Doživljaj vožnje

Jednostavan za vožnju i obilje prostora


Napredne tehnologije Tournea Custom , sa značajkama kao što su parking senzori i kamera za vožnju unatrag omogućuju lakšu vožnju , pogotovo u urbanim područjima . Da bi život bio još lakši, kabina je opremljena brojnim pametnim pretincima a dostupan je i preklopni stol koji je idealan za prijenosno računalo. Straga se nalazi znimno fleksibilan sustav sjedenja , tako da možete prevoziti putnike i prtljagu u bilo kojem odnosu. Ako vam je potrebno više prostora za bicikle, daske za surfanje ili opremu za kampiranje , možete koristiti jedinstveni ugrađeni krovni nosač . Glasovno upravljanje Ford SYNC omogućuje vam stalan spoj mobilnog telefona s vozilom i trajnu zabavu – sve bez ruku. Tourneo Custom nije samo prostran i praktičan, on je luksuzan i udoban. Vozačevo sjedalo i upravljač su potpuno podesivi tako da možete pronaći savršen položaj, a tu su i grijana prednja sjedala kao i stražnja klupa s promjenjivim nagibom.

 • Tehnologije za vožnju

  Stražnja kamera za pomoć prilikom vožnje unatrag

  Rubnjaci,kante za smeće, niski zidovi... Stražnja kamera će vam sve što je iza vas prikazati na zaslonu ugrađenom u retrovizoru. Pomaže Vam vidjeti stvari koje inače lako možete previdjeti, a također pomaže pri parkiranju putem virtualnih linija putanje vozila koje vas vode u malom prostoru. Za još veću udobnost, kamera se automatski aktivira odabirom stupnja za vožnju unatrag. Stražnja kamera je dostupna kao dodatna oprema.

  Senzori radi kojih parkiranje više neće biti stresno

  Senzori za mjerenje udaljenosti pri parkiranju, koji su dostupni uz nadoplatu, pomažu Vam odrediti udaljenost između vašeg automobila i bilo koje prepreke ispred ili iza vozila. Kada otkriju prepreku, uključuju zvučno upozorenje čija se učestalost povećava približavanjem prepreke. Ova Vam značajka pomaže parkirati s više samopouzdanja.

  Lakše manevriranje noću

  Kada morate noću skrenuti za više od 30 stupnjeva, Tourneo Custom će Vam pomoći novim statičkim svjetlima za osvjetljavanje zavoja. Sustav se aktivira pri brzinama ispod 30 km/h kada je okrenut upravljač i rade pokazivači smjera. Svjetlo za osvjetljavanje zavoja, koje se nalazi na vrhu prednjeg svjetlosnog sklopa automatski se uključuje radi osvjetljavanja odgovarajuće strane ceste i pomaže vam jasno vidjeti kuda vozite. S ovim sustavom dodatna sigurnost i preglednost višenisu upitne.

  Manje zahtjevna, učinkovitija putovanja

  Tempomat, zajedno s fleksibilnim sustavom za ograničavanje brzine vašeg Transita pamti odabrana ograničenja brzine. To štedi gorivo, smanjuje mogućnost prekoračenja brzine te kao i svi tempomati, održava odabranu brzinu.

 • Udobnost i praktičnost

  Elegantna kabina i najnaprednija tehnologija čine život vozača Tournea Custom ugodnijim, praktičnijim i više povezanim. Putnici se mogu opustiti u prostranom, luksuznom stražnjem dijelu s odabranom opremom, kao što su sjedala s promjenjivim nagibom i ugrađena sjenila bočnih prozora.

  Inovativna stražnja sjedala

  S novim podesivim stražnjim sjedalima na raspolaganju vam je više od 30 različitih konfiguracija sjedenja. Na primjer, kada se sjedalo ne koristi može se preklopiti i povući prema naprijed kako bi oslobodili dodatni prostor za prtljagu.Ukoliko nekom od putnika treba stolić, možete preklopiti bilo koji naslon i dobiti ravnu površinu. Na kraju krajeva, ukoliko Vam je potreban maksimalni tovarni prostor, iz vozila možete izvaditi sva sjedala. Putnicima će sjedala biti vrlo udobna, pogotovo s dodacima kao što su mogućnost promjene nagiba naslona, nasloni za ruke i kožni detalji. Sjedala su također opremljena Isofix sidrištima.

  Ford SYNC. Napredna hands-free tehnologija.

  Sustavom glasovne kontrole Ford SYNC bez ruku, uporabom jednostavnih i intuitivnih glasovnih naredbi možete upravljati glazbom i upućivati i odgovarati na pozive putem mobitela. Primjerice, ako jednostavno kažete "Zovi doma ", sustav će pozvati dom (uz pretpostavku da se"Doma" nalazi u imeniku vašeg mobilnog telefona). Sustav će naglas izgovoriti i tekstualne poruke poslane na vaš mobitel.*


  SYNC također omogućuje reprodukciju pjesama sa USB sticka ili MP3/iPod reproduktora ili streaming glazbe s vašeg telefona a uvijek koristite glasovne naredbe. Ruke će vam uvijek biti na upravljaču a oči uprte na cestu. Još jedna važna funkcija je pomoć u slučaju nužde. Ako je vaš mobilni telefon spojen na SYNC sustav, ovu tehnologiju možete koristiti za pozivanje hitne službe, ukoliko sustav otkrije da ste doživjeli nesreću. Ford SYNC je dostupan na engleskom, njemačkom, francuskom i talijanskom jeziku.

  * Provjerite podržava li vaš mobilni telefon Ford SYNC. Funkcija izgovaranja poruka nije dostupna za iPhone. Ford pomoć u nuždi posluje u više od 30 europskih zemalja. Ova funkcija radi kada je kompatibilan mobilni telefon spojen a aktivira se zračni jastuk (uključujući i zračni jastuk za koljena), ili kada senzor otkrije da se isključila pumpa za gorivo. Govorne značajke i pomoć u nuždi nisu dostupne na svim europskim jezicima.

  Integrirani krovni nosač

  Jedinstven i inovativan krovni nosač možete jednostavno preklopiti kada nije u uporabi.
  Više nećete morati ugrađivati i skidati uobičajene nosače, možete proći ispod prepreka do visine od 2 m a zbog manjeg otpora zraka trošite manje goriva, vozite se tiše i sa manje buke vjetra. Sposoban je nositi teret od čak 130 kg.

  Nova, udobnija sjedala

  Vozačevo sjedalo i upravljač su serijski potpuno prilagodljivi, tako da lako možete pronaći idealan položaj za vožnju. Ugrađen je i naslon za ruku, dok su podesiva lumbalna potpora, grijana prednja sjedala i električnim putem podesivo sjedalo vozača dostupni kao dodatna oprema. Sjedala su vrlo udobna ali u isto vrijeme vrlo izdržljiva i robusna, što je podjednako važno.

  Jednostavan pristup sa svih strana

  Tourneo Custom je opremljen s dvama kliznim vratima a ispod vrata se nalazi letvica koja služi kao nogostup i olakšava ulaz. Podizna stražnja vrata omogućuju jednostavan pristup prtljažniku.

  Pametni pretinci

  Tourneo Custom nudi brojne mogućnosti pohrane stvari: skriveni pretinac na ploči s instrumentima za vaš mobilni telefon ili MP3 player (uključujući i 12-V utičnicu), iznimno veliki pretinac u suvozačevom sjedalu i naravno brojne držače za boce i čaše. Ukoliko odaberete dvodijelno sjedalo suvozača, možete koristiti kutiju skrivenu ispod sjedala zapremine 93 litre kao i preklopni stol dovoljno velik za prijenosno računalo.

  Zabava, koliko god je želite

  U ponudi je širok raspon najnovijih rješenja za zabavu u vozilu i informatičke opreme, uključujući i vrhunski paket s DAB radiom, CD reproduktorom, USB portom, višenamjenskim zaslonom, navigacijom, stražnjom kamerom, Ford SYNC-om i profinjenim rasporedom zvučnika.

  Brisači koji se automatski prilagođavaju kiši

  Brisači vjetrobrana sa senzorom za kišu uključuju se kada je na vjetrobranu otkrivena vlaga, a zatim prilagođavaju brzinu kako bi obrisali sve što trenutno vrijeme donese. Odaberite jednu od šest različitih razina osjetljivosti kako bi odredili koliko se vlage mora akumulirati prije pokretanje brisača. Brisači vjetrobrana sa senzorom za kišu i automatska svjetla dostupni su kao dodatna oprema uz doplatu.

  Prednja svjetla koja se uključuju automatski, kada je to potrebno

  Transit Custom opremljen je senzorima koji detektiraju smanjenu razinu svjetla i automatski aktiviraju svjetla na vozilu. Prednja svjetla će se automatski uključiti, čak i pri ulasku u tunel. Automatska svjetla su dostupna kao dodatna oprema uz doplatu.

  Quickclear grijani vjetrobran

  Kada pritisnete tipku, ugrađeni grijaći elementi brzo uklanjaju led ili snijeg na vjetrobranskom staklu, tako da se ne morate truditi čistiti vjetroran po neugodnom i hladnom vremenu. Dostupno kao dodatna oprema uz doplatu.

  Fordov Easy Fuel sustav za sprječavanje natakanja pogrešnog goriva

  Zahvaljujući Easy Fuel sustavu, u Vaš je Transit praktički nemoguće natočiti pogrešnu vrstu goriva jerpogrešna mlaznica jednostavno neće stati u grlić. Čepa spremnika više nema, pa tako niti uprljanih ruku.

  Vanjska zrcala koja se automatski preklapaju

  Kada pritisnete tipku, električno preklopivi retrovizori se preklope prema unutra, čime se izbjegavaju slučajna oštećenja. Osim toga, grijani su pa ćete i na niskim temperaturama imati jasan pogled, a na njima se nalaze i pokazivači smjera.

  Automatski dugi snop. Pomaže Vam vidjeti bez zasljepljivanja drugih.

  Automatsko uključivanje dugog snopa je koristan alat za noćnu vožnju koji sprječava zasljepljivanje vozača koji vam dolaze u susret, tako da isključuje dugi snop kada otkrije dolazak vozila iz suprotnog smjera. Svjetla će se automatski vratiti na dugi snop i omogućiti optimalnu vidljivost. Automatski dugi snop je dostupan kao dodatna oprema uz doplatu.

Bookmark & Share