Performanse i efikasnost

 • Motor

  Dobiti najviše iz motora

  Novi 1.0-litarski EcoBoost trocilindrični benzinac, vodeći u klasi, daje vam svu snagu koju očekujete od konvencionalnog 1.6 motora, ali uz 21% manju potrošnju goriva. To znači značajne uštede na benzinskoj pumpi.

  Dva efikasna dizel motora

  Inovativni 1.6 TDCi motor isporučuje 96 KS sa automatskim start i stop sistemom uz potrošnju od 3,3 l / 100 km, koja je vodeća u klasi, i emisijama CO2 od samo 87 g / km. Alternativno se nudi , ekonomičan 1,5 TDI sa 75 KS, koji drži potrošnju goriva na niskom nivou od 3,7 l / 100 km i emisijama CO2 od samo 98 g / km.

  Besprijekoran i efikasan automatski mjenjač

  Mjenjač koji kombinuje praktičnost automatskog upravljanja sa ručnim mjenjačem. Ovaj šest-brzinski mjenjač sa dva kvačila unaprijed za vas odabire brzinu, tako da ne gubite snagu pri promjeni brzina. Powershift super-brza, besprijekorna izmjena brzina čini vožnju lakšom i prijatnijom, ali i štedi gorivo i smanjuje emisiju CO2 u odnosu na klasične automatike.

  Ekonomičan pet-sepeni ručni mjenjač

  Oba motora, 1,25 benzinski i 1,0-litarski EcoBoost dolaze sa pet-stupanjskim automatskim mjenjačem, prilagođenim karakteristikama svakog od motora.

 • Ekonomičnost

  Koristite manje goriva uz Auto-Start-Stop

  Kada se Fiesta zaustavila na semaforu ili čeka u saobraćaju, ova tehnologija automatski isključuje motor (pružajući snagu na ključne funkcije kao što su klima-uređaj i radio). Do momenta kada ste spremni da krenete, ponovo se aktivira. Idealno za gradsku vožnju, tako da možete smanjiti potrošnju goriva za čak 10%.

  Pametan informacioni sistem omogućava efikasnu vožnju

  Inovativni Ford Eco Mode sistem stalno procjenjuje efekte načina vožnje na potrošnju goriva. Sistem analizira brzinu, promjenu brzina, kočenje i nivo predviđanja i niz dugih i kratkih putovanja na koja krećete. Pametan softver vas onda savjetuje o tome kako poboljšati ekonomičnost potrošnje goriva.

  Efikasniji način punjenja akumulatora

  Za razliku od tradicionalnih sistema, pametno regenerativno punjenje(Smart Regenerative Charging) puni akumulator samo kada je to potrebno i izbjegava to činiti kada pritisnete gas. Tako se štedi gorivo i dodatno smanjuje emisija štetnih plinova.

  Indikator promjene brzina za efikasniju vožnju

  Svjetlo na instrument tabli vam govori kada je potrebno da promijenite brzinu za maksimalnu ekonomičnost potrošnje goriva. To je jednostavan i efikasan način da svako putovanje bude ekonomičnije.

Bookmark & Share