Performanse uz koje ćete uživati; Učinkovitost koju ćete cijeniti.

Novi C-MAX i GRAND C-MAX napajaju vrlo napredni i efikasni motori.

Benzin ili dizel? Izbor je Vaš. Motori imaju različite kapacitete i snage, tako da će te lako naći odgovarajuću.

 • Snaga

  Maksimalno iskoristite svoj motor

  Revolucionarni

  1-litreni 3-cilindrični benzinski motor

  EcoBoost razvija 125 KS, njegove emisije CO2 su samo 117 u verziji Kompakt i samo 110 u verziji Grand. To je očekivana snaga za uobičajeni 1,6-litreni motor, uz napomenu da motor ima manju potrošnju goriva i smanjenje emisije CO2. Tri godine za redom proglašavan je Međunarodni motor godine. 1.0-litreni EcoBoost motor. Velika moć, mala potrošnja goriva.

  1.5-litreni

  EcoBoost benzinski motor
  je novost u familiji motora EcoBoost. Motor je mudro smanjen sa 1,6-litrenog EcoBoost motora kako bi se omogućilo manje emisije i ekonomičnu potrošnju, ali bez ugrožavanja snage i performanse. Na izbor su: verzija sa 150 KS i automatskim mjenjačem i šest-brzinskim ručnim mjenjačem ili 180 KS sa automatskim mjenjačem. 1.5-litreni EcoBoost: beskompromisna snaga i efikasnost.

  Sasvim nove mogućnosti dizel motora

  1,5-litreni

  TDI je potpuno novi motor. On se temelji na TDCi 1.6-litrenom motoru i nudi jednaku snagu u osnovnoj verziji sa 95 KS i povećanu snagu sa 120 KS (sa prethodnim 115 PS). Na taj način smanjuje potrošnju goriva i izdušnih plinova. Ovaj motor trenutno nudi se sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem, kao i verzija sa 120 KS i automatskim mjenjačem. 1.5-litreni TDCi dizel motor: 120 KS i niskom emisijom CO2. Snaga dizel motora sa niskom emisijom.
  2,0-litreni dizel motor je nov, može razviti 150 KS, a u izboru je automatski mjenjač sa 6 brzina i 6 stepeni ručni mjenjač odnosno automatski mjenjač sa 170 KS. 2.0-litreni TDCi dizel motor za dodatnu snagu i i najveću efikasnost.
 • Performase

  Fino podešavanje ovjesa za sofisticiranu vožnju

  C-MAX ima potpuno novi stražnji ovjes sa više članova. Ovaj napredni sistem je jednostavan i potpuno poliran za agilno rukovanje, kontrolu i kvalitet vožnje.
  Ručica mjenjača uz volan: uživajte brzu izmjenu sa automatskim mjenjačem
  Drške na uvlačenje uz volan automatskog mjenjača koje se nalaze inače u izdržljivijim sportskim automobilima u izboru su i sa 6-stepenim automatskim mjenjačem, kao i sa mjenjačem PowerShift za potpuno novi C-MAX. Ova tehnologija, koja dolazi iz svijeta auto trka omogućuje brzo i udobno mjenjanje brzina vrhovima prstiju. Kao što ime sugeriše, drške su smještene uz volan, i mogu da budu od velike koristi u vožnji u krivinama.

  Ručica mjenjača uz volan: uživajte brzu izmjenu sa automatskim mjenjačem

  Drške na uvlačenje uz volan automatskog mjenjača, koje se nalaze inače u izdržljivijim sportskim automobilima, u izboru su i sa 6-stepenim automatskim mjenjačem, kao i sa mjenjačem PowerShift za potpuno novi C-MAX. Ova tehnologija, koja dolazi iz svijeta auto trka omogućuje brzo i udobno mjenjanje brzina vrhovima prstiju. Kao što ime sugeriše, drške su namještene uz volan, i mogu da budu od velike koristi u vožnji u krivinama.

  Servovolan koji se odaziva u svakoj situaciji


  Električni servo volan (električno servo upravljanje, EPAS) automatski se prilagođava kako bi vam pružio jednostavnije, lakše upravljanje prilikom parkiranja u uskim prostorima i čvršće upravljanje za više kontrole na autoputevima. Kod manjih brzinaolakšava okretanje volana i manevrisanje je lakše.Kod većih brzina koje zahtijevaju veću kontrolu sistem brine za sigurnije upravljanje. Za razliku od konvencionalnih upravljača koji rade neprekidno i troše energiju i gorivo, naš EPAS sistem radi samo kada je to potrebno, dodatno smanjujući potrošnju goriva.

 • Ekonomičnost

  Trošite manje goriva uz Auto Start-Stop


  Kada se vaš automobil zaustavi na semaforu ili naprosto čekate u autu, automatski sistem Stop / Start isključuje motor (ali i dalje opskrbljuje električnom energijom osnovne sisteme kao što su ventilacija, radio i Ford SYNC). Čim ste spremni da krenete, samo pritisnite dugme i odaberite prvu brzinu, koja kao i obično ponovo pokreće sistem. Auto Stop / Start je posebno efikasan na gradskim ulicama. U gradskoj vožnji štedi do 10% a u kombinovanoj do 5% goriva.

  Ekonomičan način punjenja akumulatora(baterije)


  Za razliku od konvencionalnih sistema, tehnologija pametno regenerativno punjenje, akumulator puni samo kada je to neophodno i isplativo. Na primjer, ova tehnologija tokom kočenja silu kočenja pretvara u električnu energiju i pomaže da napunite bateriju dok se krećete ili izbjegava punjenje za vrijeme ubrzanja, ako je to moguće. Ovo vam pomaže da uštedite gorivo i smanjite štetne emisije.

Bookmark & Share