Iskustvo vožnje

Za manje stresan i povezan radni dan


Transit Custom svojom naprednom tehnologijom čini vaša dnevna putovanja lakšim - pogotovo u urbanim područjima. Transit će Vaš radni dan dodatno pojednostaviti kabinom koja nalikuje na mobilni ured, s puno pametnih skladišnih pretinaca i preklopnim stolom, idealnim za prijenosno računalo. Ford SYNC tehnologija glasovnog upravljanja omogućuje hands-free uporabu telefona a osim toga, uvijek ćete biti povezani sa svojim automobilom (putem mobitela). Vozačevo sjedalo i upravljač su potpuno prilagodljivi, tako da možete pronaći savršen i najudobniji položaj za vožnju.

 • Tehnologije za vožnju

  Tranzit Custom je prepun tehnologija koje su dizajnirane kako bi iskustvo vožnje bilo što jednostavnije moguće.

  Stražnja kamera za pomoć prilikom vožnje unatrag

  Rubnjaci,kante za smeće, niski zidovi... Stražnja kamera će vam sve što je iza vas prikazati na zaslonu ugrađenom u retrovizoru. Pomaže Vam vidjeti stvari koje inače lako možete previdjeti, a također pomaže pri parkiranju putem virtualnih linija putanje vozila koje vas vode u malom prostoru. Za još veću udobnost, kamera se automatski aktivira odabirom stupnja za vožnju unatrag. Stražnja kamera je dostupna kao dodatna oprema.

  Senzori radi kojih parkiranje više neće biti stresno

  Senzori za mjerenje udaljenosti pri parkiranju, koji su dostupni uz nadoplatu, pomažu Vam odrediti udaljenost između vašeg automobila i bilo koje prepreke ispred ili iza vozila. Kada otkriju prepreku, uključuju zvučno upozorenje čija se učestalost povećava približavanjem prepreke. Ova Vam značajka pomaže parkirati s više samopouzdanja.

  Lakše manevriranje noću

  Kada morate noću skrenuti za više od 30 stupnjeva, Transit Custom će Vam pomoći novim statičkim svjetlima za osvjetljavanje zavoja. Sustav se aktivira pri brzinama ispod 30 km/h kada je okrenut upravljač i rade pokazivači smjera. Svjetlo za osvjetljavanje zavoja, koje se nalazi na vrhu prednjeg svjetlosnog sklopa automatski se uključuje radi osvjetljavanja odgovarajuće strane ceste i pomaže vam jasno vidjeti kuda vozite. S ovim sustavom dodatna sigurnost i preglednost više nisu upitne.

  Manje zahtjevna, učinkovitija putovanja

  Tempomat, zajedno s fleksibilnim sustavom za ograničavanje brzine vašeg Transita pamti odabrana ograničenja brzine. To štedi gorivo, smanjuje mogućnost prekoračenja brzine te kao i svi tempomati, održava odabranu brzinu.

 • Udobnost i praktičnost

  Vrhunski dizajn, profinjeni interijer i pametne tehnologije zajedno čine vaš radni život ugodnijim, praktičnijim i povezanim.

  Ford SYNC. Napredna hands-free tehnologija.

  Sustavom glasovne kontrole Ford SYNC bez ruku, uporabom jednostavnih i intuitivnih glasovnih naredbi možete upravljati glazbom i upućivati i odgovarati na pozive putem mobitela. Primjerice, ako jednostavno kažete "Zovi doma ", sustav će pozvati dom (uz pretpostavku da se"Doma" nalazi u imeniku vašeg mobilnog telefona). Sustav će naglas izgovoriti i tekstualne poruke poslane na vaš mobitel.*

  SYNC također omogućuje reprodukciju pjesama sa USB sticka ili MP3/iPod reproduktora ili streaming glazbe s vašeg telefona a uvijek koristite glasovne naredbe. Ruke će vam uvijek biti na upravljaču a oči uprte na cestu.

  Još jedna važna funkcija je pomoć u slučaju nužde. Ako je vaš mobilni telefon spojen na SYNC sustav, ovu tehnologiju možete koristiti za pozivanje hitne službe, ukoliko sustav otkrije da ste doživjeli nesreću. Ford SYNC je dostupan na engleskom, njemačkom, francuskom i talijanskom jeziku.

  Nova, udobnija sjedala

  Vozačevo sjedalo i upravljač su potpuno prilagodljivi, tako da lako možete pronaći idealan položaj za vožnju. Naslon za ruku je ugrađen a uz doplatu su dostupni podesiva lumbalna potpora i grijana prednja sjedala. Sjedala s jedne strane zadovoljavaju trajnost koja je neophodna za dostavna vozila, a s druge strane njihova je udobnost jednaka udobnosti osobnog vozila. Dakle bilo da s Transitom idete na dugo ili kratko putovanje, dan će vam biti ugodan, kao da ste sjedili u uredu.

  Sve što vam je potrebno kako bi se olakšao rad u pokretu

  Vozačka kabina Transita puna je značajki koje olakšavaju Vaš rad. Na primjer, ako odaberete dvodijelno sjedalo suvozača, srednje sjedalo je opremljeno preklopnim stolom koji je dovoljno velik za prijenosno računalo ili registratore. Također možete iskoristiti nenadmašan broj pretinaca: skriveno spremište ispod dvodijelnog suvozačevog sjedala koja nudi 93 litre zapremine, skriveni pretinac u instrumentnoj ploči za vaš mobilni telefon ili MP3/iPod (zajedno s 12-V utičnicom), polica na instrumentnoj ploči na koju možete postaviti A4 mape i naravno mnogo držača za boce i čaše.

  Zabava, koliko god je želite

  U ponudi je širok raspon najnovijih rješenja za zabavu u vozilu i informatičke opreme, uključujući i vrhunski paket s DAB radiom, CD reproduktorom, USB utičnicom, višenamjenskim zaslonom, navigacijom, stražnjom kamerom, Ford SYNC-om i profinjenim rasporedom zvučnika.

  Brisači koji se automatski prilagođavaju kiši

  Brisači vjetrobrana sa senzorom za kišu uključuju se kada je na vjetrobranu otkrivena vlaga, a zatim prilagođavaju brzinu kako bi obrisali sve što trenutno vrijeme donese. Odaberite jednu od šest različitih razina osjetljivosti kako bi odredili koliko se vlage mora akumulirati prije pokretanje brisača. Brisači vjetrobrana sa senzorom za kišu dostupni su kao dodatna oprema uz doplatu.

  Prednja svjetla koja se uključuju automatski kada je to potrebno

  Transit Custom opremljen je senzorima koji detektiraju smanjenu razinu svjetla i automatski aktiviraju svjetla na vozilu. Prednja svjetla će se automatski uključiti, čak i pri ulasku u tunel. Automatska svjetla su dostupna kao dodatna oprema uz doplatu.

  Quickclear grijani vjetrobran

  Kada pritisnete tipku, ugrađeni grijaći elementi brzo uklanjaju led ili snijeg na vjetrobranskom staklu, tako da se ne morate truditi čistiti vjetroran po neugodnom i hladnom vremenu. Dostupno kao dodatna oprema uz doplatu.

  Fordov Easy Fuel sustav za sprječavanje natakanja pogrešnog goriva

  Zahvaljujući Easy Fuel sustavu, u Vaš je Transit praktički nemoguće natočiti pogrešnu vrstu goriva jer pogrešna mlaznica jednostavno neće stati u grlić. Čepa spremnika više nema, pa tako niti uprljanih ruku.

  Vanjska zrcala koja se automatski preklapaju

  Kada pritisnete tipku, električno preklopivi retrovizori se preklope prema unutra, čime se izbjegavaju slučajna oštećenja. Osim toga, grijani su pa ćete i na niskim temperaturama imati jasan pogled, a na njima se nalaze i pokazivači smjera.

  Automatski dugi snop. Pomaže Vam vidjeti bez zasljepljivanja drugih.

  Automatsko uključivanje dugog snopa je koristan alat za noćnu vožnju koji sprječava zasljepljivanje vozača koji vam dolaze u susret, tako da isključuje dugi snop kada otkrije dolazak vozila iz suprotnog smjera. Svjetla će se automatski vratiti na dugi snop i omogućiti optimalnu vidljivost. Automatski dugi snop je dostupan kao dodatna oprema uz doplatu.

  * Dostupno uz mobilne telefone koji podržavaju SYNC.
  Funkcija izgovaranja poruka nije dostupna za iPhone.

Bookmark & Share