Performanse i efikasnost

Performanse, potrošnja goriva i uoravljivost kao u automobilu

Transit Custom pokreće napredni dizelski motor koji omogućava performanse i ekonomičnost u raznim kombinacijama. Kako bi se osiguralo da snaga ispod poklopca omogućava istinski zadovoljavajuću i kontroliranu vožnju, usredotočili smo naše napore na najbolju moguću upravljivost vašeg vozila. Tehnologije ECOnetic osiguravaju najoptimalnije performanse uz nisku potrošnju goriva s minimalnim emisijama CO2.

 • Snaga

  Transit Custom Vam omogućuje da sami odaberete koliko snage trebate i koliko želite biti ekonomični u potrošnji goriva. Možete biti sigurni da postoji kombinacija koja savršeno odgovara zahtjevima vašeg posla.

  Snažan, ekonomičan dizelski motor


  Transit Custom je opremljen s naprednim i štedljivim 2,2 litarskim Duratorq TDCi dizelskim motorom sa 6-stepenim ručnim mjenjačem i pogonom na prednje kotače.


  Možete birati između tri razine snage: 100 KS/310 Nm, 125 KS/350 Nm ili 155 KS/385 Nm. Na svim razinama je povećan okretni moment i prijenos momenta, tako da vozilo uvijek pruža prikladnu količinu snage, bez obzira da li opterećeno ili prazno,čak i pri kretanju s mjesta.


  Ovi motori u kombinaciji s Ford ECOnetic tehnologijama smanjuju troškove eksploatacije, negativan utjecaj na okoliš i zadovoljavaju stroge Euro V standarde emisija.

 • Upravljanje

  Transit Custom nudi vožnju i upravljivost koje su vodeće u klasi, kao i precizno upravljanje s odličnom stabilnošću i kontrolom bez obzira na količinu tereta.Užitak u vožnji zapravo možemo usporediti sa razinom uživanja u Fordovim osobnim vozilima.

  Zabava s kontrolom i sofisticirano podvozje

  Precizno podešena šasija kao i znatno poboljšana prednja i stražnja osovina omogućuju vozilu visok nivo stabilnosti i kontrole. Prednosti koje nudi ovo vozilo su naglašene zahvaljujući optimizovanoj, vrlo čvrstoj strukturi karoserije.

  Maksimalna vuča za više kontrole

  Sustav za kontrolu vektora momenta prilagođava se uvjetima na cesti 100 puta u sekundi (to je 33 puta brže od treptaja oka). Na temelju podataka prikupljenih od strane sustava kontrolira prijenos snage na prednje kotače. To osigurava optimalnu vuču i veću točnost upravljanja, te
  vam pomaže u savladavanju zavoja i neravnina na kolniku.

 • Ekonomičnost

  Transit Custom ima najmanju potrošnju goriva u svojoj klasi. ECOnetic model osigurava potrošnju od 6 l/100 km i emisiju CO2 od samo 159 g/km *.Za ovakve su rezultate, osim ekonomičnosti motora, zaslužne su i ECOnetic tehnologije.

  Trošite manje goriva uz Start/Stop sistem

  Kad Transit miruje, motor se automatski isključuje i na taj način štedi gorivo. Kada pritisnete spojku, motor se trenutno ponovno pokrene. Ovaj sustav dolazi do izražaja u gradskoj vožnji i u tom se režimu potrošnja goriva smanjuje za 10% (gradska).

  Ekonomičniji način punjenja baterije

  Za razliku od konvencionalnih sustava, pametna tehnologija regenerativnog punjenja baterije puni samo kad je to potrebno i, ako je moguće, ne dok je pritisnuta papučica gasa. To vam pomaže uštedjeti čak i više goriva, s daljnjim smanjenjem emisija.

  Kontrola ubrzanja vam omogućuje ekonomičniju vožnju

  Ova nova, inovativna opcija kontrolira stupanj ubrzanja vozila i osigurava jednako brzo ubrzanje s praznim ili natovarenim vozilom. Kao posljedicu možemo očekivati i do 15% manju potrošnju goriva, ovisno o vašem načinu vožnje. Nova tehnologija može, između ostaloga, smanjiti trošenje motora, kočnica i guma.

  Indikator promjene stepena prijenosa za štedljivo mijenjanje brzina

  Svjetlo na ploči s mjeračima nagovještava kada je potrebno promijeniti stepen prijenosa kako bi potrošili najmanje goriva. Ovaj jednostavan ali učinkovit alat omogućiti će vam da uvijek putujete ekonomično.  * Ovi rezultati odnose se na ECOnetic model s kratkim međuosovinskim razmakom, opremljenim s ograničivačem brzine postavljenim na 100 km/h.

Bookmark & Share