Jedan od naših najbezbjednijih automobila ikada

B-MAX je tokom bezbjedonosnih ispitivanja u našim objektima ostvario zapažene rezultate. Danas, kada je završen serijski model sa nizom naprednih sigurnosnih funkcija, sigurno je da će dobiti odlične ocjene u skladu sa novim, strožim standardima Euro NCAP.

Karakteristike vozila, koji pružaju zaštitu, su jednako napredne, uključujući daljinsko zatvaranje, koje vam omogućava da daljinski pomoću tipke otvorite i zatvorite sve prozore i vrata sa električnim pokretanjem. (Posebni paketi opreme u ponudi imaju i vanjski alarm).

Funkcija dvostrukog zaključavanja sprečava uljeze za otvaranje vrata iznutra, a takođe uključuje alarmni sistem Thatcham kategorije 1.

 • Bezbjednost vozila

  B MAX će Vam pomoći na mnogo načina da ostanete bezbjedni na putu.

  fordPosebno ojačana karoserija

  Karoserija automobila je dodatno ojačana u ključnim područjimada bi kompenzovali odstranjeni tradicionalni centralni stub (B-stub) u sistemu vrata za jednostavan pristup. Stogaje B-stub ugrađen u sama vrata. Fordovi inženjeri za sigurnost su razvili vlastiti dodatni test za sudare, kako bi se osiguralo da B-MAX ispunjava najviše sigurnosne standarde.

  fordB-MAX koči za vas, da bi izbjegli sudare pri malim brzinama

  Inovativni sistem za sprečavanje sudara pri malim brzinama pomaže smanjiti ili čak u potpunosti izbjeći sudar za vrijeme vožnje u sporom saobraćaju ili za vrijeme vožnje pri brzinama do 32 km / h. Ako sistem otkrije da se automobil ispred vas neočekivano zaustavio on će automatski da zakoči.

  fordRano upozoravanje na ispuštanje vazduha iz guma

  Ako postoji pad pritiska na jednoj od guma sistem za praćenje pritiska u gumama će da vas upozori pomoću lampica upozorenja na instrument tabli. Na taj način ćete biti u stanju da sigurno zaustavite vozilo i eliminišete defekt.

  fordInteligentni sistem zaštite (IPS) se aktivira u djeliću sekunde

  Ford BMAX opremljen je naprednim Inteligentnim sistemom zaštite (IPS), kompletom međusobno koordiniranih uređaja koji nude visok nivo vaše bezbjednosti. U početku, kruta ćelija koja služi da zaštiti putnike posjeduje mjesta deformacije koja absorbuju energiju i smanjuju efekt udara. Zatim, vazdušni jastuci smanjuju rizik od ozljeda. Konačno, napredne tehnologije na sjedištima i bezbjednosni pojasevi drže vozača i saputnike u potpunosti zaštićene na svojim mjestima.

  fordESP pomaže u održavanju potpune kontrole u svim uslovima

  Elektronski program stabilnosti (ESP) kontinuirano prati rad vašeg vozila. Otkriva odstupanja od odabranog pravca kretanja, na primjer, ako počnete da klizite automatski ispravlja vaš položaj na putu, pomažući vam da zadržite kontrolu nad vozilom. Ova tehnologija takođe pomaže da se smanji zaustavni put prilikom kočenja u slučaju nužde.

  fordNapredni sistemi za bolju kontrolu kočenja

  Sistem protiv blokiranja točkova (ABS) i sistem elektronske distribucije sile kočenja (EBD) se kombinuju međusobno kako bi obezbjedili kontrolu kočenja u što kraćem roku. Čitav kočioni sistem je poboljšan da bi vrijeme reagovanja bilo brže. Pomoć pri kočenju u stanju nužde (EBA) BMAXu omogućuje maksimalnu efikasnost kod takve vrste kočenja.Taj sistem detektuje koliko jako ste stisnuli papučicu kočnice i tu silu prema potrebi povećava.

  fordVazdušni jastuci koji štite sa svih strana

  Ukoliko iz bilo kojeg razloga želite da vazdušni jastuk ostane neaktivan, između ostalog, u situaciji kada vozite dijete u dječjem sjedištu okrenutom obrnuto od smjera vožnje, B-MAX je prava stvar za vas. Sa prekidačem možete isključiti vazdušni jastuk suvozača, što će biti prikazano na instrument tabli kao upozorenje.

  fordSamozatamnjujući unutrašnji-retrovizor

  Noćna vožnja je lakša, ako nemate zasljepljujući snop farova vozila iza vas. Inovativni samozatamnjujući- retrovizor otkriva odsjaj svjetla iza vas i automatski zatamnjuje.

  fordSnažniji farovi za bezbjedniju noćnu vožnju

  Halogeni frontalni farovi emituju mnogo sjajnije, intenzivnije i prodornije svjetlo, tako da možete bolje vidjeti cestu (i sami će te biti vidljivi) i time sigurniji u saobraćaju. LED dnevna svjetla su instalirana u kompletu sa halogenim farovima i pomažu vam da se na cesti još više istaknete.


 • Zaštita

  B-MAX ima neke inovativne načine za sprečavanje krađe.

  fordVješt način da zaštitite vaš automobil

  Uz potpuno zatvaranje možete daljinski pomoću ključa da otvorite i zatvorite sva vrata i prozore sa elektronskim pomicanjem. (Uz određene pakete na raspolaganju je i vanjski alarm.)
  Ako lopov uspije da uđe u B-MAX na način da razbije prozor, zahvaljujući duploj bravi neće moći da otključa vrata iznutra. Tako , čak i u slučaju da uđe u automobil, imati će velikih problema da se iz njega izvuče bez privlačenja pažnje.

Bookmark & Share