Tehnologija i dizajn s namjenom

U novom Transit Connectu svaka je karakteristika, kao i tehnologija, oblikovana tako da pruži maksimalnu učinkovitost vašeg poduzeća, čime vam i maskimalno olakšava život.

Ford SYNC omogućava upravljanje glazbom i zaprimanje poziva na mobilnom telefonom putem jednostavnih intuitivnih glasovnih naredbi. Senzori i nadzorni sustavi neprestano paze na vas, a neki od njih se i automatski uključuju, pa vam, recimo, nije potrebno paziti za uključivanje svjetala ili brisača. Ukratko, kombi je idealan za udobnost i praktičnost, a osmišljen je tako da ste i na putovanjima uvijek povezani.

 • Tehnologije za vožnju

  Niz naprednih tenologija, koje su ugrađene serijski ili su na izbor kao dio dodatne opreme, brinu da vaš radni dan bude lakši, produktivniji i manje stresan. Veliki dio tih tehnologija ima i sigurnosnu funkciju, kako za vas, tako i za vaš dragocjeni ulog: automobil.

  Ford SYNC. Napredna hands-free tehnologija
  Ford SYNC omogućava upravljanje glazbom i zaprimanje poziva na mobilnom telefonom putem jednostavnih intuitivnih glasovnih naredbi. Na primjer, ako je "doma" u vašem telefonu navedeno ako jedan od kontakata, dovoljno je da kažete samo: "Nazovi doma" i sustav će automatski nazvati broj. Glasovne naredne možete koristiti i za reprodukciju pjesama sa USB sticka ili MP3/iPod reproduktora ili streaming glazbe s vašeg telefona. Sustav će naglas izgovoriti i tekstualne poruke poslane na vaš mobitel. Ford SYNC je na izbor na engleskom, njemačkom, francuskom i talijanskom jeziku.

  * Bluetooth® naziv i logo su u vlasništvu kompanije Bluetooth SIG, Inc. i bilo kakva uporaba tih oznaka od strane Ford Motor Company Limited i s njom povezanih kompanija je pod licencom. Drugi tržišni nazivi i oznake su vlasništvo njihovih kompanija.

  Senzori zbog kojih parkiranje više neće biti stresno
  Senzori za mjerenje udaljenosti pri parkiranju pomažu vam odrediti udaljenost između vašeg automobila i bilo koje prepreke ispred ili iza vozila. Kada otkriju prepreku, uključuju zvučno upozorenje čija se učestalost povećava približavanjem prepreke.

  Lakša vožnja unatrag
  Rubnjaci, kante za smeće, niski zidići… Stražnja kamera za pomoć prilikom vožnje unatrag pokazuje na zaslonu ugrađenom u retrovizoru sve što se nalazi iza vas, a uključuje se automatski, kada odaberete vožnju unatrag. Sustav pokazuje i virtualne linije putanje vozila, te vam tako pomaže parkirati na malom i uskom parkirnom prostoru.

  Rotirajuća svjetla za bolju vidljivost noću
  Ukoliko uključite pokazivač smjera i skrenete na cestu ili na parkirni prostor, svijetlo unutar maglenke ( na strani u koju skrećete) automatski će osvjetliti rub ceste, te vam time omogućiti bolju vidljivost prilikom skretanja.

  Manje zahtijevna vožnja, ekonomičnije putovanje
  Tempomat, zajedno s prilagodljivim sustavom za ograničavanje brzine, pamti odabrano ograničenje brzine vašeg kombija. Osim što štedi gorivo, smanjuje mogućnost prekoračenja brzine, te kao i svi tempomati, održava odabranu brzinu, čineći vožnju opuštenijom, naročito prilikom dugih putovanja i vožnje po autocesti.

 • Udobnost i praktičnost

  Sinergija pametnog, modernog dizajna i tehnologija koje su u službi ispunjavanja vaših potreba, čine novi Transit Connect iznimno ekonomičnim gospodarskim vozilom, poput nekog praktičnog i udobnog ureda na kotačima.

  Uvijek grijano sjedalo vozača
  Bez obzira na hladnoću vani, u kabini se možete brzo ugrijati uz pomoć grijanog vozačevog sjedala.

  Svjetla koja se uključuju automatski kada je to potrebno
  Novi Transit Connect ima senzore koji detektiraju smanjenu razinu svjetla i automatski aktiviraju svjetla na vozilu. Primjerice, pri ulasku u tunel. Vožnja s takvim svjetlima je jednostavnija i sigurnija. Automatska svjetla su dostupna kao dodatna oprema u kompletu s brisačima koji se automatski prilagođavaju kiši. (više o tome u nastavku)

  Vanjski retrovizori koji se sami sklapaju i tako su zaštićeni
  Vanjski retrovizori se vrlo lako mogu uništiti, naročito kada vozite tijesnim ulicama ili parkirate na uskoj cesti. Odabrani električno sklopivi retrovizori pritiskom na gumb se sklapaju prema unutra, te tako štite od neželjenih oštećenja. S obzirom da su i grijana, u hladna jutra na put možete krenuti brže i sigurnije.

  Polica za veću urednost kombija
  Polica za odlaganje iznad vozača i suvozača stvara dodatni prostor zbog kojeg će kabina uvijek biti uredna, a stvari na dohvat ruke.

  Brisači koji se automatski prilagođavaju kiši
  Brisači vjetrobrana sa senzorom za kišu uključuju se kada je na vjetrobranu otkrivena vlaga, a zatim prilagođavaju svoju brzinu kako bi obrisali sve što trenutno vrijeme donese. Odaberite jednu od šest različitih razina osjetljivosti kako bi odredili koliko se vlage mora akumulirati prije pokretanja brisača. Brisači vjetrobrana sa senzorom za kišu dostupni su kao dodatna oprema u kompletu s automatskim svjetlima. (više u nastavku)

  Volan koji se prilagođava vašim potrebama
  Volan je moguće vrlo lako prilagoditi po visini i dubini, pa ćete tako lakše namjestiti svoj idealan, najudobniji položaj za vožnju.

  Vaš auto – vaš ured
  Novi Transit Connect ima ugrađenu funkciju mobilne povezanosti, pa je obavljanje poslova lakše nego ikada prije. Kabina uključuje tri različite vrste središnjih konzola i osmišljena je tako da vam pomaže sačuvati stvari na dohvat ruke. Ovisno o odabranom modelu i rasporedu sjedenja, možete birati između otvorenih ili zatvorenih konzola (zatvorena ima naslon za ruku), a na izbor su i jedna ili dvije 12-voltne utičnice, ulaz AUX i USB te držači za čaše, prostor za laptop ili A4 mape i pretinac ispod sjedala.

  Savršeni zvuk
  Najsuvremeniji Sonyjev radio/CD-sustav DAB, koji je na izbor kao dodatna oprema, uključuje četiri vrhunska zvučnika.

  Namjestite idealnu temperaturu za sebe i svojeg suputnika
  S dvosturkim elektorničkim klima uređajem sa automatskom regulacijom temperature (DEATC), koja je na izbor kao dodatna oprema, možete namjestiti temperature koje odgovaraju i vama i vašem suputniku, a sustav je kao takvu održava pomoću napredne klimatizacije.

  Vjetrobransko staklo brzo se čisti uz funkciju Quickclear
  Pomoću ove pametne funkcije u ledena zimska jutra lakše ćete krenuti na put. Jednostavno pritisnite tipku i sustav će odmrznuti ili odrositi staklo u samo nekoliko sekundi, čak i kod temperatura ispod ništice.

  Fordov Easy Fuel sustav za sprječavanje natakanja pogrešnog goriva
  Zahvaljujući Easy Fuel sustavu u vaš kombi je praktički nemoguće natočiti pogrešnu vrstu goriva jer pogrešna mlaznica jednostavno neće odgovarati. Kod Easy- Fuel sustava nema čepa od spremnika, pa tako niti uprljanih ruku.

  Otvaranje izatvaranje prozora samo jednim dodirom
  Dodirom gumba u potpunosti možete, zajedno ili odvojeno, otvoriti ili zatvoriti kako vozačev, tako i suvozačev prozor i tako ćete u kabinu pustiti točno onoliko zraka koliko vam je potrebno.

Bookmark & Share