Bezbjednost i zaštita

Nove razine zaštite

Transit Custom uvoi nove standarde u zaštiti putnika i tereta za dostavna vozila. Vozilo je bogato opremljeno tehnologijama koje pomažu vozaču u potencijalno opasnim situacijama, a također uključuje tehničku opremu koja u slučaju nezgode može pozvati hitne službe. Opremljen je i sa raznim sustavima koji povećavaju sigurnost, od naprednih sustava za stabilnost i kočenje (koji se prilagođavaju opterećenju) do iznimno snažne šasije. Također je opremljen sigurnosnim sustavima poput novog sustava središnjeg zaključavanja, naprednog elektroničkog ključa i dva najsuvremenija alarmna uređaja vrhunske kvalitete, između kojih možete birati.

 • Pomoć vozaču

  fordSustav za pomoć u nuždi

  U slučaju nezgode u kojoj je aktiviran zračni jastuk ili je isključena pumpa za gorivo, uključuje se značajka SYNC poziv u nuždi. Dokle god je vaš telefon povezan s SYNC sustavom, ou značajku možete koristiti za izravni poziv hitnim službama te i pružiti im ključne informacije kao što su GPS koordinate, a u isto vrijeme imate priliku razgovarati s njima. Sustav je osvojio titulu "najbolja mobilna inovacija u području automobilske industrije, transporta i komunalnih usluga." Ford pomoć u nuždi posluje u više od 30 europskih zemalja. Govorne značajke i pomoć u nuždi nisu dostupne na svim europskim jezicima.

  fordDodatni nadzor pri kretanju uzbrdo

  Sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici sprječava klizanje vozila unatrag. Radi na način da održava pritisak na kočnicu dodatnih 2,5 sekunde i time vam daje više vremena za prebacivanje stopala sa papučice kočnice na papučicu gasa. Sustav je također koristan prilikom kretanja i zaustavljanja na skliskim površinama..

  fordUpozorenje pri slučajnom napuštanju prometnog traka

  Ako vozilo otkrije slučajno napuštanje prometnog traka, obavijestiti će vas vibriranjem upravljača i prikazati poruku. (Možete postaviti tri različite razine intenziteta vibracije.)

  fordSustav upozorenja na umor vozača

  Sustav upozorenja na umor vozača stalno nadzire vašu vožnjui dizajniran je kako bi otkrio bilo kakve promjene uzrokovane umorom. Ako vozilo otkrije da ste sve manje budni, zaslon će prikazati ikonu upozorenja koja će vam savjetovati da se odmorite. Ford je za ovu tehnologiju dobio prestižno Euro NCAP priznanje za napredne tehnologije *.

  fordStražnje upozorenje pri naglom kočenju

  Sustav upozorenja pri naglom kočenju (EBL) automatski treperi svjetlima kočnica i upozorava druge vozače kada iznenada započnete naglo kočenje.

 • Bezbjednost vozila

  5 zvjezdica za sigurnost

  Transit Custom je jedini kombi u svojoj klasi koji je dobio najvišu moguću ocjenu, 5 zvjezdica za sigurnost na EuroNCAP testu.

  Samopouzdan i u najzahtjevnijim uslovima (ESP)

  Vozilo je opremljeno sa elektronskim programom stabilnosti (ESP), koji uključuje brojne tehnologije koje garantuje kontrolu nad vozilom. Senzori registruju nagle promjene u upravljanju i blokiranju ili ponašanje vozila, zbog čega bi mogli da izgubite kontrolu, a ESP sa tačnom fleksibilnošću brzine svakog pojedinog točka brine o stabilnosti i pomaže u sprečavanju klizanja. Među funkcijama sistema ESP su sistem za pomoć pri kretanju uzbrdo, sistem za pomoć pri naglom kočenju i elektronsko povećanje pritiska u kočionom sistemu.

  Nadzorne funkcije koje se prilagođavaju vašem teretu (LAC)

  Fleksibilni monitoring opterećenja (LAC) ili Prilagodljiva kontrola tereta (Load Adaptive Control, LAC) koristi (reguliše) elektronski program stabilnosti na osnovu ukupne težine koju nosi vaš kombi. Bez obzira da li je kombi u potpunosti napunjen ili prazan, to mu daje stabilnost i kontrolu.

  Trajna zaštita od prevrtanja

  Sistem za sprečavanje prevrtanja (ROM) prati vaš kombi i prepoznaje prijeteći uslove zbog kojih bi vozilo moglo da se prevrne. Sistem onda uključuje ESP, koji prati brzinu i vraća stabilnost vozilu.

  Sistem za stabilizacijo priklopnika

  Sistem za stabilizacijo priklopnika zazna vijuganje ali zanašanje priklopnika in zmanjša hitrost Transita Customa ter tako pomaga razrešiti težavo in poskrbi za večji nadzor pri vleki. Vozilo upočasni z zmanjševanjem navora motorja in postopnim povečevanjem zavornega tlaka na vseh kolesih.

  fordSistem stabilnosti prikolice

  Sistem stabilnosti prikolice otkriva vijuganje ili zanošenje prikolice i smanjuje brzinu , te na taj način pomaže da se riješe problemi, sa ciljem da osigura veću kontrolu prilikom vuče(trakcije). Vozilo usporava smanjenjem obrtnog momenta kao i postepenim povećanjem sile kočenja na sva četiri točka.

  Optimalna trakcija uz minimalan napor (TCS)

  Naš napredni sistem za dinamičku kontrolu proklizavanja (TCS) sprječava prekomjerno proklizavanje točkova i pruža optimalnu trakciju, prijenos snage i stabilnost u momentu kada ih najviše trebate.Sistem stalno prati i prilagođava količinu energije koja je dodijeljena svakom točku kako bi se osigurao najbolji mogući kontakt sa površinom i trakcija prilikom ubrzanja.

  Sigurnije kočenja bez obzira na opterećenje

  Transit Custom kombinuje ABS sa elektronskom distribucijom sile kočenja (EBD), koji izjednačava sile kočenja između prednje i stražnje osovine, u zavisnosti od toga da li je vozilo utovareno ili ne.Rezultat je efikasno kočenje i stabilnost upravljanja, što je ključno za kočenje kada prolaze kroz krivine uz poboljšan zaustavni put, bez obzira na uslove.

  Poboljšani sistem vazdušnih jastuka

  Novi Transit Courier je dostupan sa vazdušnim zavjesama , frontalnim i bočnim vazdušnim jastucima za vozača i suvozača, kao i sa poboljšanim aktivatorima sistema. Na ključnim tačkama u vozilu su napredni senzori koji garantuju brze i kontrolisane reakcije.

  Maksimalna zaštita sa izuzetno jakom karoserijom

  Transit Custom je prvi Transit čija karoserija sadrži čelik sa borom ultra visoke čvrstoće. Bor i drugih čelici sa visokom ili vrlo visokom čvrstoćom čine više od 40% karoserije, uključujući i dijelove sigurnosne kabine putnika putnika sigurnosti kabini. Ovakav sastav čini karoseriju izuzetno laganom i otpornom na udarce. Oblik karoserije je optimizovan uz pomoć više od 4.500 kompjuterskih simulacija i 30 test sudara vozila.

 • Bezbjednost

  Sigurniji sustav za daljinsko središnje zaključavanje

  Transit Custom je serijski opremljen sa daljinskim središnjim zaključavanjem. U ovom novom sustavu zaključavanje je sigurniji nego ikad. To je stoga što može otvoriti svaka pojedina vrata, bez automatskog otključavanja ostalih vrata. Ostala vrata ostaju čvrsto zaključana sve dok pritisnete sigurnosni prekidač na vozačevim vratima. Ovaj se prekidač može koristiti za kontrolu zaključavanja i otključavanja vrata vozila.

  Protuprovalne brave

  Sve brave su zaštićene protiv krađe oklopom koji sprječava rezanje, bušenje ili razbijanje.

  Zbog napredne tipke središnjeg zaključavanja na ključu zaključavanje je dvostruko sigurnije

  Zbog novog naprednog ključa u obliku privjeska, Transit Custom je dvostruko teže ukrasti, jer unutarnji odašiljač ima dva programa - to znači da je apsolutno nemoguće optički skenirati ili kopirati ključ. Ovaj privjesak ključa, koji se puni, također je nemoguće razbiti, vodootporan je i uspješno će proći sve neugodnosti u Vašoj radnoj okolini.

  Pregrada, u cijelosti izrađena od čelika, kradljivcima onemogućava provalu

  Čelična pregrada pune visine i širine kradljivcima onemogućava pristup sadržaju tovarnog prostora,čak i ako su se uspjeli probiti u kokpit. Pregrada je ujedno i sigurnosni sustav koji vas štiti od tereta ili alata u slučaju nezgode.

  Dodatni neovisni alarm

  Zvučnik s pričuvnom baterijom je dodatni, pomoćni alarmni sustav. On aktivira sirenu kada se aktivira glavni alarm. Opremljen je svojom baterijom i aktivira se čak i ako je netko odspojio akumulator.

Bookmark & Share