Poboljšano iskustvo vožnje

Pomoću napredne tehnologije auto konstantno reaguje na događaje u okruženju i prilagođava uslovima na putu, saobraćaju i vašoj vožnji. Cijeli niz naprednih funkcija vam olakšava vožnju.

Od fleksibilnih LED reflektora, koji uzorak snopa svjetlosti prilagođavaju okruženju, komunikacijskih sistema kojima možete upravljati glasom. I funkcije koja uklanja sav stres parkiranja, do sistema uz koji će te sigurno ostati u svojoj traci. Istražite linkove ispod i saznajte više.

 • Vozna tehnologija

  Reflektori koji vam pomažu da vidite dalje od zavoja


  Na dugoj listi inovacija i nalazi se i Fordova tehnologija sa dinamičnom LED rasvjetom. Inteligentni reflektori slijede okretanje volana i osiguravaju odličnu preglednost prilikom skretanja. Umjesto uobičajenih reflektora koristi izuzetno efikasnu LED rasvjetu sa čak osam načina osvjetljenja.
  Dakle, reflektori reaguju na okolinu i nivo dnevne osvjetljenosti te se prilagođavaju vožni na selu ili u gradu ili vremenskim uslovima.

  Ford SYNC2


  Sistem Ford SYNC 2 s unaprijeđenim glasovnim upravljanjem i 8-inčnim ekranom osjetljivim na dodir u boji pruža novu dimenziju multimedijalnim sposobnostima u vozilu. Ovaj ekran visoke rezolucije vam omogućuje intuitivno korišćenje nekih temeljnih funkcija kao što je upravljanje vašim telefonom, muzikom ili klima uređajem te vam omogućuje lakše upravljanje navigacijom glasom ili dodirom.

  Vaše glazbene mogućnosti


  Odaberite sustav SYNC 2 s četiri odlična zvučnika ili napredni zvučni sustav Sony s 12 Sonyjevih audiofilskih zvučnika. Za doplatu je na raspolaganju i digitalni radio DAB.

  Lakša vožnja unazad sa ugrađenom kamerom


  Saobraćajni stupovi, djeca koja se igraju, niski zidovi ... Dodatna zadnja kamera prikazuje ono što je iza vas na ekranu koji je ugrađen u centralnoj konzoli i automatski se aktivira kada odaberete hod unazad. Sistem također prikazuje virtualne pravce koji će vam pomoći da parkirate čak i na malom prostoru.

  Napredni sistem koji vam pomaže da ostanete u pravoj traci


  Sistem za održavanje trake (Lane Keeping Alert) koristi kameru na prednjoj strani vozila, koja je podešena tako da uoči vozite li se u vašoj voznoj traci. Ako volan počne da podrhtava (volan) te se pojavi vizualni signal na zaslonu, sistem vas upozorava da izlazite iz vaše vozne trake.

  Uočava vozila koja možda niste mogli da vidite


  Cross Traffic Alert je potpuno nova tehnologija i čini dio Informacionog sistema mrtvog kuta (Blind Spot Information System - BLIS). Tokom izlaska sa parkinga unazad i kada je smanjena vidljivost u saobraćaju, Cross Traffic Alert može detektovati nadolazeća vozila i upozoriti vas zvučnim signalom. Sistem će takođe da uključi svjetlo u bočnom ogledalu (lijevom ili desnom, zavisno od pravca kretanja nadolazećeg vozila)

  Uočava vozila koja možda niste mogli da vidite


  Cross Traffic Alert je potpuno nova tehnologija i čini dio Informacionog sistema mrtvog kuta (Blind Spot Information System - BLIS). Tokom izlaska sa parkinga unazad i kada je smanjena vidljivost u saobraćaju, Cross Traffic Alert može detektovati nadolazeća vozila i upozoriti vas zvučnim signalom. Sistem će takođe da uključi svjetlo u bočnom ogledalu (lijevom ili desnom, zavisno od pravca kretanja nadolazećeg vozila)

 • Komfor i praktičnost

  Postavite idealnu temperaturu za sebe i suvozača

  Dual-zone klimatski uređaj sa samostalnom regulacijom temperature (DEATC) omogućuje vam da odaberete različitu temperaturu za vozačevu i suvozačevu stranu, a sustav će ju održavati naprednim klimatskim uređajem.

  Postavite idealnu temperaturu za vas i vaše putnike HVAC


  S elektronskom automatskom kontrolom temperature (EATC), možete da odaberete temperaturu za vozača i suvozača kakvu oni žele a sistem će da je održava naprednim klima uređajem.

  Retrovizor koji vas neće zbuniti


  Noćna vožnja je lakša kada vas svjetla vozila iza vas ne mogu zbuniti . Stoga retrovizor sa automatskim zatamnjenjem automatski detektira svjetlost farova i uključuje postavku zatamnjenja.

  Grijani vjetrobran „Quickclear"


  Pritiskom na dugme, nevidljivi grijači će brzo da rastope led na vjetrobranskom staklu, tako da nećete morati da ga sami uklonite.

  Vanjski retrovizori da budu zaštićeni od oštećenja

  Da biste izbjegli slučajno oštećenje, opcionalni električni retrovizori automatski će se uvući prilikom zaključavanja automobila (naravno, kada koristite prekidač za automatsko preklapanje). Tako uvučeni štite i stilizovane pokazivače pravca.

 • Praktičnost

  Bezbrižno djeljenje vozila sa funkcijom MyKey®


  Ford MyKey je inovativna funkcija koja se može programirati, a koja ohrabruje sigurniju vožnju. MyKey vam omogućava da prilagodite postavke vozila za pojedinačne korisnike. Ako posuđujete svoj auto nekome, možete da odredite makismalno dozvoljenu brzinu, da postavite podsjetnik za korišćenje pojasa za vezivanje, pa čak i kontrolu glasnoće zvuka. Ovo je inovativna tehnologija dizajnirana tako da su vozači i putnici sigurni, a vi mirni.

  Samostalno upravljanje dugim svjetlima


  Korisna funkcija prilikom noćnih vožnji, privremeno zasjeni duge farove ako registruje vozila koja voze u suprotnom smjeru ili su pred vama na istom voznom traku tako da sprječava oslijepljivanje drugih vozača.

Bookmark & Share