Praktičan, poslovan, nezahtjevan za uzdržavanje

Sasvim novi Transit Connect nudi prilagodljiv teretni dio s prostornošću do 3,7 m3 (4,4 m3 kod upotrebe prilagodljivog prednjeg teretnog prostora) i nosivost do 1000 kg. Inovativne funkcije pomažu sačuvati vaš teret i vozilo od napornog rasporeda. S obzirom da je auto proizveden u skladu sa strogim standardima za komercijalna vozila, njegova funkcija ne odnosi se samo na dugotrajnu upotrebu već i na niže troškove eksploatacije. Mnoge karakteristike i tehnologije na odabir su kako u verziji L1 (kratki međuosovinski razmak) tako i u L2 (dugački međuosovinski razmak), a konkretne razlike možete provjeriti u tabu Inačice.

 • Upotrebljivost

  Produktivan auto je isplativ auto. Zato je novi Transit Connect osmišljen tako da najbolje moguće poveća raspoloživ teretni prostor. Ukoliko odaberete mogućnost sklopive pregrade i sklopivog savozačkog sjedišta,time ćete da povećate dužinu teretnog prostora u razredu sa 1,62 m na 2,59 m. Moći ćete da utovarite i sigurno pohranite u unutrašnjosti automobila i duže predmete, kao što su merdevine, cijevi, daske, i sl. Auto je osmišljen tako da su utovar i istovar što je moguće sigurniji i jednostavniji.

  Prostor za dugačke predmete s pregradom s otvorom za utovar
  Domišljata pregrada s otvorom za utovar, koja je na izbor u svim inačima dostavnog vozila s dvodijelnom prednjom sklopkom, omogućava vam da u svoj kombi s kratkim međuosovinskim razmakom (L1) natovarite predmete dužine do 3m, a u model s dugačkim međuosovinskim razmakom (L2) predmete dužine do 3,4m. Pregrada na dnu ima preklop na podizanje, kroz koji možete provući duže predmete u prostor za premanje ispod suvozačevog sjedala. Iza pregrade ima dovoljno prostora zadvije europalete
  (u L1) ili ploče materijala veličine 2,4m x 1,2m (u L2).

  Od sada u kabini mogu da sjede i tri osobe
  Potpuno novi Transit Connect dostupan je sa dvodijelnom prednjom sklopkom koja omogućava da u kombiju sjede tri osobe. Sredne sjedište možete da oborite i time ćete dobiti korisnu ravnu površinu za pisanje ili laptop, ili ga dignite, čime će se stvoriti koristan prostor za skladištenje.

  Pričvršna mjesta za zaštitu vašeg tereta
  Pričvršna mjesta za teret, koja su namještena na bočnim stranama, olakšavaju pristup do utovarene površine i u skladu su sa standardima DIN i ISO. U visini struka i ramena dostupna su i dodatna sidrišta koja su ugrađena u strukturu vozila, a nosivost svakog iznosi 30 kg.

  Bolja rasvjeta za lakšu i sigurniju manipulaciju
  Nova svjetla u teretnom prostoru dva puta su svjetlija od prijašnjih modela i dio su serijske opreme. Po potrebi možete i odabrati mogućnost iznimno svijetle LED-rasvjete.

  Zaštita za lakše čišćenje u kabini i teretnom prostoru
  Zbog gumene podnice lakše se održava čistoća u kabini, a čvrsta podloga za teret lako može zaštititi vašu utovarenu površinu kao i vaš kombi od udaraca i ogrebotina.

 • Troškovi eksploatacije

  Dugački servisni intervali za manje izbivanje auta sa ceste
  Sve komponente i dijelovi novog Transit Couriera osmišljeni su za maksimalnu izdržljivost i traju duže vremena bez održavanja. Zato su servisni intervali postavljeni na svakih 30.000 km ili 1 godinu.

  Duga garancija protiv korozije kao dodatno obezbjeđenje
  Kao mjerilo kvalitete izrade novi Transit Connect ima serijsku 12-godišnju garanciju protiv korozije.

Bookmark & Share