Impresivna snaga i ekonomičnost

Vrste motora i mjenjača, koji su dostupni za B-MAX, vam omogućuju da odaberete svoju kombinaciju snage i ekonomičnosti. U ponudi iskače vanredni 1.0-litreni EcoBoost benzinski motor, koji najefikasnijom potrošnjom goriva u svojoj klasi nudi snagu poboljšanog 1.6-litrenog dizel motora.


B-MAX je opremljen sa nekoliko pametnih funkcija koje dodatno povećavaju efektivnost i efikasnost svojih motora. Ako želite da znate sve o kapacitetu, štedljivosti i ekonomičnosti automobila, pogledajte odjeljak Činjenice i brojke.

 • Snaga

  B MAX je dostupan uz bogat niz naprednih benzinskih i dizel motora, kao i različite vrste mjenjača.

  fordNovi EcoBoost motor, lider u svojoj klasi

  B-MAX je dostupan sa revolucionarnim 1,0-litrenim motorom koji sa 100 KS ili 120 KS daje snagu 1,6 litrenog motora. U isto vrijeme i dalje uspjeva da troše 20% manje goriva od drugih sličnih benzinskih motora. U stvari, potrošnja i emisija CO2 sličniji su dizel motorima. Da bi se to postiglo, temeljito smo ga redizajnirali - kraće vrijeme zagrijavanja i smanjenje trenja motora su samo dva od mnogih poboljšanja. Uz njegovu snagu i ekonomičnost ćete da uživate u jedinstvenom zvuku i sportskom osjećaju.

  fordDizel motor, koji u svojoj klasi nudi nevjerovatnu ekonomičnost

  Štedljivi 1.6-litreni TDI motor razvija 95 KS i nevjerovatnih 4,0 l / 100 km i smanjenje emisije CO2 na samo 104 g / km. Kao alternativa je dostupan i ekonomičan 1,5-litreni TDI, koji razvija 75 KS i održava nisku potrošnju energije na 4,1 l / 100 km, a emisija CO2 na samo 109 g / km.

  fordEkonomičan 5-brzinski ručni mjenjač

  Dizel motori, 1.4-litreni benzinski Duratec i 1.0-litreni benzinski EcoBoost su dostupni u kombinaciji sa pet-stupenim ručnim mjenjačem za precizno prebacivanje, koji je pažljivo prilagođen svakom od motora.

  fordIzuzetno precizan, ekonomičan automatski mjenjač

  1.6-litreni benzinski motor TI-VCT je opremljen PowerShift mjenjačem. Ovaj šest-stepeni mjenjač sa duplim kvačilom kombinuje komfor automatskog mjenjača sa kontrolom koju pruža ručni mjenjač.Sljedeći stepen prenosa odabire unaprijed, tako između prienosa brzina motor ne gubi snagu. Njegovo vrlo brzo i precizno prebacivanje ne samo da pruža opuštenu i udobnu vožnju, već i u poređenju sa konvencionalnim automatskim mjenjačem štedi gorivo i smanjuje emisiju CO2.

 • Ekonomičnost

  Uz tipove nadasve štedljivih benzinskih i dizelskih motora, B-MAX ima i brojne napredne funkcije koje su dizajnirane za poboljšanje potrošnje.

  fordI do 10% manja potrošnja goriva s Auto Start-Stop

  Kada se vaš B MAX zaustavi na semaforu ili naprosto čekate u autu, automatski sistem Stop / Start isključuje motor (ali i dalje opskrbljuje električnom energijom osnovne sisteme kao što su ventilacija, radio i Ford SYNC). Čim ste spremni da krenete, samo pritisnite dugme i odaberite prvu brzinu, koja kao i obično ponovo pokreće sistem. Auto Stop / Start je posebno efikasan na gradskim ulicama. U gradskoj vožnji štedi do 10% a u kombinovanoj do 5% goriva.

  fordEkonomičan način punjenja baterije(akumulatora)

  a razliku od konvencionalnih sistema, tehnologija, Smart Battery regenerativno punjenje puni samo kada je to neophodno i isplativo. Na primjer, ova tehnologija tokom kočenja sile kočenja pretvara u električnu energiju i pomaže da napunite bateriju dok se krećete. Ovo vam pomaže da uštedite gorivo i smanjite štetne emisije.

  fordIndikator promjene stepena prenosa za ekonomično mjenjanje brzina

  Lampica sa instrument table zatreperi u momentu potrebe za promjenu brzina, čime trošite manje goriva. Ovaj jednostavan, ali vrlo efikasan alat će vam pomoći da budete ekonomični tokom vožnje. Indikator stepena prenosa dostupan je u većini motora.

 • Činjenice i brojke

  Tablice u nastavku prikazuju sve podatke o izvedbi, potrošnji goriva i emisiji CO2, koje su vam potrebne.

Bookmark & Share