Bezbjednost i zaštita

Najviši mogući nivo sigurnosti
Možete se osloniti na sveobuhvatan paket sigurnosnih funkcij koje su podešene da pruže najviši mogući nivo sigurnosti za vas i vaše putnike.

Nagrade Advanced za inovacije i sigurnost

Novi C-MAX i Grand C-MAX su opremljeni tehnologijama koje su u prošlosti nagrađene Euro NCAP Advanced, što je najveće priznanje koju može dodijeliti vodeća nezavisna organizacija u Evropi za oblast bezbjednosti. Nagradu dodjeljuje samo za najnaprednije tehnologije koje imaju automobili u situacijama izbjegavanja sudara, reakciju tokom sudara i poslije sudara. Uzeta je u obzir i tehnologija Active City Stop, sistem za održavanje sigurnosnog pojasa i sistem da upozori vozače.

* Nagrada je bila prvotno dodijeljena novom Fordu Focusu.
Ford SYNC sa značajkom Emergency Assistance pozvat će u pomoć čak i ako vi ne možete
Bitan dio sustava Ford SYNC, koji spašava život je Emergency Assistance . Ukoliko slučajno dođe do nesreće, u kojoj se aktiviraju zračni jastuci ili se isključi crpka za gorivo, tehnologija može umjesto vas pozvati službu za pomoć. Poziv možete i prekinuti. Sustav će posredovati ključne podatke, kao što su GPS koordinate, čak i ako niste pri svijesti.*

* Ford Emergency Assistance djeluje u više od 30 europskih država. Ta funkcija djeluje kad je povezana s mobilnim telefonom kojeg imate sa sobom, kad se aktiviraju zračni jastuci (ne uključujući zračne jastuke za koljena) ili kada se isključi crpka za gorivo. Govorne funkcije i Emergency Assistance nisu na raspolaganje u svim europskim jezicima.

Koordinirani sigurnosni sistemi uključuju se za djelić

sekunde

C-MAX i Grand C-MAX su opremljeni sa naprednim sistemom inteligentne zaštite (IPS), koji koordinira različite sigurnosne sisteme i pruža najveću moguću zaštitu za vas i vaše putnike. Čvrsta karoserija, koji upija udarce i napredne tehnologije sjedišta i sigurnosnih pojaseva smanjuju mogućnost ozljede u slučaju nesreće, i sa njima s na raspolaganjuu cijeli niz vazdušnih jastuka, koji štite putnike sa svih strana. Volan i pedale su tako podešene da se u slučaju sudara odmaknu od vozača što smanjuje rizik od tjelesne povrede.

Pouzdanost i u najzahtjevnijim

situacijama

Vozilo je ima elektronski program stabilizacije (ESP), koji objedinjuje niz tehnologija, osnovanih kako bi se omogućilo veću kontrolu nad vozilom. Kada senzori otkriju nagle promjene u upravljanju, skretanju i ponašanju automobila, što može dovesti do gubitka kontrole nad vozilom, EPS sistem prilagodi brzinu pojedinog vozila i na taj način osigura stabilnost vozila i sprječava ga od klizanja. Funkcije sistema ESP uključuju pomoć pri vožnji uzbrdo, pomoć u skretanju u nuždi i elektronsko e-pretpunjenje u krugu kočnice.

Zaštita od

prevrtanja

Anti-rollover (RSC) sprečava rizik od prevrtanja. Sistem detektuje da li vaš Motor-Karavan postaje nestabilan i pod nadzorom za upravljanje motorom i kočnicama ispravlja upravljanje, time efektivno stabilizuje vozilo.

Rano upozorenje da je pneumatik ispuhan


Ako bilo koja od guma počinje da gubi pritisak tokom putovanja, sistem za praćenje pritiska u pneumaticima (TPMS) odmah upozorava paljenjm ikone na instrument tabli. Kako biste mogli da se sigurno zaustavite i riješite problem.

Elektonsko zaključavanje vrata i prozora na strani na kojoj se nalaze

djeca

Ova inovativna funkcija omogućuje vam da pritisnete tipku, zaštitite svoje najmilije, koji sjede na zadnjim sjedištima. (Standard na Grand C-MAX-u.)

Sistem za pomoć izbjegavanja

sudara

Sistem za pomoć kod izbjegavanja sudara je aktivan na svim brzinama i otkriva objekte u pokretu. Ako prepozna da bi moglo doći do sudara, a vozač ne reaguje, na instrument tabli se pali vizuelno i zvučno upozorenje, i počne da koči sa srednjom silom.

Dodatna kontrola pri kretanju uzbrdo


Ovaj sistem sprječava da prilikom kretanja uzbrdo vozilo počne da klizi. Sistem radi zadržavajući pritisak na kočioni sistem tokom dodatnih 2,5 sekunde, dajući vam više vremena i kontrole za pomicanje nogu sa kočnice na papučicu gasa. Korisno nakon zaustavljanja na klizavim površinama.

Bookmark & Share