Iskustvo vožnje

 • Iskustvo vožnje

  Ford SYNC. Napredna hands-free tehnologija

  Jedna od najpametnijih novih Fiestinih tehnologija je Ford SYNC koji vam omogućuje da kontrolišete muziku i primate pozive na mobitel pomoću jednostavne, direktne glasovne komande. Uz čitanje tekstualnih poruka omogućuje reprodukciju muzike sa USB-a ili MP3-a, kao i da prenosite muziku putem mobilnog telefona uz pomoće Bluetooth-a.Ovaj napredni SYNC sistem ima obavijest u slučaju hitne pomoći. U malo vjerovatnoj mogućnosti nesreće ova tehnologija koristi vaš mobilni uređaj za pozivanje hitne službe i slanje obavijesti o vašoj lokaciji.

  Integrisana navigacija brine da dođete do svog odredišta

  Fiesta ima potpuno integrisani satelitski navigacioni sistem sa 5-inčnim ekranom u boji i DAB radiom. On odgovara na brzinu u realnom vremenu te na najnovije uslove u saobraćaju, pružajući precizno procijenjeno vrijeme dolaska i putne informacije.

  Bezbrižno dijeljenje vozila sa funkcijom MyKey®

  Ford MyKey je inovativna funkcija koja može da se programira, a ujedno ohrabruje bezbjedniju vožnju. MyKey vam omogućava da prilagodite postavke vozila za pojedinačne korisnike. Ako posuđujete svoj auto nekome, možete da odredite makismalno dozvoljenu brzinu, da postavite podsjetnik za korišćenje pojasa za vezivanje, pa čak i kontrolu glasnoće zvuka. Ovo je inovativna tehnologija dizajnirana tako da su vozači i putnici sigurni, a vi mirni.

  Brzo očistite vjetrobransko staklo uz Quickclear

  To je pametna funkcija dizajnirana tako da vas se brže pokrene u hladnim jutrima. Jednostavno dodirnite dugme i sistem će odmrznuti vjetrobransko staklo u nekoliko sekundi, čak i kada je napolju ispod nule.

  Ambijentalno osvjetljenje ističe savremeni enterijer

  Blago crveno svjetlo diskretno naglašava unutrašnjost vaše Fieste i dodaje topao, dobrodošao i elegantan ambijent vašem automobilu.

  Postavite temperaturu koja vam odgovara

  Sa elektronskom automatskom kontrolom temperature (Electric automatic temperature control, EATC) možete u unutrašnjosti da podesite tačnu temperaturu koja vam odgovara,a koju sistem onda održava pomoću naprednog klima-uređaja.

  Inovativna centralna konzola daje vam kontrolu

  Napredna, multifunkcionalna centralna konzola omogućuje kontrolu mnogih sistema sa jednog mjesta. Sve su funkcije jasno vidljive na ekranu i većini možete da pristupite putem komandi na volanu.

  Prednji farovi(svjetla) koja se automatski uključuju kad je potrebno

  Fiesta ima senzore koji otkrivaju smanjenje svjetla u sumrak ili iznenadne promjene u količini osvjetljenja. Na primjer, kada uđete u tunel izaziva automatsko uključivanje prednjih farova(svjetala), koji čine vožnju lakšom i sigurnijom. Automatski farovi su dodatna mogućnost uz brisače sa senzorima za kišu i retrovizore sa automatskim zatamnjenjem.

  Vanjski retrovizori da budu zaštićeni od oštećenja

  Da biste izbjegli slučajno oštećenje, opcionalni električni retrovizori automatski će se uvući prilikom zaključavanja automobila (naravno, kada koristite prekidač za automatsko preklapanje). Tako uvučeni štite i stilizovane pokazivače pravca.

  Fiesta vam pomaže da osvijetlite put do vrata

  Kada noću dolazite kući, dovoljno je da pokrenete funkciju Home Safe i svjetla će da se uključe na 30 sekundi osvjetljavajući put do vašeg vozila. Ova korisna funkcija dio je standardne opreme na svim modelima.

  Dodatna udobnost sa podesivim, grijanim sjedalima

  Bez obzira na vanjske uvjete, u Fiesti će vam uvijek biti ugodno. Prednja su sjedala posve prilagodljiva pa i vozač i suvozač mogu postaviti njima idealne položaje. S mogućnošću grijanih prednjih sjedala uvijek će da vam bude toplo čak i u zimskom periodu.

 • Tehnologija vožnje

  Bez ključa i bez napora

  Fordov sistem daljinskog otključavanja omogućava zaključavanje i otključavanje automobila bez vađenja ključa iz džepa ili torbe. Savršena opcija kada imate pune ruke.

  Pokrenite Fiestu jednim dodirom

  Fiesta automatski detektuje prisustvo svog jedinstvenog privjesak-ključa, čak i ako se nalazi u džepu ili torbi. Jednostavno pritisnite dugme Power Starter Button i motor će oživjeti.

  Savršen zvuk

  Dodatni moderni Sony DAB radio / CD sistem sadrži osam vrhunskih audiozvučnika. Ne samo da vam omogućava da uživate svoju omiljenu muziku dok se vozite već prikazuje i informacije o pjesmi koja se reprodukuje. Zavisno o verziji koju odberete, sistem može da prikaže i najnovije vijesti.

  Lakša i sigurnija vožnja unazad

  Prepreke, bicikli, niski zidovi ... Stražnja kamera na ekranu ugrađenom u centralnoj konzoli pokazuje sve što se nalazi iza vas. Otkrivajući objekte koje ste možda zanemarili, sistem prikazuje virtualne linije za pomoć pri parkiranju i u najmanje prostore. Kamera se automatski aktivira kada odaberete hod unazad na mjenjaču (rikverc).

  Senzori koji eliminišu stres kod parkiranja

  Dizajnirani da vam pomognu da bezbjednije parkirate, dodatni senzori udaljenosti kod parkiranja će vam pomoći u procjeni udaljenosti između vašeg vozila i prepreka ispred i iza vas. Kada senzori otkriju predmet, pokrene se zvučno upozorenje koje se pojačava kada mu priđete.

  Manevrisanje i vožnja bez muke

  Električni servo volan (električno servo upravljanje, EPAS) automatski se prilagođava kako bi vam pružio jednostavnije, lakše upravljanje prilikom parkiranja u uskim prostorima i čvršće upravljanje za više kontrole na autoputevima. Za razliku od konvencionalnih upravljača koji rade neprekidno i troše energiju i gorivo, naš EPAS sistem radi samo kada je to potrebno, dodatno smanjujući potrošnju goriva.

  Tempomat čini duge vožnje opuštenijim

  Ako ste na autoputu, možete da podesite brzinu pomoću tipki tempomata na volanu. Sistem održava brzinu, tako da ne morate da držite nogu na papučici gasa. Da biste se brže ili sporije kretali, koristi se ista kontrola.

Bookmark & Share