Tehnologija automobilske sigurnosti potpuno novog Galaxy-a

Tehnologija automobilske sigurnosti potpuno novog Galaxy-a

 • Bezbjednost

  Potpuno novi Galaxy opremljen je velikim brojem inovativnih sisgurnosnih sustava: svaki je osmišljen tako da vama i vašim putnicima ponudi visoku razinu zaštite.


  Sustav koji pomaže kod zaštite pješaka

  Ovaj sustav raspoznaje vozila iI pješake na cesti i to tako da vas upozori na njihovu prisutnost. Ako se ne odazovete, sustav će sam automatski početi skretati. Ova nova tehnologija pomaže smanjiti moguće nezgode, a djeluje kod brzina do 80 km/h.


  Svjetla koja poboljšavaju vidljivost u zavojima

  Prilagodljiva svjetla Ford Dynamic LED osiguravaju precizne i snažne svjetlosne snopove, koji se automatski prilagođavaju različitim uvjetima vožnje i uvjetima na cesti. Dok su dnevna svjetla uključena tradicionalne pokazivače smjera nadomještaju pokazivači iz LED-traka koji se redom osvijetle i tako postaju vidljiviji. Uz sve navedeno na izbor su i duga svjetla koja se također automatski prilagođavaju, nezaljepljuju druge vozače, te slijede cestu kako bi povećali vidljivost u vožnji kroz zavoje.


  Usklađeni sigurnosni sustavi aktiviraju se u dijeliću sekunde

  Napredni pametni zaštitni sustav (IPS) usklađuje niz sigurnosnih funkcija čime osigurava najveću moguću mjeru zaštite za vas i vaše putnike. Osim krutog okvira putničke kabine, koji upija energiju sudara, u Galaxyju je i napredna tehnologija sjedala i sigurnosnih pojaseva koja umanjuje mogućnost ozljeda u slučaju nezgode.


  Dodatna pomoć kod vožnje unatrag

  Ova potpuno nova tehnologija prepoznaje nadolazeća vozila tijekom vožnje unatrag, te ih signalizira zvučnim upozorenjem, a ujedno se pali svjetlo na retrovizoru na onoj strani s koje se vozilo približava.  Više snage za skretanje u nuždi

  Pomoć kod skretanja u nuždi (EBA) vašemu automobilu omogućava najveću učinkovitost kod skretanja u nuždi. Ovaj sustav prepoznaje koliko ste snažno pritisnuli kočnicu i tu silu po potrebi automatski poveća.


  Retrovizori koji vide ono što vi ne možete

  Sustav za prepoznavanje “mrtvih kutova" (BLIS) pomaže vam sigurnije zamijeniti prezalak u drugu voznu traku jer upotrebljava radarske senzore, a oni prepoznaju vozila koja se mogu nalaziti u mrtvom kutu na obje strane vašeg automobila. Ukoliko senzori prepoznaju vozilo koje vi ne vidite, upozore vas paljenjem narančastog svjetla.  Pouzdanost i u najzahtjevnijim situacijama
  Vozilo je opremljeno elektronskim stabilizacijskim programom (ESP), koji objedinjuje niz tehnologija, osnovanih kako bi omogućile što veći nadzor nad automobilom. Kada senzori prepoznaju iznenadne promjene kod upravljanja, skretanja i ponašanja automobila, koje mogu izazvati gubitak nadzora nad vozilom, EPS sustav prilagodi brzinu pojedinog vozila i tako osigura stabilnost vozila, te spriječi njegovo klizanje. Funkcije sustava ESP uključuju pomoći kod vožnje uzbrdo, pomoć u skretanju u nuždi i elektronsko pretpunjenje tlaka u kočionom krugu.


  Napredni sustav zračnih jastuka

  Zračni jastuk za vozača optimiziran je za zaštitu prsnog koša, dok zračni jastuk za koljena štiti donje dijelove tijela. Bočni zračni jastuk za zdjelicu i torzo na prednjim sjedalima oblikovan je tako da vas učinkovito zaštiti, dok zračne zavjese nude dodatnu zaštitu u sva tri reda sjedala. Novi bočni zračni jastuci na izbor su i za krajnja sjedala u drugom redu. Zatezači za sigurnosne pojase i ograničenje opterečenja, koji su pričvršćeni na ta sjedala, štite putnike od udaraca jer ih učinkovito usporavaju. Upozorenja za sigurnosne pojase dio su serijske opreme, te ćete tako uvijek znati jesu li svi putnici sigurno vezani.


  Da bi se osigurala sigurnost djece

  Drugi red sjedala opremljen je pričvršćenjima ISOFIX za dječje sjedalice.

  Ford SYNC s funkcijom Pomoć u nuždi može pozvatiu pomoć i kada vi to ne možete

  Bitan dio sustava Ford SYNC, koji može spasiti život, je Pomoć u nuždi. U slučaju nezgode u kojoj je aktiviran zračni jastuk ili je isključena pumpa za gorivo, ova tehnologija umjesto vas može automatski pozvati nadležne hitne službe. Možete uspostaviti poziv i razgovor s hitnim službama, ako vam je to potrebno. Sustav će posredovati ključne informacije, ako što su GPS-koordinate, čak i ako niste pri svijesti.*

  * Fordova Pomoč u nuždi djeluje u više od 30 europskih država. Ova funkcija djeluje kada je povezana s mobilnim telefonom kojeg imate sa sobom, kada se aktivira zračni jastuk (ne uključuje zračne jastuke na koljenima) ili kada senzor koji prepozna udarac isključi crpku za gorivo. Govorna funkcija i Pomoć u nuždi nisu na raspolaganje na svim europskim jezicima.

 • Zaštita

  Obiman paket sigurnosnih funkcija na potpuno novom Galaxy-u će pomoći u zaštiti vašeg automobila i od najupornijih lopova.

  Alarmna zaštita

  Alarmni sistem Thatcham Kategorije 1 je dovršeni sistem koji se automatski uključuje kada zaključate vozilo, a snažan alarm se upali za vrijeme provale, podizanja vozila, ili ako senzori otkriju pokrete unutar vozila.

Bookmark & Share