Performanse i efikasnost

Optimizirana snaga i potrošnja goriva

Niz novih 2,2-litrenih TDCi dizelskih motora, sa 6-stupanjskim mjenjačem, visoke snage i okretnog momenta iznimno su ekonomični pri potrošnji goriva. Pomoću pametnih tehnologija kao što su smart regenerativno punjenje te auto Start/Stop i kontrola ubrzanja (u dodatnoj opremi), Transit smanjuje potrošnju goriva,smanjuje vaše troškove i maksimizira povrat uloga.

Otkrijte kako su današnji dizel motori najčišći u povijesti i da igraju važnu ulogu u pokušaju smanjivanja emisije CO2.

 • Snaga

  fordSnažan, ekonomičan dizelski motor
  Transit Custom je opremljen s naprednim i štedljivim 2,2 litarskim Duratorq TDCi dizelskim motorom sa 6-stepenim ručnim mjenjačem i pogonom na prednje kotače. Možete birati između tri razine snage: 100 KS/310 Nm, 125 KS/350 Nm ili 155 KS/385 Nm. Na svim razinama je povećan okretni moment i prijenos momenta, tako da vozilo uvijek pruža prikladnu količinu snage, bez obzira da li opterećeno ili prazno,čak i pri kretanju s mjesta.
  Ovi motori u kombinaciji s Ford ECOnetic tehnologijama smanjuju troškove eksploatacije, negativan utjecaj na okoliš i zadovoljavaju stroge Euro V standarde emisija.

 • Ekonomičnost

  fordEkonomičniji način punjenja baterije
  Za razliku od konvencionalnih sustava, pametna tehnologija regenerativnog punjenja baterije puni samo kad je to potrebno i, ako je moguće, ne dok je pritisnuta papučica gasa. To vam pomaže uštedjeti čak i više goriva, s daljnjim smanjenjem emisija.
  fordTrošite manje goriva uz Start/Stop sistem
  Kad Transit miruje, motor se automatski isključuje i na taj način štedi gorivo. Kada pritisnete spojku, motor se trenutno ponovno pokrene. Ovaj sustav dolazi do izražaja u gradskoj vožnji i u tom se režimu potrošnja goriva smanjuje za 10% (gradska).
  ford

  Pametni informacijski sistem koji pomaže da vozite ekonomičnije
  Inovativni sustav Ford Eco Mode neprestano ocjenjuje utjecaj vašeg načina života na potrošnju goriva. Sustav analizira vašu brzinu, mijenjanje brzina, skretanje i vrijeme reakcije, čak i broj kratkih i dugih putovanja koje obavite. Nakon toga vam pametna programska oprema savjetuje kako možete smanjiti potrošnju goriva.
  ford

  Povećana ušteda goriva, smanjene emisije CO2
  Odaberite alternativni 'ECOnetic model' i prijenosni omjer zupčanika će se povećati za 7% što znači duži prijenos. Istovremeno će se povećati ušteda goriva, a emisije CO2 smanjiti: na 169g CO2/KM.
  ford

  Kontrola ubrzanja za ekonomičniju vožnju
  Ovaj novi inovativni sustav kontrolira razinu ubrzanja furgona u skladu s njegovim opterećenjem (ubrzanje se mijenja ovisno o tome je li kombi prazan ili djelomično pun). Rezultat: Možete očekivati smanjenje potrošnje goriva do 15%, ovisno o vašem stilu vožnje.
  Ova tehnologija također može pomoći smanjiti stupanj trošenja motora, kočnica i guma, kao i drugih sastavnica (standard na ECOnetic modelima).  fordIndikator promjene stepena prijenosa za štedljivo mijenjanje brzina
  Svjetlo na ploči s mjeračima nagovještava kada je potrebno promijeniti stepen prijenosa kako bi potrošili najmanje goriva. Ovaj jednostavan ali učinkovit alat omogućiti će vam da uvijek putujete ekonomično.

Bookmark & Share