Funkcije


 • Iskustvo vožnje

  PAMETNA TEHNOLOGIJA NA KOJU SE MOŽETE OSLONITI

  Od pomoći u izazovnim uslovima na putu, do poboljšanja užitka za volanom, potpuno novi Galaxy je dizajniran tako da svaki doživljaj vožnje učini jednostavnim.  Pouzdanost u promjenjivim uslovima

  Inteligentni AWD na sva četiri točka može slobodno mjenjati distribuciju pogonske snage motora zavisno od toga da li vozi po mokrim, suhim ili zaleđenim površinama. Ako je potrebno, šalje više snage na prednje ili zadnje točkove. Rezultat je bolje upravljanje i niža potrošnja, jer sistem pokreće zadnje točkovesamo onda kada je to potrebno.


  Servovolan koji se odaziva u svakoj prilici

  Električni servo volan (električno servo upravljanje, EPAS) automatski se prilagođava kako bi vam pružio jednostavnije, lakše upravljanje prilikom parkiranja u uskim prostorima i čvršće upravljanje za više kontrole na autoputevima. Kod manjih brzinaolakšava okretanje volana i manevrisanje je lakše.Kod većih brzina koje zahtijevaju veću kontrolu sistem brine za sigurnije upravljanje. Za razliku od konvencionalnih upravljača koji rade neprekidno i troše energiju i gorivo, naš EPAS sistem radi samo kada je to potrebno, dodatno smanjujući potrošnju goriva.


  Na obje strane vidjet ćete što se događa oko vas

  Na multifunkcionalnom ekranu prikazana je podijeljena slika, tako da s bilo koje strane možete vidjeti i automobile, bicikliste i pješake koji se približavaju vašem vozilu. Ova nova tehnologija (na izbor kao dodatna oprema) je neprocijenjiva, naročito kada pokušavate napustiti usko parkirno mjesto ili kada se namjeravate uključiti u gusti promet na cesti, koji smanjuje pogled na nju.


  ford

  Aktivna pomoć pri parkiranju-Parkiranje bez stresa pomoću senzora(PPA, SPA)

  Uz senzor vaše vozilo detektuje odgovarajuće bočno ili pravougaono parkirno mjesto i automatski kontroliše volan, a vi samo dodajete gas i skrećete. Kod paralelnog parkiranja prilikom izlaska sa parking mjesta pomaže vam pri uključivanju u saobraćaj. Kada žmigavcima izaberete pravac, lijevo ili desno, sistem brine o okretanju volana, a vi preuzimate upravljanje pedalama gasa i kočnice.

  U hodu unazad pri izlasku sa parkirališta sistem provjerava da li se na lijevoj ili desnoj strani drugo vozilo približava. Ako ga primijeti, upozorava vas vizuelno i sa zvučnim signalom. Radi pomoću radara sa dometom do 40 metara.


  Lakša vožnja unazad sa ugrađenom kamerom

  Saobraćajni stupovi, djeca koja se igraju, niski zidovi ... Dodatna zadnja kamera prikazuje ono što je iza vas na ekranu koji je ugrađen u centralnoj konzoli i automatski se aktivira kada odaberete hod unazad. Sistem također prikazuje virtualne pravce koji će vam pomoći da parkirate čak i na malom prostoru.  Tempomat, koji automatski prilagođava brzinu i čuva odstojanje

  Tehnologija adaptivnog tempomata vam omogućuje da izaberete brzinu kojom želite voziti. Sam sistem održava željenu brzinu, a takođe ako vozilo ispred vas uspori, sistem će automatski usporiti i zadržati će unaprijed određeno odstojanje . Konačno, kada je put ispred vas prazan, sistem će ubrzati do izabrane brzine.


  Dodatna kontrola pri kretanju uzbrdo

  Hill Start Assist privremeno zaustavlja vaše kretanje unazad kada se krećete uzbrdo . Sistem radi zadržavajući pritisak na kočioni sistem tokom dodatnih 2,5 sekunde, dajući vam više vremena i kontrole za pomicanje stopala sa kočnice na papučicu gasa. To je korisno kada se zaustavljate na klizavim površinama.  ford

  Napredan ovjes za vrhunski užitak u vožnji i upravljanje

  Sasvim novi, napredni multi-link zadnji ovjes u kombinacija sa poboljšanom „McPherson" prednjim ovjesom pruža odličnu kontrolu točkova i iznimnu kvalitetu vožnje. Ovo omogućuje idealno upravljanje u svim saobraćajnim situacijama.
  fordTempomat koji se može automatski prilagoditi
  ACC Vam omogućuje odabir brzine kojom želite voziti, a zatim drži Vaše vozilo na toj brzini. Međutim, ako sustav otkrije vozilo ispred Vas, to će usporiti Vaš automobil za održavanje unaprijed određenog razmaka između automobila. Nakon što je cesta ispred Vas opet čista, vratiti će se odabranoj brzini.

 • Performanse i efikasnost

  SAVRŠENA KOMBINACIJA PERFORMANSI I EFIKASNOSTI

  Benzin ili dizel: što god odabrali, napredan inženjering i genijalne tehnologije međusobn se kombiniraju kako bi osigurale najbolji učinak i impresivnu uštedu goriva.


  fordEcoBoost: snaga i učinkovitost bez kompromisa
  Dvije EcoBoost opcije benzinskog motora koriste kombinaciju direktnog ubrizgavanja goriva i turbo punjač, kako bi osigurali nevjerojatne razine performansi i ekonomičnosti: Novi 1.5-litreni EcoBoost benzinski motor pruža niže emisije i izvanrednu potrošnju goriva od 6,5 l / 100 km, uz 160 KS. 2.0 litreni EcoBoost pruža impresivnih 240 KS. Posebno podešen zvuk symposer također vam daje mogućnost za uživanje u osebujnom zvuku motora u kabini, kod težih ubrzanja.  ford

  Raspon dizelskih opcija
  Preferirate dizel? Napredni 2.0 TDCi Vam daje izbor od četiri opcije snaga: 120KS, 150KS, 180KS i bi-turbo 210KS. Svaki motor uključuje najnoviju tehnologiju za poboljšanje snage, momenta i ekonomičnosti, uz smanjenje štetnih emisija.
  ford

  Ručica mjenjača uz volan: uživajte brzu izmjenu sa automatskim mjenjačem

  Drške na uvlačenje uz volan automatskog mjenjača, koje se nalaze inače u izdržljivijim sportskim automobilima, u izboru su i sa 6-stepenim automatskim mjenjačem, kao i sa mjenjačem PowerShift za potpuno novi C-MAX. Ova tehnologija, koja dolazi iz svijeta auto trka omogućuje brzo i udobno mjenjanje brzina vrhovima prstiju. Kao što ime sugeriše, drške su namještene uz volan, i mogu da budu od velike koristi u vožnji u krivinama.
  fordPametni informacioni sistem omogućava efikasnu vožnju
  Inovativni Ford Eco Mode sistem stalno procjenjuje efekte načina kako vozite na potrošnju goriva. Sistem analizira brzinu, promjenu brzina, kočenje i nivo predviđanja i niz dugih i kratkih putovanja na koja krećete. Pametan softver vas onda savjetuje o tome kako poboljšati ekonomičnost potrošnje goriva.  fordTri vrste 6- stupanjskog mjenjača
  Kod novog Galaxy-a, možete birati između tri različita mjenjača. 6-stupanjski ručni mjenjač ima visoki kapacitet okretnog momenta i omogućuje glatke, precizne promjene brzine. 6-stupanjski automatski mjenjač također ima visok kapacitet okretnog momenta i pažljivo namještanje točke prijenosa za maksimalnu snagu i učinkovitost. Tu su i opcije s pogonom na sve kotače i 6-brzinskim Ford PowerShift mjenjačem.
  fordEfikasniji način punjenja akumulatora
  Za razliku od tradicionalnih sistema, pametno regenerativno punjenje(Smart Regenerative Charging) puni akumulator samo kada je to potrebno i izbjegava to učiniti kada pritisnete gas. Tako se štedi gorivo i dodatno smanjuje emisija štetnih plinova.
  ford

  Ford Power Shift mjenjač brzina. Udobna vožnja uz manju potrošnju goriva
  Kombinujući praktičnost automatskog upravljanja s ručnim mjenjačem, mjenjač sa 6 brzina sa dva kvačila bira brzine za vas, tako da ne gubi snagu prilikom promjene brzina. PowerShiftovo lako, besprijekorno mjenjanje brzina čini vožnju lakšom i ugodnijom, ali i štedi gorivo i smanjuje emisiju CO2 u odnosu na konvencionalni automatski.
  fordTrošite manje goriva s Auto Start-Stop
  Kada se vaš automobil zaustavi na semaforu ili naprosto čekate u autu, automatski sistem Stop / Start isključuje motor (ali i dalje opskrbljuje električnom energijom osnovne sisteme kao što su ventilacija, radio i Ford SYNC). Čim ste spremni da krenete, samo pritisnite dugme i odaberite prvu brzinu, koja kao i obično ponovo pokreće sistem. Auto Stop / Start je posebno efikasan na gradskim ulicama.

 • Komfor i praktičnost

  SJEDITE, OPUSTITE SE I UŽIVAJTE U PUTOVANJU

  Sjedite, opustite se i uživajte u putovanju. Dobrodošli u sasvim nov Galaxy.  ford

  Sjedišta koja pružaju dodatnu podršku i masiraju po želji
  Multi – Contour sjedišta dostupna su za vozača i suvozača a dizajnirana su da bi bila potpuno podesiva. Kao rezultat toga, ona mogu pružiti dodatnu podršku tamo gdje vam je potrebno, pa čak i ponuditi vam masažu, te tako pomažu da ostanete svježi tokom dužih putovanja. Multi-Contour sjedišta su takođe dostupna sa kontrolom klime, tako da možete da podesite savršenu temperaturu.  fordPomoć da ostanete unutar ograničenja brzine (ISA)
  Intelligent Speed Assist je zamišljenda poboljšate kontrolu brzine, omogučavajući vam da se koncentrišete na cestu.Prvo prepoznaje saobraćajne znakove. Fotoaparatautomatski prepoznaje trenutno ograničenje brzine (ako je aktiviran) zatim sistem prilagođava svoju maksimalnu postavku brzine do tog limita.  fordUpalite auto pritiskom na gumb
  Nema potrebe za ključem. Samo pritisnite gumb Start Ford Power držeći papučicu spojnice (ili papučicu kočnice ukoliko vozilo ima automatski mjenjač) za pokretanja motora.
  fordPostavite idealnu temperaturu za vas i vaše putnike HVAC
  S elektronskom automatskom kontrolom temperature (EATC), možete da odaberete temperaturu za vozača i suvozača kakvu oni žele a sistem će da je održava naprednim klima uređajem.
  fordHands free vrata gepeka za lagano otvaranje i zatvaranje
  Jednostavno mahnite nogom ispod zadnjeg branika automobila i gepek će da se automatski otvori ili zatvori.
  ford

  Key Free sistem olakšava život
  Ford KeyFree sistem omogućava zaključavanje i otključavanje vašeg automobila, da ne izvadite ključ iz džepa ili torbe: idealno ako imate pune ruke posla.
  fordBezbrižno djeljenje vozila sa funkcijom MyKey®
  Ford MyKey je inovativna funkcija koja se može programirati, a koja ohrabruje sigurniju vožnju. MyKey vam omogućava da prilagodite postavke vozila za pojedinačne korisnike. Ako posuđujete svoj auto nekome, možete da odredite makismalno dozvoljenu brzinu, da postavite podsjetnik za korišćenje pojasa za vezivanje, pa čak i kontrolu glasnoće zvuka. Ovo je inovativna tehnologija dizajnirana tako da su vozači i putnici sigurni, a vi mirni.  fordBrzo očistite vjetrobransko staklo zahvaljujući QuickClean tehnologiji
  Ova pametna značajka je osmišljena kako bi vam pomogla da krenete što prije na maglovita, hladna jutra. Samo pritisnite tipku i sustav će otopiti ili odmrznuti vjetrobran u sekundi, čak i ako je temperatura ispod nule.
  ford

  Ford SYNC2
  Sistem Ford SYNC 2 s unaprijeđenim glasovnim upravljanjem i 8-inčnim ekranom osjetljivim na dodir u boji pruža novu dimenziju multimedijalnim sposobnostima u vozilu. Ovaj ekran visoke rezolucije vam omogućuje intuitivno korišćenje nekih temeljnih funkcija kao što je upravljanje vašim telefonom, muzikom ili klima uređajem te vam omogućuje lakše upravljanje navigacijom glasom ili dodirom.
  fordFord Easy-Fuel, za sigurno tankanje goriva
  Uz ovu korisnu tehnologiju zamalo je nemoguće da se napuni rezervoar pogrešnim gorivom. Sistem jednostavno neće da prihvati vrstu goriva koja ne odgovara motoru. A, s obzirom da je Ford Easy Fuel sistem bez poklopca na rezervoaru, ruke nikada neće biti prljave.
  ford

  Hi-fi zvuk
  Audio sustav sa devet zvučnika standardno dolazi s Ford SYNC 2 i pruža izuzetnu jasnoću zvuka u cijelom automobilu. Opcionalni Premium sustav, s DAB radiom, pruža pojačani doživljaj slušanja i uključuje 12 Sony zvučnika.

Bookmark & Share