Bezbjednost i zaštita s kojima možete računati

Novi Transit Courier uključuje brojne pametne tehnologije, čiji je cilj pomoći zaštititi vas, vaše putnike i teret. To su, na primjer, tehnologije koje smanjuju opasnost proklizavanja na mokrim ili ledenim površinama, automatski skreću, pomažu kod uspostave hitnih poziva ili olakšavaju kretanje na uzbrdici. To su i sustavi koji omogućavaju zaključavanje i otključavanje pojedinih vrata, sa senzorima za pokrete koji pomažu zaštititi vaš teret i koji alarmiraju čak i kada je akumulator isključen.

 • Pomoć vozaču

  Detaljan popis tehnologija vozaču može olakšati život, te brzo reagirati u slučaju nesreće ili je čak spriječiti na vrijeme.

  Ford SYNC s funkcijom Pomoć u nuždi može pozvatiu pomoć i kada vi to ne možete
  Bitan dio sustava Ford SYNC, koji može spasiti život, je Pomoć u nuždi. U slučaju nezgode u kojoj je aktiviran zračni jastuk ili je isključena pumpa za gorivo, ova tehnologija umjesto vas može automatski pozvati nadležne hitne službe. Možete uspostaviti poziv i razgovor s hitnim službama, ako vam je to potrebno. Sustav će posredovati ključne informacije, ako što su GPS-koordinate, čak i ako niste pri svijesti.*
  * Fordova Pomoč u nuždi djeluje u više od 30 europskih država. Ova funkcija djeluje kada je povezana s mobilnim telefonom kojeg imate sa sobom, kada se aktivira zračni jastuk (ne uključuje zračne jastuke na koljenima) ili kada senzor koji prepozna udarac isključi crpku za gorivo. Govorna funkcija i Pomoć u nuždi nisu na raspolaganje na svim europskim jezicima.

  Dodatni nadzor pri kretanju uzbrdo
  Sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici sprječava klizanje vozila unatrag. Radi na način da održava pritisak na kočnicu dodatnih 2,5 sekunde i time vam daje više vremena za prebacivanje stopala sa papučice kočnice na papučicu gasa. Sustav je također koristan prilikom kretanja i zaustavljanja na skliskim površinama.

  Optimalna vuča uz minimalan napor
  Naš napredni sustav za dinamičku kontrolu vuče (TCS) sprječava prekomjerno proklizavanje kotača i pruža optimalnu vuču, prijenos snage i stabilnost u trenutku kada ih najviše trebate. Sustav stalno prati i prilagođava količinu snage koja je dodijeljena svakom kotaču kako bi se osigurao najbolji mogući kontakt s podlogom i vuča prilikom ubrzavanja.

  Upozori vas ako padne tlak u vašim pneumaticima
  Bitno je uvijek imati pravilno napunjene gume e, čime štedite gorivo, čuvate pneumatike i brinete za svoju sigurnost. Zato senzori prate svaki kotač i upozoravaju vas ukoliko dođe do problema, tako da možete lako zaustaviti vozilo, provjeriti i ponovno napuniti gumu ili je po potrebi i zamijeniti.

 • Bezbjednost

  Ford je neprestano u razvijanju inovativnih nagrađenih sigurnosnih funkcija i tehnologija. Veliki broj njih pronaći ćete i u novom Transit Courieru i svaka od njih brinut će za vašu sigurnost.

  Samopouzdan i u najzahtjevnijim uslovima (ESP)
  Vozilo je opremljeno sa elektronskim programom stabilnosti (ESP), koji uključuje brojne tehnologije koje garantuje kontrolu nad vozilom. Senzori registruju nagle promjene u upravljanju i blokiranju ili ponašanje vozila, zbog čega bi mogli da izgubite kontrolu, a ESP sa tačnom fleksibilnošću brzine svakog pojedinog točka brine o stabilnosti i pomaže u sprečavanju klizanja. Među funkcijama sistema ESP su sistem za pomoć pri kretanju uzbrdo, sistem za pomoć pri naglom kočenju i elektronsko povećanje pritiska u kočionom sistemu.

  Više snage za skretanje u nuždi (EBA)
  Pomoć kod skretanja u nuždi (Emergency Brake Assist, EBA) vašem kombiju omogućuje najveću efikasnost prilikom skretanja u nuždi. Ovaj sistem prepznaje koliko jako ste pritisnuli kočnicu i onda , kada je to potrebno, automatski je povećava.

  Da biste smanjili zaustavni put, nova hidraulika osigurava dodatni pritisak kočenja na zadnje kočnice u hitnim slučajevima zaustavljanja, kada se aktivira kočioni sistem.

  Stražnje upozorenje pri naglom kočenju (EBL)
  Sistem upozorenja pri naglom kočenju (EBL) automatski treperi svjetlima kočnica i upozorava druge vozače kada iznenada počnete naglo da kočite.

  Trajna zaštita od prevrtanja
  Sistem za sprečavanje prevrtanja (ROM) prati vaš kombi i prepoznaje prijeteći uslove zbog kojih bi vozilo moglo da se prevrne. Sistem onda uključuje ESP, koji prati brzinu i vraća stabilnost vozilu.

  Napredni sistemi za sigurnije kočenje (EBD)
  ABS Sistem i elektronska distribucija sile kočenja (EBD) vam omogućuju veću kontrolu nad kočenjem.

  Poboljšani sistem vazdušnih jastuka
  Novi Transit Courier je dostupan sa vazdušnim zavjesama , frontalnim i bočnim vazdušnim jastucima za vozača i suvozača, kao i sa poboljšanim aktivatorima sistema. Na ključnim tačkama u vozilu su napredni senzori koji garantuju brze i kontrolisane reakcije.

 • Zaštita

  Opsežan niz sigurnosnih sustava pomaže u zaštiti tereta i kombija od krađe: to je vrlo bitno, naročito u situacijama kada ne možete birati gdje ćete parkirati.

  Vi birate koja vrata želite zaključati i otključati
  Novi Transit Courier je serijski opremljen s daljinskim središnjim zaključavanjem. U ovom novom sustavu zaključavanje je sigurnije nego ikad. To je stoga što može otvoriti svaka pojedina vrata, bez automatskog otključavanja ostalih vrata. Ostala vrata ostaju čvrsto zaključana sve dok pritisnete sigurnosni prekidač na vozačevim vratima. Ovaj se prekidač može koristiti za kontrolu zaključavanja i otključavanja svih vrata vozila.

  Dvije vrste alarmnih naprava s visokim performansama
  Vanjska alarmna naprava (dodatna oprema) štiti vaše vozilo tako što se upali ako se vrata otvaraju na silu. Za još veću zaštitu odaberite alarmni sustav Thatcham Category 1. Ovaj sustav se automatski upali kada zaključate vozilo i stvara snažan zvučni signal prilikom upada u vozilo, kod podizanja vozila ili ako senzori pokreta raspoznaju ikakvo kretanje u unutrašnjosti vozila.

  Dodatni neovisni alarm
  Zvučnik s pričuvnom baterijom je dodatni, pomoćni alarmni sustav. On aktivira sirenu kada se aktivira glavni alarm. Opremljen je svojom baterijom i aktivira se čak i ako je netko odspojio akumulator.

Bookmark & Share