Sigurnost i zaštita

 • Sigurnost vozila

  Nagrada Euro NCAP Advanced za vašu zaštitu

  Nova Fiesta je dobila pet zvjezdica Euro NCAP organizacije: najviši rejting od vodećih evropskih organizacija za sigurnost vozila. Ovako izuzetne sigurnosne performanse Fiesta je postigla kroz dostupnost prvih tehnologija u segmentu, kao što su MyKey, Active City Stop, Emergency Assistance i i SYNC. Nagrada je vrhunac posvećenosti Forda ka bezbjednosti i pomogla nam je da osvojimo ukupno šest Advanced nagrada Euro NCAP za inovacije dizajnirane da vas zaštite.

  Ford SYNC sa funkcijom Emergency Assistance

  U malo vjerovatnom slučaju nezgode u kojoj se aktivira vazdušni jastuk ili deaktivira pumpa za gorivo, tehnologija može automatski napraviti direktan poziv hitnim službama za vas. Možete odabrati da prekine poziv ili ako je potrebno, možete razgovarati sa službama. Bitno je da sistem prenosi važne informacije kao što su GPS koordinate vašeg vozila, čak i ako ostanete bez svijesti.

  Da bi se izbjegli sudari pri malim brzinama, Fiesta koči umjesto vas

  Nesreće pri kretanju i zaustavljanju u sporom saobraćaju prečesto se dešavaju. Active City Stop je napredna tehnologija koja vam pomaže da ih izbjegnete. Pri brzinama ispod 30 km / h sistem otkriva da li se automobil ispred vas naglo zaustavio i automatski koči za vas.

  Dodatna kontrola pri kretanju uzbrdo

  Hill Start Assist privremeno zaustavlja vaše kretanje unazad kada se krećete uzbrdo . Sistem radi tako što zadržava pritisak na kočioni sistem tokom dodatnih 2,5 sekunde, dajući vam više vremena i kontrole za pomicanje stopala sa kočnice na papučicu gasa. Ovo je jako korisno kada se zaustavljate na klizavim površinama.

  ESC vam pomaže da zadržite kontrolu bez obzira na uslove

  Elektronska kontrola stabilnosti (ESC) stalno prati kretanje vašeg vozila, nadgleda da li ste izgubili vaš put i počeli da klizite te automatski ispravlja vaš položaj na putu. Sistem je dizajniran tako da vam omogućava da zadržite kontrolu nad vozilom i smanjite udaljenost u hitnim slučajevima.

  Vazdušni jastuci štite iz svih uglova

  Osim jastuka za vozača i suvozača, postoje bočni jastuci sa zaštitom grudnog koša i glave. Tu je i vazdušni jastuk za koljena vozača. Ako želite da ga isključite , na primjer ako beba ili dijete u automobilu sjedi okrenuto prema nazad, jednostavno pritisnite dugme da biste ga isključili. Da bi imali koristan podsjetnik, status "off" pokazuje lampica na instrument tabli.

  Rano upozorenje na prazne gume

  Ako bilo koja od guma počne da gubi pritisak za vrijeme putovanja, sistem detekcije deflacije odmah upozorava na pucanje paljenjem ikone na instrument tabli.

  Koordinirani sigurnosni sistemi trenutno se uključuju

  Fiestin napredni Intelligent Protection System (IPS) koordinira razne bezbjednosne funkcije, koji vas i vaše putnike maksimalno štite. Fiesta ima čvrstu strukturu koja upija udarce i naprednu tehnologiju sjedišta i pojaseva kako bi se smanjila mogućnost ozljede u slučaju nezgode.

  Napredni sistemi za bolju kontrolu kočenja

  Anti-lock kočioni sistem (ABS) i elektronička distribucija sile kočenja (EBD) obezbjedili su da vaše kočenje bude sa više kontrole. Pomoć pri naglom kočenju (EBA) pomaže Fiesti da efikasno koči u hitnim slučajevima. EBA to čini senzorima koji otkrivaju koliko ste vi stisnuli kočnice i da li automatski treba povećati pritisak ako je potrebno.

  Retrovizor koji vas neće zbuniti

  Noćna vožnja je lakša kada svjetla vozila koja se kreću iza vas ne mogu da vas ometajui . Stoga Fiestin retrovizor sa automatskim zatamnjenjem automatski detektuje svjetlost farova i uključuje postavku zatamnjenja.

  Svjetliji prednji farovi za sigurnije noćne vožnje

  Halogeni prednji farovi stvaraju intenzivniju svjetlost, tako da možete jasno da vidite (i budete viđeni) uz bezbjedniju vožnju.

 • Zaštita

  Praktičan način zaštite automobila

  Sa globalnim zatvaranjem možete da otvorite i zatvorite sva vrata i elektronski podesive prozore daljinski, pomoću ključa. Dvostruko zaključavanje sprečava da vrata budu otključana iznutra, a tu je i Perimeter alarmni sistem.


Bookmark & Share