Focus Econetic

Od prvog Forda koji je napustio proizvodne trake, naša ideja je uvijek bila da najnovije tehnologije budu dostupne svima. Sa ranom proizvodnjom modela Focus Econetic, Ford je otvorio novo poglavlje.

 • Pregled

  Naš prvi evropski automobil s nultom emisijom

  Focus ECOnetik danas je jedan od najefikasnijih automobila na cesti, i zato što ne troši gorivo nema emisija izduvnih plinova. Još jedna prednost je u tome što motor na električni pogon radi gotovo nečujno, što znači da tehnologija obezbeđuje potpuni mir unutar vašeg automobila i tišinu napolju. Osim toga, vođen je isključivo naprednim litij-ionskim baterijama koje potpuno napunjene pružaju domet do 160 km.

  Nema više dopune goriva, samo punjenje

  Vozeći Focus ECOnetik, nikada nećete morati da nasipate konvencionalna goriva. Svaki Focus Econetic standardno dolazi opremljen sa 13-ampernim punjačem koji je pogodan za punjenje iz standardne utičnice u kući ili zidnog ChargeBox punjača. Za još efikasnije punjenje nudi se i 32-amperni punjač dostupan kao opcija.

 • Tehnologija i sigurnost

  Naš prvi evropski automobil s nultom emisijom

  Sofisticirani pogonski sistem Focus Econetic-a opremljen je nizom pametnih tehnologija. To uključuje regenerativno kočenje koje štedi do 90% energije koja bi se inače izgubila kroz trenje, reciklira je,i sanjom puni baterije. To pomaže da se postigne najveća moguća energetska efikasnost tokom vožnje.


  Nema više dopune goriva, samo punjenje

  Focus Econetic ima novi korisnički interfejs nazvan SmartGauge koji izračunava i prikazuje domet na osnovu preostale energije, stila vožnje, kočenja i ubrzanja, i upotrebe opreme, kao što su klima-uređaj i audio sistem.


  Provjerite koliko energije je reciklovano svaki put kad stanete

  Brake Trener funkcija prikazuje iznos od reciklirane energije svaki put kada stanete, tako da pomoću ove informacije, možete da prilagodite način vožnje i povećate domet vozila. Budžet View izračunava energetski budžet na osnovu trenutno dostupne količine energije. Putno računalo takođe može da se podesi da se izračuna prosječan iznos energije koja se koristi za putovanje, što pomaže u finom podešavanju vožnje.


  Focus prije svega

  Pored izvora energije vozila, Focus Econetic ne samo da daje isti visok nivo ležanja, kontrole i preciznosti upravljanja po kojima je Focus odavno poznat, već dolazi sa svim funkcijama i specifikacijama Focusa Titanium. Za kompletnu listu ključnih karakteristika za nivo opreme Titanium kliknite ovdje.

  Ford SYNC. Napredna hands-free tehnologija

  Ford SYNC vam omogućava da kontrolišete svoju muziku kao i upućivanje i primanje poziva putem mobilnog telefona, koristeći jednostavne, direktne glasovne komande. Glasovne komande se mogu koristiti za puštanje pjesme sa USB-a ili MP3 / iPod®, ili prenos muzike na telefon koji ima Bluetooth. Sistem čak dolazne tekstualne poruke može da čita naglas. Još jedna važna i potencijalno spasonosna Ford SYNC funkcija je da pomogne u slučaju nužde. U malo vjerovatnom slučaju nesreće u kojoj se aktivira zračni jastuk ili isključi pumpa za gorivo, ova tehnologija može pomoći da izvrši direktan poziv na hitnu službu.

Bookmark & Share