Upotrebljivost i troškovi

Najbolji prtljažni prostor u klasi


Ford Transit nosi teško stečeni ugled mogućnosti i praktičnosti. Transit Custom nastavlja tradiciju brojnim domišljatim i praktičnim značajkama dizajna za lakši i učinkovitiji rad - nenadmašan teretni prostor (i pristup istom, najbolji u klasi) i jedinstveni ugrađenog krovnog nosača. Jednako je važno da je vozilo dizajnirano za niske troškove eksploatacije i najboljim u klasi servisnim intervalima - 50.000 km ili svake dvije godine. Transit Custom će vam ne samo riješiti probleme tijekom radnog dana,već će dugoročno također uštedjeti značajnu količinu novca.

 • Upotrebljivost

  Jedinstveni teretni prostor saotvorom u razdjelnom zidu

  Ford ima teško stečeni ugled mogućnosti i praktičnosti. Transit Custom nastavlja tradiciju brojnim pametnim i praktičnim funkcijama dizajna za lakši i efikasniji rad - nenadmašan teretni prostor (i pristup istom, najbolji u klasi) i jedinstven ugrađeni krovni nosač. Takođe je važno da je vozilo dizajnirano za niske troškove eksploatacije i najboljim u klasi servisnim intervalima - 50.000 km ili svake dvije godine. Ovo će ne samo da vam riješi probleme tokom radnog dana,već će dugoročno takođe da uštedi značajnu količinu novca.

  Preklopni krovni nosač

  Unikatan i inovativan nosač krova možete jednostavno da sklopite kada nije u upotrebi. Nosač više ne morate stalno da postavljate i skidate. Kada nije u upotrebi, jednostavno ga preklopite na krov i smanjite otpor vazduha i potrošnju goriva a vožnja će biti tiša.

  Nenadmašan prostor i pristup

  Tovarni prostor je po dužini, širini i korisnoj visini bez premca. Prema tome, jednostavno možete prevesti vertikalno ili horizontalno postavljene ploče standardizovanih dimenzija 2,44x1,22 m ili tri europalete, a zbog jedinstvenog prostora za pohranu kroz pregradni zid i predmete dužine do 3 metra. Nudi teretni prostor od šest kubičnih metara uz pregradu na mjestu (verzija s kratkim međuosovinskim razmakom L1). Dugi međuosovinski razmak (L2), nudi 6,8 kubičnih metara volumena. Takođe nudi najveću širinu otvorenih vrata,najveću visinu otvaranja i najniži tovarni rub u svojoj klasi. Čak su i klizna vrata opremljena novim mehanizmom koji ih drži sigurno otvorenim tokom utovara.

  Zabrtvljena prostirka poda prtljažnog prostora

  Rub poda je sa strane povišen 100mm, i osim pružanja odlične zaštite, osigurava lako pranje i čišćenje.

  Bolja rasvjeta za lakšu i bezbjedniju manipulaciju

  Nova svjetla u teretnom prostoru dio su serijske opreme. Po potrebi možete da odaberete mogućnost izrazito svijetle LED-rasvjete.

  fordPričvršna mjesta za zaštitu vašeg tereta

  Pričvršna mjesta za teret, koja su namještena na bočnim stranama, olakšavaju pristup do utovarene površine i u skladu su sa standardima DIN i ISO. U visini struka i ramena dostupna su i dodatna sidrišta koja su ugrađena u strukturu vozila, a nosivost svakog iznosi 30 kg.

 • Troškovi eksploatacije

  Dugački servisni intervali za manje izbivanje auta sa ceste

  Sve komponente i dijelovi novog Transit Couriera osmišljeni su za maksimalnu izdržljivost i traju duže vremena bez održavanja. Zato su servisni intervali postavljeni na svakih 30.000 km ili 1 godinu.

  Duga garancija protiv korozije kao dodatno obezbjeđenje

  Kao mjerilo kvalitete izrade novi Transit Custom ima serijsku 12-godišnju garanciju protiv korozije

Bookmark & Share