Odlike automobila u gospodarskom vozilu

Pogon na prednje kotače, uzdignuti vozni položaj, napredno servo upravljanje i dovršeni dizajn karoserije... Transit Courier nudi posebno iskustvo vožnje kakvo od kombija ne bi očekivali. I izbor pogonskog sklopa je sličan kao kod automobila: birati možete između dizelskih i benzinskih motora, uključujući revolucionarni 1,0-litreni motor EcoBoost, te ručni i automatski mjenjač. Čak i kada je vozilo maksimalno natovareno, ECOnetic tehnologije doprinijet će naučinkovitijoj potrošnji goriva.

 • Snaga

  Iskoristite svoj benzinski motor
  Novi 1,0-litreni 3-cilindarski benzinski motor EcoBoost sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem razvije 100 KS i 170 Nm okretaja. U kombinaciji s drugim tehnologijama za uštedu goriva, kao što je Auto-Start-Stop, ovaj nagrađeni motor jamči snagu, koju bi očekivali inače od običnog 1,6-litrenog motora, s time da postiže 24 % manju potrošnju i 25 % manju emisiju CO2, koje iznose svega 119 g/km.

  Snažni i štedni dizel motori
  Ukoliko više volite dizel motore, birati možete između 1,5- i 1,6-litrenih dizel motora Duratorq TDCi: 75 KS, 185 Nm, 5-stupanjski ručni mjenjač, ili 95 KS, 230 Nm s 5- stupanjskim ručnim mjenjačem. Motori s 75 i 95 KS imaju i sustav Auto-Start-Stop (dodatna oprema), sustav za upravljanje akumulatora i pametno regenerativno punjenje. Motor s 95 KS sa sustavom Auto-Start-Stop sustavom za ograničenje brzine na 100 km/h ima i najnižu emisiju CO2 u svojem razredu, samo 97 g/km. Na izbor je i nabolja mogućnost ECOnetic u ovom razredu: posebno umjerena i konfigurirana inačica sa 95 KS, koja uključuje serijski paket za manju potrošnju i sustav za ograničenje brzine na 100 km/h, koji je i moguće isključiti (fiksni sustav za ograničenje brzine je na izbor kao dodatna oprema).

 • Ekonomičnost
  fordTrošite manje goriva uz Start/Stop sistem
  Kad Transit miruje, motor se automatski isključuje i na taj način štedi gorivo. Kada pritisnete spojku, motor se trenutno ponovno pokrene. Ovaj sustav dolazi do izražaja u gradskoj vožnji i u tom se režimu potrošnja goriva smanjuje za 10% (gradska).
  fordPametni informacijski sistem koji pomaže da vozite ekonomičnije
  Inovativni sustav Ford Eco Mode neprestano ocjenjuje utjecaj vašeg načina života na potrošnju goriva. Sustav analizira vašu brzinu, mijenjanje brzina, skretanje i vrijeme reakcije, čak i broj kratkih i dugih putovanja koje obavite. Nakon toga vam pametna programska oprema savjetuje kako možete smanjiti potrošnju goriva.
  fordBolja aerodinamičnost za poboljšanu potrošnju
  Kada vozite polako, a kako bi ohladio motor, sustav aktivne mreže za dohvat zraka pušta otvoren prorez na prednjoj maski. Kada ubrzate, on se automatski zatvori i time se popravi aerodinamičnost i pomaže se sačuvati gorivo.
 • Upravljanje

  Za jednostavnu vožnju u svakom zavoju

  Okretajni krug je iznimno malen, svega 10,5 m i moguće ga je izvesti sa samo 2,6 okretaja volana iz jednog krajnjeg položaja u drugi. Rezultat: jednostavnije parkiranje u uskim prostorima i bolja okretljivost po uskim ulicama.

Bookmark & Share