Naša Flexifuel ponuda

Ford je predstavio prvi irski automobil na bio-goriva Fokus Flexifuel vozila iz 2005. Ovo vozilo, kao i ostatak Flexifuel ponude, troši konvencionalni bezolovni benzin ili prirodni bioetanol, ili kombinaciju oba.

 • Automobil na bio-gorivo

  Prvi irski automobil na bio-gorivo

  Fokus Flexifuel vozila (Fokus FFV) je dostupan sa motorom od 1,8 litara u verziji sa 5 vrata i karavanu.

  Ovaj automobil je dostupan u boji i sa opcijama Fordove cjelokupne ponude. Što se tiče karakteristika za vožnju , u FFV potpuno je isti kao i standardni model Fokus.

  Originalni Fokus je uvijek bio lider u svojoj klasi za dinamiku vožnje i sigurnost i FFV nije izuzetak. Bilo da u rezervoaru ima bioetanol ili benzin, vaše iskustvo vožnje će biti čisto zadovoljstvo.

  Ford C-Max FFV je takođe dostupan kao model 1.8-litara ACTIV sa bojama i opcijama iz cijele Ford ponude. Ovaj automobil privlači širok spektar vozača koji cijene dodatni prostor i svestranost kompaktnog MPV (MAV), a opcija FFV kupcima nudi više ekološki prihvatljivu alternativu visokih performansi.

 • Korist za vas

  Opće je poznato da su CO2 emisije glavni staklenički plin odgovoran za globalno zatopljenje. Traje potraga za inovativnim načinima za smanjenje ovih štetnih emisija. Jedna opcija je bioetanol: obnovljivo gorivo proizvedeno iz škroba i šećera u biljkama.

  Uporaba bioetanola znači da je CO2 emitira iz vašeg vozila originalno izvučen tijekom rasta biljaka preko fotosinteze. Zatvaranjem ovog CO2 kruga, uporaba bioetanola može dovesti do 80% smanjenja ovih emisija.

  Osim ekoloških prednosti, uporaba Ford FFV će vam također omogućiti pristup nekim državnim poticajima, kao nagradu za uporabu bio-goriva.

  Na primjer, 1. Srpnja 2008., irska vlada je izdala novi registracijski porez na 'zelena' vozila (VRT). VRT za Ford FFV je 50% manji nego za konvencionalno vozilo. Vlada također nudi PDV popust na trošak goriva što bi moglo dovesti do prosječne uštedu od 900 eura po automobilu. Ovaj popust je dostupan samo za tvrtke u sustavu PDV-a.

  Iako će se razlika mijenjati ovisno o proizvodnim troškovima i potražnji, samo gorivo je otprilike 15-20% jeftinije po litri od bezolovnog benzina 95.

Bookmark & Share