Tehnologija vožnje i iskustvo

Pametne tehnologije, funkcije i sustavi koji će unaprijediti vašu vožnju.

 • Tehnologija vožnje

  Pouzdanost u promijenjivim uvjetima

  Pametni sustav pogona na sva četiri kotača (AWD) može odmjeriti koliko prijanjanja, koliko ravnoteže u vožnji kroz zavoje i koliko odaziva treba automobilu na mokroj, suhoj ili ledenoj podlozi, odnosno na promijenjivom terenu. Ova inteligentna tehnologija može preusmjeriti pogon na prednju ili stražnju osovinu, ovisno o uvjetima na cesti. Ovaj sustav s »okretajem na zahtjev« jamči odličnu vodljivost i još veću učinkovitost.


  Servovolan koji se odaziva u svakoj prilici

  Električni servo volan (električno servo upravljanje, EPAS) automatski se prilagođava kako bi vam pružio jednostavnije, lakše upravljanje prilikom parkiranja u uskim prostorima i čvršće upravljanje za više kontrole na autoputevima. Kod manjih brzinaolakšava okretanje volana i manevrisanje je lakše.Kod većih brzina koje zahtijevaju veću kontrolu sistem brine za sigurnije upravljanje. Za razliku od konvencionalnih upravljača koji rade neprekidno i troše energiju i gorivo, naš EPAS sistem radi samo kada je to potrebno, dodatno smanjujući potrošnju goriva.


  Na obje strane vidjet ćete što se događa oko vas

  Mala I neprimijetna kamera na prednjem dijelu novog S-MAX-a na multifunkcionalnom ekranu prikazuje podijeljenu sliku, tako da s bilo koje strane možete vidjeti i automobile, bicikliste i pješake koji se približavaju vašem vozilu. Ova nova tehnologija (na izbor kao dodatna oprema) je neprocijenjiva, naročito kada pokušavate napustiti usko parkirno mjesto ili kada se namjeravate uključiti u gusti promet na cesti, koji smanjuje pogled na nju.


  Aktivna pomoć pri parkiranju-Parkiranje bez stresa pomoću senzora(PPA, SPA)

  Uz senzor vaše vozilo detektuje odgovarajuće bočno ili pravougaono parkirno mjesto i automatski kontroliše volan, a vi samo dodajete gas i skrećete. Kod paralelnog parkiranja prilikom izlaska sa parking mjesta pomaže vam pri uključivanju u saobraćaj. Kada žmigavcima izaberete pravac, lijevo ili desno, sistem brine o okretanju volana, a vi preuzimate upravljanje pedalama gasa i kočnice.

  U hodu unazad pri izlasku sa parkirališta sistem provjerava da li se na lijevoj ili desnoj strani drugo vozilo približava. Ako ga primijeti, upozorava vas vizuelno i sa zvučnim signalom. Radi pomoću radara sa dometom do 40 metara.


  Tempomat, koji automatski prilagođava brzinu i čuva odstojanje

  Tehnologija adaptivnog tempomata vam omogućuje da izaberete brzinu kojom želite voziti. Sam sistem održava željenu brzinu, a takođe ako vozilo ispred vas uspori, sistem će automatski usporiti i zadržati će unaprijed određeno odstojanje . Konačno, kada je put ispred vas prazan, sistem će ubrzati do izabrane brzine.  Lakša vožnja unazad sa ugrađenom kamerom

  Saobraćajni stupovi, djeca koja se igraju, niski zidovi ... Dodatna zadnja kamera prikazuje ono što je iza vas na ekranu koji je ugrađen u centralnoj konzoli i automatski se aktivira kada odaberete hod unazad. Sistem također prikazuje virtualne pravce koji će vam pomoći da parkirate čak i na malom prostoru.

 • Komfor i praktičnost

  Panoramski krov za više svjetla i veći osjećaj prostranosti

  Pritiskom na gumb električno upravljiv krovni zastor pomiće se unatrag, čime omogućava prodor prirodnog svjetla, a staklo istodobno štiti od UV sunčevih zraka, te zadržava svježinu.  Postavite idealnu temperaturu za vas i vaše putnike HVAC

  S elektronskom automatskom kontrolom temperature (EATC), možete da odaberete temperaturu za vozača i suvozača kakvu oni žele a sistem će da je održava naprednim klima uređajem.


  Grijani vjetrobran „Quickclear"

  Pritiskom na dugme, nevidljivi grijači će brzo da rastope led na vjetrobranskom staklu, tako da nećete morati da ga sami uklonite.  Sjedala s dodatnim pojačanjem ... I masažom

  Nova ergonomska sjedala Multi-Contour na izbor su za vozača i suvozača, a njihov dizajn omogućava potpuno podešavanje. Time se dobiva dodatno pojačanje, na mjestima na kojima je potrebno, a imaju i funkciju masaže kako bi vaša vožnja na dužim rutama bila što opuštenija. Sjedala Multi-Contour na izbor su i s klima sustavom koja vam omogućava da na sjedalima podesite svoju idealnu tempertauru.


  Najveća razina prilagodljivosti uz pametan sustav sjedala

  Fleksibilni sustav sjedala pruža komforan prostor za pet ili čak sedam osoba, pri čemu mogućnost samostalnog spuštanja sjedala u drugom i trećem redu nudi nebrojeno mnogo različitih konfiguracija. Primjerice, sjedala u drugom i trećem redu možete spustiti do kraja pritiskom na gumb, pa ćete tako u trenu dobiti dodatni prostor za sportsku opremu ili veće predmete.

 • Praktičnost

  Bez brige da ćete prekoračiti ograničenje brzine

  Sustav za automatsko prilagođavanje brzine (ISA) osmišljen je za veći nadzor nad brzinom, te ćete se tako lakše osredotočiti na cestu. Kamera za prepoznavanje prometnih znakova (TSR) najprije automatski prepoznaje trenutno ograničenje brzine (ako je aktivirana), a sustav nakon toga vašu najveće podešenu brzinu prilagodi tom ograničenju.


  Vrata prtljažnika(gepeka) koja se automatski otvaraju i zatvaraju

  Sistem otvaranja prtljažnika(gepeka) bez ruku je vrlo dobrodošao, posebno kada imate pune ruke stvari. Ako nosite privjesak za hands-free ključ (u džepu ili torbici), jednostavnim dodirom stopala ispod branika vrata će se automatski zatvoriti ili otvoriti.  Upali auto pritiskom na dugme

  Nema potrebe za ključevima. Samo pritisnite dugme Start Ford Power držeći pedalu kvačila (ili kočnicu ako vozilo ima automatski mjenjač) za pokretanje motora.


  Pokrenite svoj automobile jednostavnim pritiskom na gumb

  Ključ više nije potreban. Jednostavno pritisnite Fordov gumb Power Starter držeći pritisnuto kvačilo (ili pedalu kočnice na automatiku) i motor se pokreće.
  Hi – Fi ozvučenje

  Audio sistem sa devet zvučnika standardno dolazi sa Ford SYNC2i pruža izuzetnu čistoću zvuka u cijelom automobilu. Opcionalni Premium sistem, sa DAB radiom, pruža dodatni doživljaj i uključuje 12 Sony zvučnika.


  Ford SYNC 2. Napredna hands- free tehnologija i ekran na dodir

  Buduća generacija Ford SYNC 2 omogućava bežićnu povezanost vašeg mobilnog telefona i MP3-a. Preko jednostavnih i intuitivnih glasovnih naredbi ili preko 8-inčnog ekrana u boji na dodir omogućena vam je reprodukcija glazbe i upotreba telefona, navigacijskog sustava i klima uređaja.  Fordov Easy Fuel sustav za sprječavanje natakanja pogrešnog goriva

  Zahvaljujući Easy Fuel sustavu praktički je nemoguće natočiti pogrešnu vrstu goriva jer pogrešna mlaznica jednostavno neće odgovarati. Kod Easy- Fuel sustava nema čepa od spremnika, pa tako niti uprljanih ruku.  Bezbrižno djeljenje vozila sa funkcijom MyKey®

  Ford MyKey je inovativna funkcija koja se može programirati, a koja ohrabruje sigurniju vožnju. MyKey vam omogućava da prilagodite postavke vozila za pojedinačne korisnike. Ako posuđujete svoj auto nekome, možete da odredite makismalno dozvoljenu brzinu, da postavite podsjetnik za korišćenje pojasa za vezivanje, pa čak i kontrolu glasnoće zvuka. Ovo je inovativna tehnologija dizajnirana tako da su vozači i putnici sigurni, a vi mirni.


  Pomoć kod održavanja smjera

  Sistem za održavanje trake (Lane Keeping Alert) koristi kameru na prednjoj strani vozila, koja je podešena tako da uoči vozite li se u vašoj voznoj traci. Ako volan počne da podrhtava (volan) te se pojavi vizualni signal na zaslonu, sistem vas upozorava da izlazite iz vaše vozne trake. Tehnologija je namijenjena za sa više traka(najčešće autoputevi), te se automatski isključuje pri brzinama nižim od 65km/h, a može i ručno da se isključi. Korisnu pomoć svakom vozaču predstavlja i sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova kao i automatsko paljenje i gašenje dugih i pozicionih farova.

Bookmark & Share