Utovar i operativni troškovi

Maksimalna produktivnost. Troškovi svedeni na minimum.

Novi Transit je stekao ugled svojim performansama i fleksibilnošću. Bez obzira na koji međuosovinski razmak, visinu krova ili stil kabine se odlučite, sigurni ste da ćete imati široki teretni prostor i veliku nosivost. Raspored utovarnog prostora je posebno osmišljen kako bi se povećao raspoloživi prostor. Iz tog razloga, u prostoru ima mjesta za četiri europalete, a u modelu L4 (jumbo) moguće je postaviti i pet europaleta, dok su bočna i stražnja vrata dizajnirana tako da je istovar i utovar još lakši nego prije. I dok vam učinkovitost ovog furgona pomaže da što bolje poslujete, niski operativni troškovi također smanjuju troškove.


 • Upravljanje teretom

  fordNenadmašan prostor i pristup
  Tovarni prostor je po dužini, širini i korisnoj visini bez premca. Prema tome, jednostavno možete prevesti vertikalno ili horizontalno postavljene ploče standardizovanih dimenzija 2,44x1,22 m ili tri europalete, a zbog jedinstvenog prostora za pohranu kroz pregradni zid i predmete dužine do 3 metra. Nudi teretni prostor od šest kubičnih metara uz pregradu na mjestu (verzija s kratkim međuosovinskim razmakom L1). Dugi međuosovinski razmak (L2), nudi 6,8 kubičnih metara volumena. Takođe nudi najveću širinu otvorenih vrata,najveću visinu otvaranja i najniži tovarni rub u svojoj klasi. Čak su i klizna vrata opremljena novim mehanizmom koji ih drži sigurno otvorenim tokom utovara.  ford

  Prostor za dugačke predmete sa pregradom i sklopivom mrežom

  Pregrada sa sklopivom mrežom omogućuje prevoz tereta do 2,59 m, a blagovrmeno štiti vozača od tereta koji je naslonjen na sklopivo suvozačevo sjedište. Ova funkcija je na odabir kod verzija Van i kod sklopivog savozačevog sjedišta.  ford

  Jednostavniji ulazak u vaš novi furgon
  Široka stepenica s visokim prianjanjem je integrirana u stražnji odbojnik, olakšavajući pristup teretnom prostoru i ručni utovar.

  ford

  Dodatne pregrade kako bi vaš teret bio siguran
  Dodatne pregrade-remeni su ugrađeni u bočne zidove kako bi se osigurao vaš teret i kako bi se oslobodilo što više mjesta na podnici.

  ford

  Bolja rasvjeta za lakšu i bezbjedniju manipulaciju
  Nova svjetla u teretnom prostoru dio su serijske opreme. Po potrebi možete da odaberete mogućnost izrazito svijetle LED-rasvjete.
  ford

  Čvrsta, ali nježna bočna vrata
  S obzirom da je teretni prostor toliko velik, bočna vrata su jako važna i često se koriste, a cijeli mehanizam je dizajniran kako bi se povećala jednostavnost upotrebe i izdržljivost. Dok ručica na vratima sa dvostrukim djelovanjem osigurava nježno otvaranje i zatvaranje, zasun na vratima osigurava vrata kada su otvorena, a zvučni signal se oglašava kada bočna vrata nisu ispravno zatvorena ili zaključana.
  ford

  Široka zadnja vrata
  Zadnja vrata sadrže 360 stepensku izolaciju kojom se smanjuje buka, osigurava zatvaranje vrata te izbjegava ulazak vode u teretni prostor. Zavisno o modelu vozila, postoji mogućnost da se vrata otvore prema bočnim stranama vozila te da su zaključana u otvorenom položaju od 90 stepeni. Na donjem rubu vrata reflektirajuće naljepnice daju znak drugim vozačima da su vrata otvorena.

 • Troškovi vlasništva

  fordDugački servisni intervali za manje izbivanje auta sa ceste

  Sve komponente i dijelovi novog Transit Couriera osmišljeni su za maksimalnu izdržljivost i traju duže vremena bez održavanja. Zato su servisni intervali postavljeni na svakih 30.000 km ili 1 godinu.
  ford

  Duga garancija protiv korozije kao dodatno obezbjeđenje
  Kao mjerilo kvalitete izrade novi Transit Connect ima serijsku 12-godišnju garanciju protiv korozije.

Bookmark & Share