Naša posvećenost

Svi znamo da je CO 2 svugdje označen kao glavni doprinos klimatskim promjenama i nema jednostavnog rješenja za ovaj kompleksni problem. Ipak, mi smo predani smanjenju našeg uticaja na okoliš preko širokog spektra mjera i akcija. One uključuju proizvodnju vozila koje će biti štedljivije te proces proizvodnje koje će biti više održiv.

Razvili smo već asortiman ECOnetic i Flexifuel vozila koja su dostupna na mnogim tržištima. A ne radi se samo o našim vozilima koja mogu napraviti razliku.

Takođe razvijamo niz tehnoloških rješenja, koja u kombinaciji obezbjeđuju bitno smanjenje CO 2 uključujući tehnologiju vodikovih gorivih ćelija.
I vi možete dati svoj doprinos, bilo odabirom Fordovih ECOnetic ili Flexifuel vozila, ili smanjenjem CO 2 emisija uz pomoć naših naputaka.

 • ECOnetic

  ECOnetic

  Naša ECOnetic ponuda nudi praktična, prihvatljiva i održiva vozila, bez kompromisa što se tiče stila ili dinamike vožnje. Kombinovanjem našeg Ford kinetičkog dizajna sa savremenim tehnologijama pogonskih sklopova, ECOnetic vozila koriste pametnu kombinaciju niskog pogonskog otpora, bolju aerodinamiku i jako efikasne motore kako bi se obezbjedile vodeće u klasi niske emisije CO 2. Ovo ih čini da imaju lijep izgled, sjajne vozne karakteristike i veću štedljivost

 • Flexifuel

  Prirodni pristup

  Flexifuel vozila troše E85, mješavinu 85% bioetanola i 15% bezolovnog benzina. Ovaj 'flexi' motor može takođe da troši benzin, kao i bilo koju kombinaciju oba. To znači da imate alternativu kada na vašoj lokalnoj stanici nije moguće da napunite E85 gorivo. Motor automatski detektuje koje je gorivo prisutno i tome se prilagodi. Dakle, sve što ćete uočiti su uglađene, snažne performanse. Bioetanol je mliječni proizvod i dodatni proizvod procesa proizvodnje sira. Flexifuel vozila koja troše E85 smanjuju CO 2 emisije između 30 do 80%, bez kompromisa što se tiče performansi, uživanja u vožnji ili stila.


  Flexifuel

  vozila su nježnija prema okolišu i vašem džepu. Sa cijenom na sličnom nivou kao

  benzinska goriva, nude sve prednosti bioetanola. Ovo posebno obuhvata porezne

  olakšice koje smanjuju ukupne troškove vlasništva FFV-a.

  Naša

  Flexifuel ponuda obuhvata modele Focus, C-MAX, Mondeo, S-MAX i Galaxy.

  Ovo znači da imate alternativu kada na vašoj lokalnoj stanici nije moguće napuniti E85 gorivo. Motor automatski detektuje koje je gorivo prisutno i tome se prilagodi. Dakle, sve što ćete uočiti su uglađene, snažne performanse.

 • Buduće tehnologije

  Nema lakog odgovora na klimatske promjene. Stoga mi ulažemo i istražujemo široki raspon ekološki naprednih i prihvatljivih tehnoloških rješenja. Kao dio ovih inicijativa, već imamo ponudu tehnologija niskih CO 2 emisija, za konvencionalne i alternativne motore. Trenutno se provode projekti razvoja nove generacije benzinskih i čistih dizelskih motora, na osnovi štedljivih tehnologija direktnog ubrizgavanja goriva. Također istražujemo kako proizvesti nove generacije mjenjača koji štede gorivo.

Bookmark & Share