Performanse i efikasnost

Tourneo Custom pokreću napredni dizelski motori koji pružaju dinamičke performanse i potrošnju goriva bez premca s tri razine snage. Kako bi se osiguralo da snaga ispod poklopca omogućava istinski zadovoljavajuću i kontroliranu vožnju – bilo da prevozite najveći mogući broj putnika ili ne - usredotočili smo naše napore na najbolju moguću upravljivost vašeg vozila.. Tehnologija ECOnetic osigurava najoptimalnije performanse uz nisku potrošnju goriva s minimalnim emisijama CO2.

 • Snaga

  Tourneo Custom Vam omogućuje da sami odaberete koliko snage trebate i koliko želite biti ekonomični u potrošnji goriva. Možete biti sigurni da postoji kombinacija koja savršeno odgovara zahtjevima vašeg posla.

  Snažan, ekonomičan dizelski motor


  Transit Custom je opremljen s naprednim i štedljivim 2,2 litarskim Duratorq TDCi dizelskim motorom sa 6-stepenim ručnim mjenjačem i pogonom na prednje kotače.

  Možete birati između tri razine snage: 100 KS/310 Nm, 125 KS/350 Nm ili 155 KS/385 Nm. Na svim razinama je povećan okretni moment i prijenos momenta, tako da vozilo uvijek pruža prikladnu količinu snage, bez obzira da li opterećeno ili prazno,čak i pri kretanju s mjesta.

  Ovi motori u kombinaciji s Ford ECOnetic tehnologijama smanjuju troškove eksploatacije, negativan utjecaj na okoliš i zadovoljavaju stroge Euro V standarde emisija.

 • Upravljanje

  Tourneo Custom nudi vožnju i upravljivost koje su vodeće u klasi, kao i precizno upravljanje s odličnom stabilnošću i kontrolom – prazan, pun putnika i njihove opreme ili bilo koji drugi omjer.

  Zabava sa kontrolom i sofisticirano podvozje

  Precizno podešena šasija kao i znatno poboljšana prednja i stražnja osovina omogućuju vozilu visok nivo stabilnosti i kontrole. Prednosti koje nudi ovo vozilo su naglašene zahvaljujući optimizovanoj, vrlo čvrstoj strukturi karoserije.

  Maksimalna vuča za više kontrole

  Sustav za kontrolu vektora momenta prilagođava se uvjetima na cesti 100 puta u sekundi (to je 33 puta brže od treptaja oka). Na temelju podataka prikupljenih od strane sustava kontrolira prijenos snage na prednje kotače. To osigurava optimalnu vuču i veću točnost upravljanja, te
  vam pomaže u savladavanju zavoja i neravnina na kolniku.

 • Ekonomičnost

  Tourneo Custom ima vrlo malu potrošnju goriva od 6,5 l/100 km i emisiju CO2 od samo 172 g/km. Za ovakve su rezultate, osim ekonomičnosti motora, zaslužne i ECOnetic tehnologije.

  fordTrošite manje goriva uz Start/Stop sistem

  Kad Transit miruje, motor se automatski isključuje i na taj način štedi gorivo. Kada pritisnete spojku, motor se trenutno ponovno pokrene. Ovaj sustav dolazi do izražaja u gradskoj vožnji i u tom se režimu potrošnja goriva smanjuje za 10% (gradska).

  Ekonomičniji način punjenja baterije

  Za razliku od konvencionalnih sustava, pametna tehnologija regenerativnog punjenja baterije puni samo kad je to potrebno i, ako je moguće, ne dok je pritisnuta papučica gasa. To vam pomaže uštedjeti čak i više goriva, s daljnjim smanjenjem emisija.

  Indikator promjene stepena prijenosa za štedljivo mijenjanje brzina

  Svjetlo na ploči s mjeračima nagovještava kada je potrebno promijeniti stepen prijenosa kako bi potrošili najmanje goriva. Ovaj jednostavan ali učinkovit alat omogućiti će vam da uvijek putujete ekonomično.

Bookmark & Share