Ponosni na svoju prošlost

16. juna 2003. godine Ford Motor Company napunila je 100 godina.

Kako se Ford približava jubileju, iznimna dostignuća Henry Forda dolaze u fokus zbivanja. Tokom godina prosperiteta i teškoća, tokoom rata i mira, kompanija Ford Motor Company izrasla je od jednog čovjeka, jedne vizije, male garaže i Quadricycle-a (kvadricikla)do sile koja je promijenila prirodu ličnog prevoza. Dostupnost automobila, koja se sada uzima zdravo za gotovo, bitno je doprinjela ekonomskom rastu i stabilnosti širom svijeta.

Kompanija još uvijek utjelovljuje duh svog osnivača, uvijek razmišljajući unaprijed, planirajući bolju budućnost i težeći za inovativnim dosezima u dizajnu, proizvodnji i tehnologiji. Ford i danas nastavlja tradiciju porodišnog posla kojem je na čelu William Clay Ford Jr, praunuk osnivača.

Osjećaj za familiju, kontinuitet i trajne vrijednosti stvaraju poseban odnos koji sjedinjuje sada proširenu Fordovu porodicu zaposlenika, trgovaca, dobavljača, dioničara i klijenata u više od 200 tržišta diljem svijeta.

William Clay Ford Jr., predsjedatelj i CEO Ford Motor Company čvrsto vjeruje u lekcije iz bogate i slikovite prošlosti kako bi izgradio još veću zaosavštinu u 21.stoljeću. "Obilježavajući naš 100 rođendan, cilj nam je ostaviti još veći uticaj na živote ljudi u slijedećih 100 godina. Želimo nastavit da pružamo svijetu mobilnost proizvodeći izvanredne automobile koji su dostupni u svakom smislu te riječi – štedljivo, u odnosu na prirodu i okoliš i društvo. Stvarajući i održavajući slobodu kretanja za svakog poštujemo svoju prošlost i osiguravamo budućnost," rekao je.

Ford je predan cilju da donosi najbolje proizvode na tržište ujedno čuvajući principe globalne odgovornosti, društva i održivosti. Pružajući najviši nivo kvalitete svojim kupcima bezvremenski su temelji te cijena ulaska na tržište. U Evropi ti temelji pojačani su obligacijom da se proizvedu vozila koja se pouzdana, savremena i pružaju superiorne vozne kvalitete.

U 20. vijeku, nijedna kompanija nije ostavila toliki uticaj na ljudske živote kao Ford. Henry Ford stavio je svijet na točkove proizvevši jednostavna, pouzdana vozila za mase koje je prosječna porodica mogla da priušti.

Vanredna zaostavština sada inspiriše ljude u Ford Motor Company da ostave jednako jake karakteristike i u 21. Vijeku.

Bookmark & Share