.Takođe trebaju se dati informacije o marki i tipu vozila, identifikacijskom broju (VIN), datum prve registracije i registarske tablice.

Navedeni podaci su potrebni za provjeru prava na usluge i nalaze se u vašem dnevniku servisa. Ukoliko korisnik ne želi pružiti navedene informacije nema pravo koristiti uslugu.

Bookmark & Share