Siguran, snažan i zabavan

Nevezano uz to, volite li više benzinske ili dizelske motore, ručni ili automatski mjenjač, Tourneo Connect nudi vam obilje mogućnosti. Koji god paket motora ili mjenjača odaberete, dobit ćete iznimno veliku upotrebljivost i ekonomičnost: približno 24 % nižu potrošnju s 1,0-litrenim motorom EcoBoost.

S profinjenim dizajnom šasije i osovine, te pogona na prednje kotače i električnim servoupravljačem, osjećat ćete se kao da vozite osobni auto, a ne gospodarsko vozilo.

 • Snaga

  Iskoristite svoj benzinski motor
  Novi 1,0-litreni 3-cilindarski benzinski motor EcoBoost sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem razvije 100 KS i 170 Nm okretaja. U kombinaciji s drugim tehnologijama za uštedu goriva, kao što je Auto-Start-Stop, ovaj nagrađeni motor jamči snagu, koju bi očekivali inače od običnog 1,6-litrenog motora, s time da postiže 24 % manju potrošnju i 25 % manju emisiju CO2, koje iznose svega 119 g/km. Ako želite automatski mjenjač , 1,6-litreni EcoBoost sa 150 KS i 240 Nm okretaja opremljen je sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem (nije na izbor sa sustavom Auto-Start-Stop.

  Snažni i štedni dizel motori
  Ukoliko više volite dizel motore, birati možete između 1,5- i 1,6-litrenih dizel motora Duratorq TDCi: 75 KS, 185 Nm, 5-stupanjski ručni mjenjač, ili 95 KS, 230 Nm s 5- stupanjskim ručnim mjenjačem. Motori s 75 i 95 KS imaju i sustav Auto-Start-Stop (dodatna oprema), sustav za upravljanje akumulatora i pametno regenerativno punjenje. Motor s 95 KS sa sustavom Auto-Start-Stop sustavom za ograničenje brzine na 100 km/h ima i najnižu emisiju CO2 u svojem razredu, samo 97 g/km. Na izbor je i nabolja mogućnost ECOnetic u ovom razredu: posebno umjerena i konfigurirana inačica sa 95 KS, koja uključuje serijski paket za manju potrošnju i sustav za ograničenje brzine na 100 km/h, koji je i moguće isključiti (fiksni sustav za ograničenje brzine je na izbor kao dodatna oprema).

 • Ekonomičnost

  Trošite manje goriva uz Start/Stop sistem
  Kad Transit miruje, motor se automatski isključuje i na taj način štedi gorivo. Kada pritisnete spojku, motor se trenutno ponovno pokrene. Ovaj sustav dolazi do izražaja u gradskoj vožnji i u tom se režimu potrošnja goriva smanjuje za 10% (gradska).

  Pametni informacijski sistem koji pomaže da vozite ekonomičnije
  Inovativni sustav Ford Eco Mode neprestano ocjenjuje utjecaj vašeg načina života na potrošnju goriva. Sustav analizira vašu brzinu, mijenjanje brzina, skretanje i vrijeme reakcije, čak i broj kratkih i dugih putovanja koje obavite. Nakon toga vam pametna programska oprema savjetuje kako možete smanjiti potrošnju goriva.

  Bolja aerodinamičnost za poboljšanu potrošnju
  Kada vozite polako, a kako bi ohladio motor, sustav aktivne mreže za dohvat zraka pušta otvoren prorez na prednjoj maski. Kada ubrzate, on se automatski zatvori i time se popravi aerodinamičnost i pomaže se sačuvati gorivo.

  Ekonomičniji način punjenja baterije
  Za razliku od konvencionalnih sustava, pametna tehnologija regenerativnog punjenja baterije puni samo kad je to potrebno i, ako je moguće, ne dok je pritisnuta papučica gasa. To vam pomaže uštedjeti čak i više goriva, s daljnjim smanjenjem emisija.

 • Upravljanje

  Odlična vožnja koju uvijek imate pod nadzorom
  Osmišljen za najveći nadzor i udobnost, ovo vozilo daje i veće samopouzdanje i kod većih brzina, kod vlažnih ili suhih uvjeta, sa ili bez putnika. Podešena šasija i stabilizator omogućuju vozilu veliku razinu stabilnosti i kontrole. Volan ima prilagodljiv doseg i nagib, pa ćete lako pronaći svoj idealni položaj vožnje. S idealno namještenim kompaktnim mjenjačem također ćete uživati u odličnom odazivu i povratnoj informaciji o nadzoru vozila.

  Jednostavna vožnja i kratki okretni krug
  S 5- ili 6-stupanjskim mjenjačem i visokim rasponom zavoja omogućeno je potrebno ubrzanje uz manje mijenjanja brzina. S okretnim krugom od 11,3 m zavojita vožnja po prometnim ulicama bit će manje stresna.

Bookmark & Share