O Mustangu

“Mustang je prepoznat po svojim mogućnostima i izdržljivosti, a ima i status legende, kao simbola slobode i optimizma, čak i onim dijelovima svijeta u kojima nismo prodali niti jedan model ovog automobila" izjavio je Stephen Odell, Izvršni podpredsjednik Forda za Evropu, Bliski istok i Afriku. “Novi Mustang preuzima Fordov pristup agresivnog uvođenja proizvoda, potpuno je moderan i tehnički napredan, a istovremeno ne zaboravlja ni na nasljeđe, koje već generacijama oduševljava korisnike Ford vozila."

Od početka prodaje koja datira od 1964. Godine kupci su preuzeli više od devet miliona Mustanga. Takođe, Mustang je najomiljeniji automobil na Facebook-u, dio je muzičkih spotova i video igara, a historija ga pamti i po više hiljada prikazivanja u filmovima ili televizijskim emisijama. Pridružen je spektru 25 novih vozila koje Ford uvodi u Evropu u idićih 5 godina.

Kreatori novog Mustanga bili su koncentrisani na izdržljivost, voznu dinamiku i iskorištenost, a opreminili su ga brojnim naprednim tehnologijama za pomoć vozaču, koje omogućavaju još samopouzdaniju vožnju.

Bookmark & Share