Tehnologije budućnosti

Nema jednostavnog odgovora na klimatske promjene. Iz tog razloga mi ulažemo i istražujemo široki spektar ekološki naprednih i prihvatljivih tehnoloških rješenja. Kao dio ovih inicijativa, već imamo ponudu tehnologija niskih CO 2 emisija, za konvencionalne i alternativne motore. Trenutno se provode projekti razvoja nove generacije benzinskih i čistih dizel motora, na bazi štedljivih tehnologija direktnog ubrizgavanja goriva. Takođe istražujemo kako proizvesti nove generacije mjenjača koji štede gorivo.

Današnji čišći benzinski i dizel motori

Mi koristimo naprednu tehnologiju kako bi obezbijedili smanjene CO2 emisije naše ponude benzinskih i dizel motora. Na primjer, model Mondeo sa 1.8-litrenim TDCi motorom, emituje 20% manje CO2 nego ekvivalentni model iz 1993. Ovo je postignuto unatoč dodatnoj masi zbog naprednih bezbjednosnih funkcija i dodatne opreme, koje mogu da utiču na potrošnju goriva. Nova Fiesta emituje 10% manje CO2 nego osnovni Duratorq TDCi Fiestin model sa već impresivnim niskim emisijama.

Sutrašnji benzinski i dizeli motori

Ulažemo u nadolazeće dizel motore sa direktnim ubrizgavanjem goriva, sa turbo punjačima na ispušne gasove, koji efikasnije i čišće izgaraju gorivo. Ovo znači da oni osiguravaju bolju ekonomičnost bez kompromisa što se tiče performansi ili stila, tako da uvijek uživate u odličnoj vožnji uz minimalni dodatni trošak.

Vozila na alternativna goriva

Razvijamo tehnologije vozila na alternativna goriva (AFV) i hibridne pogonske sisteme koji će biti dostupni za naše kupce. Mi smo u samom vrhu što se tiče razvoja vozila na vodik, što se odnosi na motore sa unutrašnjim sagorijevanjem na vodik i vodikove gorive ćelije. A nastavljamo istraživati, plug-in hibridnu tehnologiju.

Bookmark & Share