Karakteristike

Tehnologija koja uvijek služi svrsi

Od intuitivno glasovno kontrolisanog sistema SYNC3, do elektronske parking kočnice koju koristite bez napora. Od pametnog sistema koji može kočiti umjesto vas, do papučice kojom možete mijenjati brzine vrhovima prstiju. Nova Kuga je spakovana s mnoštvom novih i nadograđenih tehnologija. I sve postoje da bi svaka vožnja bila sigurnija, učinkovitija, zabavnija.

fordBudite hands-free sa SYNC 3

SYNC 3 je naša najnaprednija verzija do sada. Sistem je brži i lakši za korištenje, s poboljšanim glasovnim naredbama i još više funkcija. Novo sučelje ima veće tipke za poboljšane upotrebljivosti, a 8"zaslon osjetljiv na dodir sada ima pinch-and-swipe funkciju koju možete naći na pametnom telefonu i tabletu za intuitivniju navigaciju. SYNC 3 također ima AppLink, AppleovCarPlay i Android Auto, za prikaz podataka vašeg pametnog telefona na zaslonu osjetljivom na dodir. (dodatna opcija).
Napomena: Puna SYNC 3 integracija pametnog telefona je dostupna samo za iPhone 5 / Android 5.0 (Lollipop) ili više. Neke SYNC 3 funkcije zahtijevaju podatkovnu vezu, što će primijenit mobilne troškove. Da biste provjerili jesu li Apple CarPlay i Android Auto dostupni na vašem tržištu, provjerite službene Apple CarPlay i Android Auto web stranice za najnovije informacije. Operativni sistem i sučelje su podložni stalnim promjenama. Slika možda nije ilustracija konačne lansirane UK specifikacije.

fordBeskrajno lagano parkiranje

Aktivna pomoć pri parkiranju nudi poboljšane nove mogućnosti. Sistem koristi ultrazvučne senzore da otkrije može li Kuga stati u parking mjesto. Ako je moguće, sistem će vas sigurno usmjeriti dok vi samo upravljate papučicama i brzinama– bilo da se radi o bočnom ili okomitom parkiranju. Kada ste spremni opet krenuti, sistem će vas čak i usmjeriti van iz prostora. (dodatna opcija)

fordSigurnija gradska vožnja

Nesreće u stop-start ili sporoj vožnji događaju se prečesto (posebno u saobraćajnim gradskim ulicama). Active City Stop sistem je osmišljen kako bi vam pomogao smanjiti utjecaj nesreća i, u nekim slučajevima, u potpunosti ih izbjeći. Ako sistem detektira da automobil ispred vas neočekivano usporava, a vi vozite brzinom ispod 50 km/h, automatski se aktiviraju kočnice.

fordPametniji od prosječnog All-Wheel Drive

Pametni sistempogona na sva četiri točka stalno kontroliše uslove vožnje. Kako to čini, određuje koliko je potrebno gasa, skretanja u krivinama, ravnoteže i odziva te se sam podešava. Bilo da je mokro, suho ili ledeno, sistem će poslati dodatnu snagu na prednju ili stražnju osovinu, ako je i kada je to potrebno, čime se uvijek osigurava izvanredna upravljivost. Pri malim brzinama, sistem poboljšava prianjanje. Na primjer, ako su prednji točkovi na ledu,a stražnji nisu, dodatni moment će biti poslan na stražnju stranu, gdje je potrebno. A budući da se sistem aktivira samo kada je potrebno, štedi gorivo u manje zahtjevnim uslovima.

fordSnaga uz štedljivost

Novi 1.5 TDCi 120KS dizelski motor je dodan u sastav Ford Kuge, što rezultira poboljšanom korištenju goriva i manjom emisijom. Ostale inovativne tehnologije uključuju direktno ubrizgavanje goriva, turbopunjače i TwinIndependentVariableCamTiming. Zajedno, one pomažu da motor ima bolji odziv, bude glađi i življi što rezultira vrlo zanimljivom vožnjom.

fordHands-free prtljažnik

Od njegovog lansiranja, Fordov hands-free prtljažnik se pokazao kao velik uspjeh - posebno kod onih koji vode aktivan život. Ako su vam ruke pune, ali imate svoj KeyFree privjesak kod sebe, onda vam je samo potrebno mahati nogom ispod stražnjeg branika i vrata prtljažnika će se automatski otvoriti nakon što se detektira vaša prisutnost. Također možete upravljati prtljažnikom s tipkama unutar vozila.

fordElektronička parking kočnica

Pametna nova elektronička parkirna kočnica čini polugu tradicionalne ručne kočnice stvar prošlosti. Sada možete povući parking kočnicu pomoću tipke na središnjoj konzoli. Kao i što stvara dodatni prostor u kabini, ova pogodnost olakšava život i smanjuje potrebu za podešavanjem kočnice tokom servisnih intervala

fordPomoć pri izlasku unazad

CrossTrafficAlert(Upozorenje na unakrsni saobraćaj) je potpuno nova tehnologija koja pomaže smanjiti predviđanja i brine se prilikom izlaska iz prostora vožnjom unazad. Sistem otkriva nadolazeća vozila, a ako se nešto približava, oglasit će se upozorenje i zasvijetliti će svjetlo u odgovarajućem bočnom ogledalu. (dodatna opcija)

fordKuka za vuču - s uvlačenjem

Za razliku od trajno pričvršćene kuke za vuču na drugim vozilima, kuka za vuču u novoj Ford Kugi se, kada nije potrebna, električno uvlači sigurno iza stražnjeg branikaa - štedi vam nekoliko modrica na potkoljenicama, dok punite ili praznite prtljažnik.

fordPrednja svjetla koja vide iza krivine

Napredna Bi-Xenon prednja svjetla uključuju Prilagodljivo osvjetljenje s dinamičkim osvjetljenjem krivine (AdaptiveLightingwithDynamicCurveLighting). Ne samo da će se ona okrenuti kako se točak okreće, ne bi li jače osvijetlila zavojitu cestu, ona također automatski prilagođavaju snop kako bi se prilagodila uslovima vožnje. Postoji osam vrsta snopa, uključujući i one za stambene zone, autoceste, seoske puteve i gradska središta. Ispod prednjih svjetala naći ćete LED dnevna svjetla koja pomažu poboljšati vidljivost na dnevnom svjetlu. (Opcija na modelu Titanium i ST-Line, standard na Vignale).

fordPaddle-Shift promjena brzina ravno s pista

Ova tehnologija nadahnuta utrkama stavlja brzu i bez napora promjenu brzina na dohvat ruke. Kontrole papučica za promjenu brzina (Paddle-Shift) su standardne za oba Koga automatska mjenjača, tako da možete ručno promijeniti stepen prijenosa za zanimljiviju vožnju. I zato što su kontrolne papučice montirane na upravljaču, možete pri skretanju učinkovitije promijeniti stepenj prijenosa.

Bookmark & Share