Smirujuće u svakom pogledu

Smanjite stres krečući se uzbrdo, automatski zovu hitne službe, upozoravaju vas ako pritisak u pneumaticima(gumama) niži: tehnologije Tourneo Courier-a za vas učine sve to i još mnogo toga. Takođe opremljen je sa nizom funkcija bezbjednosti i zaštite dizajniranih da vam pruže maksimalnu sigurnost i zaštitu vozila.

 • Pomoć vozaču

  Ford SYNC 2 sa pozivom u hitnim slučajevima
  Sistem Ford SYNC 2 s unaprijeđenim glasovnim upravljanjem i 8-inčnim ekranom osjetljivim na dodir u boji pruža novu dimenziju multimedijalnim sposobnostima u vozilu. Ovaj ekran visoke rezolucije vam omogućuje intuitivno korišćenje nekih temeljnih funkcija kao što je upravljanje vašim telefonom, muzikom ili klima uređajem te vam omogućuje lakše upravljanje navigacijom glasom ili dodirom. Važan oblik sistema Ford SYNC 2, koji može spasiti živote,je sistem hitne pomoći. U slučaju nesreće aktiviranjem sigurnosnog jastuka ili isključenjem pumpe za gorivo, sistem sam direktno poziva Centar za obavještenje. Poziv možete da prekinete ili da razgovarate sa osobom koja prima poziv. Najvažnija stvar je da sistem ima ključne informacije, kao što su GPS koordinate, čak i ako ste bez svjesti.*

  * Fordov sistem hitne pomoći se koristi u više od 30 europskih zemalja. Ova funkcija radi ako je sistem upoznat sa odgovarajućim mobilnim telefonom koji je u vozilu kada se aktiviraju zaštitni jastuci (ne važi za sigurnosi jastuk za koljena) ili ako senzor otkrije isključivanje pumpe za gorivo prilikom sudara. Funkcija za SMS poruke i hitne pomoći nisu dostupne u svim evropskim jezicima.

  Dodatna kontrola kretanja vozila uzbrdo
  Sistem za pomoć pri kretanju uzbrdo privremeno sprječava kretanje vozila naprijed i nazad. Sistem radi tako što za 2,5 sekundi drži pritisak na kočioni sistem što vam omogućuje mir i kontrolisano kretanje nogu s papučice kočnice na papučicu gasa. Funkcija je odlična i korisna za zaustavljanje i pokretanje na klizavim površinama.

  Optimalna trakcija uz minimalan napor
  Naš napredni sistem za dinamičku kontrolu proklizavanja (TCS) sprječava prekomjerno proklizavanje točkova i pruža optimalnu trakciju, prijenos snage i stabilnost u momentu kad ih najviše trebate. Sistem neprekidno prati i prilagođava količinu energije koja je dodijeljena svakom točku u cilju pružanja najboljeg mogućeg prijanjanja i trakciju prilikom ubrzanja.

  ESC pomaže potpunu kontrolu u svim uslovima
  ESC pomaže da zadrži kontrolu u svim uslovima.
  Elektronski program stabilnosti (ESC) kontinuirano prati performanse vašeg kombija. Otkriva svako odstupanje od izabranog puta i automatski ispravlja položaj vozila na cesti i pomaže vam zadržati kontrolu nad vozilom. Ova tehnologija takođe pomaže da se smanji zaustavni put u slučaju naglog kočenja.

  Upozori vas na vrijeme kada je pneumatik ispuhan (TPMS)
  Ako bilo koja od guma počinje da gubi pritisak tokom putovanja, sistem za praćenje pritiska u pneumaticima (TPMS) odmah upozorava paljenjm ikone na instrument tabli. Kako biste mogli da se sigurno zaustavite i riješite problem.

 • Bezbjednost


  Sistem stabilnosti prikolice
  Sistem stabilnosti prikolice otkriva vrćenje ili zanošenje prikolice i smanjuje brzinu Tourneo Couriera, i na taj način pomaže da se riješe problem kako bi pružio veću kontrolu prilikom vuče. Vozilo usporava smanjenjem obrtnog momenta i postepenim povećanjem sile kočenja na sva četiri točka.

  Više snage za uključivanje u hitnim slučajevima
  Pomoć sa okretanjem hitne slučajeve (EBA) sa svojim Van omogućava maksimalnu efikasnost na prijelazu u hitnim slučajevima. Ovaj sistem prepoznaje kako se snažno pritisne kočnicu i ove sile, ako je potrebno, automatski povećati.

  Trajna zaštita od prevrtanja
  Sistem za sprečavanje prevrtanja (ROM) prati svoj kombi i prepoznaju prijeti uvjete za koje se vozilo može se prevrnuo. Sistem onda uključuju ESC, koji prati brzinu i stabilnost vozila vrati.

  Vazdušne zavjese i prednji i bočni vazdušni jastuci za vas i suvozača
  Tourneo Courier je izbor vazdušne zavese, prednji i bočni zračni jastuci za vozača i suvozača, kao i poboljšanje sistema aktivator. Na ključne tačke u vozilu su napredne senzore koji jamče brzo i kontrolisano reakcije.

  Jeste li zaboravili sigurnosni pojas?
  Sigurnosni pojasevi na zadnjim sedištima sa ugrađenim navijanje kao standardnu opremu, a putnici automobila i zvučno upozorenje ako se ne odnose.

  Da bi se osigurala sigurnost djece
  Ako putujete s djecom, sjedala na obje strane u drugom redu o izboru i ISOFIX nosači za dijete sjedišta.

 • Zaštita

  Vi birate koji vrata za zaključavanje i otključavanje
  Vozilo je opremljeno sa daljinsko zaključavanje. U ovom novom blokadom sistem je sigurniji nego ikada. To je zato što može otvoriti svaki vrata, nema automatskog otključavanja drugih vrata. Ostala vrata ostaju čvrsto zaključana sve dok ne pritisnete sigurnosni prekidač na vratima vozača. Ovaj prekidač se može koristiti za kontrolu zaključavanje i otključavanje vrata vozila.

  Protivprovalna brava
  Sve brave su zaštićeni od krađe oklopa koji sprečava rezanje, bušenje ili pucanja.

  Dvije vrste alarma uređaja visokih performansi
  Vanjska alarm štiti vaše vozilo tako da je u pitanju kada se vrata otvore silom. Za još veću zaštitu, odaberite Alarm Thatcham Kategorija 1. Ovaj sistem se uključuje automatski kada zaključati vozilo i stvara snažan zvučni signal tijekom racije na vozilu prilikom podizanja vozila ili ako senzori pokreta prepoznaju svaki pokret unutar vozila.

Bookmark & Share