Automobil kojeg ćete voziti s užitkom

Kombinacija dovršenog dizajna karoserije, naprednog sustava upravljanja i precizno umjerene vozne dinamike, pridonose iznimnom iskustvu vožnje za volanom Transit Couriera. Vrhunske tehnologije pridonose sigurnijoj vožnji i pojednostavljuju život, dok drugi sustavi omogućavaju iznimno malu potrošnju goriva. Ako tome dodamo i izvrsno rukovanje, inače karakteristično za male automobile, možda ste upravo pronašli potpuno gospodarsko vozilo za svoj posao.


 • Tehnologije za vožnju

  Niz naprednih tehnologija, koje su ugrađene serijski ili su na odabir kao dio dodatne opreme, omogućit će vam lakši, produktivniji i manje stresan radni dan. Veliki dio tih tehnologija ima i sigurnosnu funkciju, kako za vas, tako i za vaš dragocjeni ulog: automobil.

  Ford SYNC. Napredna hands-free tehnologija
  Ford SYNC omogućava upravljanje glazbom i zaprimanje poziva na mobilnom telefonom putem jednostavnih intuitivnih glasovnih naredbi. Na primjer, ako je "doma" u vašem telefonu navedeno ako jedan od kontakata, dovoljno je da kažete samo: "Nazovi doma" i sustav će automatski nazvati broj. Glasovne naredne možete koristiti i za reprodukciju pjesama sa USB sticka ili MP3/iPod reproduktora ili streaming glazbe s vašeg telefona. Sustav će naglas izgovoriti i tekstualne poruke poslane na vaš mobitel. Ford SYNC je na izbor na engleskom, njemačkom, francuskom i talijanskom jeziku.

  * Bluetooth® naziv i logo su u vlasništvu kompanije Bluetooth SIG, Inc. i bilo kakva uporaba tih oznaka od strane Ford Motor Company Limited i s njom povezanih kompanija je pod licencom. Drugi tržišni nazivi i oznake su vlasništvo njihovih kompanija.

  Lakša vožnja unatrag
  Rubnjaci, kante za smeće, niski zidići… Stražnja kamera za pomoć prilikom vožnje unatrag pokazuje na zaslonu ugrađenom u retrovizoru sve što se nalazi iza vas, a uključuje se automatski, kada odaberete vožnju unatrag. Sustav pokazuje i virtualne linije putanje vozila, te vam tako pomaže parkirati na malom i uskom parkirnom prostoru.

  Senzori zbog kojih parkiranje više neće biti stresno
  Senzori za mjerenje udaljenosti pri parkiranju pomažu vam odrediti udaljenost između vašeg automobila i bilo koje prepreke ispred ili iza vozila. Kada otkriju prepreku, uključuju zvučno upozorenje čija se učestalost povećava približavanjem prepreke.

  Manje zahtijevna vožnja, ekonomičnije putovanje
  Tempomat, zajedno s prilagodljivim sustavom za ograničavanje brzine, pamti odabrano ograničenje brzine vašeg kombija. Osim što štedi gorivo, smanjuje mogućnost prekoračenja brzine, te kao i svi tempomati, održava odabranu brzinu, čineći vožnju opuštenijom, naročito prilikom dugih putovanja i vožnje po autocesti.

 • Udobnost i praktičnost

  Sinergija pametnog, modernog dizajna i tehnologija koje su u službi ispunjavanja vaših potreba, čine novi Transit Courier iznimno ekonomičnim gospodarskim vozilom, poput nekog praktičnog i udobnog ureda na kotačima.

  Sigurno mjesto za sve vaše uređaje
  Postolje MyFord osmišljeno je za satelitsku navigaciju, pametni telefon i MP3 player, a opremljeno je priključkom za USB.

  Pametno i sigurno spremanje
  Vaš auto je prepun mudro osmišljenih prostora za odlaganje i spremanje, kao svaki dobar radni prostor. Središnja ploča uključuje prostor za mape u veličini A4, tako da vam one uvijek mogu biti pri ruci. Dodatnu sigurnost nudi i pretinac ispod sjedala u koji možete sigurno spremiti prijenosno računalo. Prednja vrata također nude izvrsnu iskoristivost prostora, jer imaju držače za 1,5- litrenu i 0,6-litrenu bočicu, kao i primjereni držač za kovanice na vozačevoj strani.

  Udoban tijekom cijele godine
  Hladna jutra, vrući ljetni dani ... vaš će auto uvijek imati ugodnu radnu klimu. Uz pomoć elektronske klimatske naprave s automatski podesivom temperaturom (EATC), koja je na izbor kao dio dodatne opreme, samo odaberete željenu temperaturu unutrašnjosti automobila, a sustav je zatim kao takvu održava pomoću napredne klimatizacije. Kao dodatna oprema na izbor su i grijana oba prednja sjedala.

  Polica za veću urednost kombija
  Polica za odlaganje iznad vozača i suvozača stvara dodatni prostor zbog kojeg će kabina uvijek biti uredna, a stvari na dohvat ruke.

  Brisači koji se automatski prilagođavaju kiši
  Brisači vjetrobrana sa senzorom za kišu uključuju se kada je na vjetrobranu otkrivena vlaga, a zatim prilagođavaju svoju brzinu kako bi obrisali sve što trenutno vrijeme donese. Odaberite jednu od šest različitih razina osjetljivosti kako bi odredili koliko se vlage mora akumulirati prije pokretanja brisača. Brisači vjetrobrana sa senzorom za kišu dostupni su kao dodatna oprema u kompletu s automatskim svjetlima. (više u nastavku)

  Volan koji se prilagođava vašim potrebama
  Volan je moguće vrlo lako prilagoditi po visini i dubini, pa ćete tako lakše namjestiti svoj idealan, najudobniji položaj za vožnju.

  Vaš auto – vaš ured
  Novi Transit Courier ima ugrađenu funkciju mobilne povezanosti, pa je obavljanje poslova lakše nego ikada prije. Kabina je osmišljena tako da vam pomaže sačuvati stvari na dohvat ruke. Na izbor su jedna ili dvije 12-voltne utičnice, ulaz AUX i USB te držači za čaše, prostor za laptop ili A4 mape i pretinac ispod sjedala.

  Svjetla koja se uključuju automatski kada je to potrebno
  Novi Transit Courier ima senzore koji detektiraju smanjenu razinu svjetla i automatski aktiviraju svjetla na vozilu. Primjerice, pri ulasku u tunel. Vožnja s takvim svjetlima je jednostavnija i sigurnija. Automatska svjetla su dostupna kao dodatna oprema u kompletu s brisačima koji se automatski prilagođavaju kiši.

  Potpuna audio opremljenost za svaku vožnju
  Na izbor je osam In-car entertainment sustava (ICE) i svi su opremljeni radiom AM/FM te priključkom USB/AUX i zato nikada nećete biti zakinuti za glazbu, novosti ili najnovije informacije o stanju na cestama. Prednji zvučnici imaju odvojene visokotonce i niskotonce kod svih auto zvučnih sustava, osim kod sustava ICE, koji ima samo nisko namješten radio (paket 1 i 2). Visokotonski zvučnici ugrađeni su u A-pojačivač zvuka za vrhunsku kvalitetu zvuka.

  Vjetrobransko staklo brzo se čisti uz funkciju Quickclear
  Pomoću ove pametne funkcije u ledena zimska jutra lakše ćete krenuti na put. Jednostavno pritisnite tipku i sustav će odmrznuti ili odrositi staklo u samo nekoliko sekundi, čak i kod temperatura ispod ništice.

  Fordov Easy Fuel sustav za sprječavanje natakanja pogrešnog goriva
  Zahvaljujući Easy Fuel sustavu u vaš kombi je praktički nemoguće natočiti pogrešnu vrstu goriva jer pogrešna mlaznica jednostavno neće odgovarati. Kod Easy- Fuel sustava nema čepa od spremnika, pa tako niti uprljanih ruku.

Bookmark & Share