Uživajte u snazi i niskoj potrošnji

Lijepo je imati na raspolaganju nekoliko elemenata moći bez da budu skupi. Stoga su snažni benzinski i dizelski motori Tourneo Courier-a dizajnirani da smanje troškove goriva. Ovo je nešto što ćete uostalom i sami da primjetite.

 • Snaga

  Iskoristite svoj benzinski motor
  Novi 1,0-litreni 3-cilindarski benzinski motor EcoBoost sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem razvije 100 KS i 170 Nm okretaja. U kombinaciji s drugim tehnologijama za uštedu goriva, kao što je Auto-Start-Stop, ovaj nagrađeni motor jamči snagu, koju bi očekivali inače od običnog 1,6-litrenog motora, s time da postiže 24 % manju potrošnju i 25 % manju emisiju CO2, koje iznose svega 119 g/km. Ako želite automatski mjenjač , 1,6-litreni EcoBoost sa 150 KS i 240 Nm okretaja opremljen je sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem (nije na izbor sa sustavom Auto-Start-Stop.

  Dva najbolja dizel motora u svom razredu
  Štedljiv 1,5-litreni motor Duratorq TDCi razvije 75 KS, te stvara malu potrošnju goriva i nisku emisiju CO2:
  3,9 l/100 km in 103 g/km (sa sustavom Auto-Start-Stop). Ako želite ekonomičniju potrošnju goriva, 1,6-litreni motor TDCi razvije 95 KS i (sa sustavom Auto-Start-Stop i sustavom za ograničavanje brzine do 100 km/h) postiže 3,7 l/100 km, sa CO2 ispustima samo 97 g/km.

 • Ekonomičnost

  Vrhunski dizelski i revolucionarni benzinski motori mogu smanjiti broj zaustavljanja na benzinskim crpkama ( a time iukupni račun za gorivo). Vanjština automobila osmišljena je za bolju aerodinamičnost, što također utjeće na uštedu prilikom potrošnje goriva. I druge tehnologije doprinose dodatnoj ekonomičnosti, a na troškovima ćete uštedjeti i zbog dugih servisnih intervala.

  Trošite manje goriva s Auto Start-Stop
  Kada se vaš automobil zaustavi na semaforu ili naprosto čekate u autu, automatski sistem Stop / Start isključuje motor (ali i dalje opskrbljuje električnom energijom osnovne sisteme kao što su ventilacija, radio i Ford SYNC). Čim ste spremni da krenete, samo pritisnite dugme i odaberite prvu brzinu, koja kao i obično ponovo pokreće sistem. Auto Stop / Start je posebno efikasan na gradskim ulicama.

  Dugački servisni intervali za manju odsutnost vozila sa ceste
  Svi dijelovi i sve komponente novog Tourneo Couriera osmišljeni su za maksimalnu izdržljivost i traju duže vremena bez servisiranja. Zato su servisni intervali postavljeni na svakih 30.000 km ili 1 godinu.

 • Upravljivost

  Jednostavno okretanje
  Tourneo Courier ima mali okretajni krug, pa manevriranje po uskim ulicama više neće biti stresno. Okretajni krug je svega 10,5 m (između rubnika) i moguće ga je izvesti sa samo 2,6 okretaja volana iz jednog krajnjeg položaja u drugi.

  Okretanje i putovanje bez napora
  Električni servo upravljač (EPAS) automatski se prilagodi kako bio mogućio jednostavnije upravljanje kod parkiranja u suženim prostorima i čvršće upravljanje s više nadzora na autocestama. Za razliku od uobičajenog servo upravljača, koji radi neprestano i troši energiju i gorivo, naš EPAS radi samo kada je potrebno i tako dodatno brine o potrošnji.

Bookmark & Share