Sve što vam treba u automobilu

Vaš automobil je bitan dIo vašeg života i stoga se u njemu morate osjećati kao kod kuće. Vaš automobil treba da ispuni očekivanja i uloge koju ste mu dodijelili . Pored udobnosti i fleksibilnosti, on mora stalno da omogućuje lako i ugodno putovanje. Saznajte kako Tourneo Courier ispunjava sve ove zahtjeve.

 • Tehnologija vožnje

  Tehnologija treba da vas rastereti, olakša vam život i pomogne vam da se koncentrišete na važnije stvari. U Tourneu Courieru su svaki sistem, funkcija i sklopka osmišljeni upravo za tu tu svrhu.

  Novi Ford SYNC. Napredna hands-free tehnologija

  Ford SYNC vam omogućuje da kontrolišete muziku i upućujete ili primate pozive na mobitel pomoću jednostavne, direktne glasovne komande dok su vam ruke na volanu i oči uprte na cestu. Takođe, naglas čita tekstualne poruke poslane na vaš mobilni uređaj.Ovaj napredni SYNC sistem omogućuje vam da reprodukujete pjesme iz USB-a ili MP3, ili čak i sa mobilnog telefona opremljenog Bluetooth tehnologijom. U mogućnosti je da prepozna pjesmu ili izvođača. Njegov najimpresivniji trik je da se sastavi listu pjesama, koja uključuje pjesme poput one koju momentalno slušate.Nakon svakog ažuriranja SYNC sistema, funkcije možete da preuzmete i zadržite ih. Na primjer, uskoro će biti dostupna funkcija Pomoć u slučaju nužde: funkcija koja, koristeći vaš mobilni telefon automatski bira uslugu za pomoć u nesrećama , ako se utvrdi da ste bili učesnici u nesreći. Sistem direktne pomoći je na dodjeli World Mobile Awards dobio nagradu za "najbolju mobilnu inovaciju u oblasti automobilizma, transporta i javnih komunalnih službi." Osim toga, u pripremi je AppLink, koji vam omogućuje pristup i upravljanje aplikacijama na telefonima sa Android sistemom i Blackberry iPhone telefonima.

  Lakša vožnja unazad sa ugrađenom kamerom

  Saobraćajni stupovi, djeca koja se igraju, niski zidovi ... Dodatna zadnja kamera prikazuje ono što je iza vas na ekranu koji je ugrađen u centralnoj konzoli i automatski se aktivira kada odaberete hod unazad. Sistem također prikazuje virtualne pravce koji će vam pomoći da parkirate čak i na malom prostoru.

  Senzori zbog kojih parkiranje više neće biti stresno
  Senzori za mjerenje udaljenosti pri parkiranju pomažu vam odrediti udaljenost između vašeg automobila i bilo koje prepreke ispred ili iza vozila. Kada otkriju prepreku, uključuju zvučno upozorenje čija se učestalost povećava približavanjem prepreke.

  Navigacijski sistem
  U potpunosti integrisani sistem satelitske navigacije opremljen sa 12,5-centimetarski(5-inčni) ekranom u boji i zvučnim sistemom DAB. Sistem se odaziva na trenutnu brzinu vožnje i najnoviju situaciju u saobraćaju, te vam tako može ponuditi najtačnije vrijme dolaska i najdetaljnjije informacije o stanju u saobraćaju.

  Manje zahtijevna vožnja, ekonomičnije putovanje
  Tempomat, zajedno s prilagodljivim sustavom za ograničavanje brzine, pamti odabrano ograničenje brzine vašeg kombija. Osim što štedi gorivo, smanjuje mogućnost prekoračenja brzine, te kao i svi tempomati, održava odabranu brzinu, čineći vožnju opuštenijom, naročito prilikom dugih putovanja i vožnje po autocesti.

 • Komfor i praktičnost

  Ponekad detalji čine najveće razlike. Zahvaljujući nizu domišljatih funkcija, naprednih tehnologija i pametnih prostora za odlaganje, vi i vaši putnici uživat ćete u svakoj od tih razlika na svakom putovanju s vašim Tourneo Courierom.

  Prostor za sve
  Kabina je osmišljena tako da je svaki kvadratni metar prostora maksimalno iskorišten, pa tako i prostor iznad prednjih sjedala s velikom, a neupadljivom policom za odlaganje.

  Udobno, prostorno i prilagodljivo
  Sjedišta su jednako udobna kao i opuštajuća, te praktična i izdržljiva. Zbog svojeg dizajna sjedišta su i izuzetno prilagodljiva. Zadnja su sjedišta, npr. Dijele 60/40 i moguće ih je oboriti i pomaknuti naprijed u prostor za noge čime se stvara više prostora za kofere.

  Obogaćen prostorom
  U kabini će te osjetiti raskoš unutrašnjosti, koji nudi dovoljno prostora za vas, vaše putnike i svu vašu prtljagu.

  Prtljagu ćete lako organizovati
  Sa pokretnom policom za prtljagu najbolje ćete iskoristiti prtljažni prostor.

  Inteligentan prostor za sve vaše uređaje
  Postolje My Ford osmišljeno je za satelitsku navigaciju, pametni telefon i MP3 player, a opremljeno je priključkom za USB.

  Više prostora za odlaganje na dohvat ruke
  Veliki središnji dio konzole omogućava vam da sve ključne stvari za svoje putovanje imate pri ruci i sigurno spremljene od neželjenih pogleda. Na izbor je prostor za sve u veličini A4 (mape, bilježnice, knjige), a na svakoj strani konzole nalazi se i priručni držač za čaše.

  Neka vam bude udobno
  Bez obzira jesu li putovanja kratka ili dugačka, za volanom vam uvijek treba biti udobno. Vozačevo sjedalo može se podesiti u šest smjerova, opremljeno je okretnim gumbom za podesivost visine i nagiba, a uključuje i lako podesivu potporu za kralježnicu i središnji naslon za ruke. Osim toga, možete se odlučiti i za grijana sjedala za vas i vašeg suvozača, koji svoje sjedalo može podesiti u četiri smjera.

  Servovolan koji se odaziva u svakoj prilici
  Električni servo volan (električno servo upravljanje, EPAS) automatski se prilagođava kako bi vam pružio jednostavnije, lakše upravljanje prilikom parkiranja u uskim prostorima i čvršće upravljanje za više kontrole na autoputevima. Kod manjih brzina olakšava okretanje volana i manevrisanje je lakše. Kod većih brzina koje zahtijevaju veću kontrolu sistem brine za sigurnije upravljanje. Za razliku od konvencionalnih upravljača koji rade neprekidno i troše energiju i gorivo, naš EPAS sistem radi samo kada je to potrebno, dodatno smanjujući potrošnju goriva.

  Odlično ukomponovana muzika
  Napredni audio sistem uključuje vrhunske auto zvučnike naprijed i nazad, te pojačala na obje strane.

  Ford Easy-Fuel, za sigurno tankanje goriva
  Uz ovu korisnu tehnologiju zamalo je nemoguće da se napuni rezervoar pogrešnim gorivom. Sistem jednostavno neće da prihvati vrstu goriva koja ne odgovara motoru. A, s obzirom da je Ford Easy Fuel sistem bez poklopca na rezervoaru, ruke nikada neće biti prljave.

  Grijani vjetrobran „Quickclear"
  Pritiskom na dugme, nevidljivi grijači će brzo da rastope led na vjetrobranskom staklu, tako da nećete morati da ga sami uklonite.

  Postavite idealnu temperaturu za vas i vaše putnike HVAC
  S elektronskom automatskom kontrolom temperature (EATC), možete da odaberete temperaturu za vozača i suvozača kakvu oni žele a sistem će da je održava naprednim klima uređajem.

  Vrata gepeka na dugme
  Za jednostavno podizanje vrata od gepeka morate samo pritisnuti dugme ispod kvake vrata.

  Brisači koji se automatski prilagođavaju kiši
  Brisači sa senzorima za kišu aktiviraju se čim se pojavi vlaga na vjetrobranu, kao što i podešavaju brzinu u odnosu na snagu kiše. Možete čak da izaberete jedan od šest nivoa osjetljivosti koji izračunavaju količinu akumulisane vlage nakon čega se brisači pokreću. Brisači sa senzorima za kišu su dostupni kao dodatna oprema.

  Svjetla koja se uključuju automatski kada je to potrebno
  Novi Tourneo Courier ima senzore koji detektiraju smanjenu razinu svjetla i automatski aktiviraju svjetla na vozilu. Primjerice, pri ulasku u tunel. Vožnja s takvim svjetlima je jednostavnija i sigurnija. Automatska svjetla su dostupna kao dodatna oprema u kompletu s brisačima koji se automatski prilagođavaju kiši. (više o tome u nastavku)

Bookmark & Share