Inovativan dizajn i tehnologija

Svaka karakteristika i tehnologija uTourneo Connectu ima svoj razlog i osmišljene su kako bi vam olakšale život. S Fordovim sustavom za glasovno upravljanje SYNC putem glasovnih naredbi jednostavno možete zvati i primati telefonske pozive, te upravljati glazbom u vozilu. Sustav će vam čak i pročitati vaše sms poruke. *

Senzori i ekrani pomažu vam sigurno parkirati, ali i kod izbjegavanja prepreka, a neke od tehnologija funkcioniraju automatski, pa primjerice, ne morate više brinuti za uključivanje svjetala ili brisača. Više o tome u tabovima.

*Mobilni telefoni koje podupire SYNC. Funkcija sms poruke nije rapoloživa za iPhone.

 • Iskustvo vožnje

  U svakom Fordu možete pronaći iznimne tehnologije, a mnoge od njih nalaze se i u Tourneo Connectu. Ugrađene kao dio standardne ilidodatne opreme, svaka od tehnologija ima korisnu upotrebu, bez obzira da li je to u svrhu zabave, povezivanja, zaštite ili ugodnijeg i jednostavnijeg putovanja.

  Senzori zbog kojih parkiranje više neće biti stresno
  Senzori za mjerenje udaljenosti pri parkiranju pomažu vam odrediti udaljenost između vašeg automobila i bilo koje prepreke ispred ili iza vozila. Kada otkriju prepreku, uključuju zvučno upozorenje čija se učestalost povećava približavanjem prepreke.

  Lakša vožnja unatrag
  Rubnjaci, kante za smeće, niski zidići… Stražnja kamera za pomoć prilikom vožnje unatrag pokazuje na zaslonu ugrađenom u retrovizoru sve što se nalazi iza vas, a uključuje se automatski, kada odaberete vožnju unatrag. Sustav pokazuje i virtualne linije putanje vozila, te vam tako pomaže parkirati na malom i uskom parkirnom prostoru.

  Rotirajuća svjetla za bolju vidljivost noću
  Ukoliko uključite pokazivač smjera i skrenete na cestu ili na parkirni prostor, svijetlo unutar maglenke ( na strani u koju skrećete) automatski će osvjetliti rub ceste, te vam time omogućiti bolju vidljivost prilikom skretanja.

  Manje zahtijevna vožnja, ekonomičnije putovanje
  Tempomat, zajedno s prilagodljivim sustavom za ograničavanje brzine, pamti odabrano ograničenje brzine vašeg kombija. Osim što štedi gorivo, smanjuje mogućnost prekoračenja brzine, te kao i svi tempomati, održava odabranu brzinu, čineći vožnju opuštenijom, naročito prilikom dugih putovanja i vožnje po autocesti.

 • Udobnost i praktičnost

  U svakom pogledu, svaka karakteristika i tehnologije u novom Tourneo Connectu namijenjene su ispunjavanju vaših potreba, jednostavnijem putovanju, opuštenosti i udobnosti.

  Više od 16 sjedećih kombinacija za potpunu prilagođenost
  Domišljat raspored sjedenja, uključujući i Fordov sustav položenih sjedala, omogućava vam jednostavnu organizaciju unutrašnjosti za prijevoz putnika, prtljage, dugačkih predmeta ili pak kombinaciju svega navedenog.

  U Tourneo Connectu s 5 sjedala, drugi je red dijeljiv u razmjeru 60/40.
  S položenim naslonjačima sjedala, koje u cijelosti možete pomaknuti naprijed, maksimalno ćete iskoristiti teretni prostor. A ako trebate još više prostora za teške i velike predmete, sjedala u cijelosti možete brzo i jednostavno maknuti.

  U Grand Tourneo Connectu Fordov sustav položenih sjedala daje vam još više prostora za prilagođavanje. Ovaj sustav omogućava vam da složite dijeljena sjedala u drugom redu, te da ih pomaknete naprijed u prostor za noge, tako da dobijete u potpunosti ravan i slobodan teretni prostor.

  U Grand Tourneo Connectu sa 7 sjedala sjedala trećeg reda možete spustiti u 50/50.

  Savršeni zvuk
  Najsuvremeniji Sonyjev radio/CD-sustav DAB, koji je na izbor kao dodatna oprema, uključuje četiri vrhunska zvučnika.

  Uvijek grijano sjedalo vozača
  Bez obzira na hladnoću vani, u kabini se možete brzo ugrijati uz pomoć grijanog vozačevog sjedala.

  Svjetla koja se uključuju automatski kada je to potrebno
  Novi Tourneo Connect ima senzore koji detektiraju smanjenu razinu svjetla i automatski aktiviraju svjetla na vozilu. Primjerice, pri ulasku u tunel. Vožnja s takvim svjetlima je jednostavnija i sigurnija. Automatska svjetla su dostupna kao dodatna oprema u kompletu s brisačima koji se automatski prilagođavaju kiši. (više o tome u nastavku)

  Vanjski retrovizori koji se sami sklapaju i tako su zaštićeni
  Vanjski retrovizori se vrlo lako mogu uništiti, naročito kada vozite tijesnim ulicama ili parkirate na uskoj cesti. Odabrani električno sklopivi retrovizori pritiskom na gumb se sklapaju prema unutra, te tako štite od neželjenih oštećenja. S obzirom da su i grijana, u hladna jutra na put možete krenuti brže i sigurnije.

  Polica za veću urednost kombija
  Polica za odlaganje iznad vozača i suvozača stvara dodatni prostor zbog kojeg će kabina uvijek biti uredna, a stvari na dohvat ruke.

  Brisači koji se automatski prilagođavaju kiši
  Brisači vjetrobrana sa senzorom za kišu uključuju se kada je na vjetrobranu otkrivena vlaga, a zatim prilagođavaju svoju brzinu kako bi obrisali sve što trenutno vrijeme donese. Odaberite jednu od šest različitih razina osjetljivosti kako bi odredili koliko se vlage mora akumulirati prije pokretanja brisača. Brisači vjetrobrana sa senzorom za kišu dostupni su kao dodatna oprema u kompletu s automatskim svjetlima. (više u nastavku)

  Volan koji se prilagođava vašim potrebama
  Volan je moguće vrlo lako prilagoditi po visini i dubini, pa ćete tako lakše namjestiti svoj idealan, najudobniji položaj za vožnju.

  Prostor za sve
  Otvoreni dio prostora na sredini konzole kod ručne kočnice osmišljen je tako da vam je sve na dohvat ruke. Na izbor vam je držač za čašu i prostor za prijenosno računalo ili dokumente formata A4 i/ili manje predmete. Na izbor su i mjesta za Aux i USB te 12 V utičnica: jedna se nalazi na prednjem dijelu konzole a vozača i suvozača, a druga je uzadnjem dijelu, tako da i putnici iza imaju mogućnost priključenja.

  Namjestite idealnu temperaturu za sebe i svojeg suvozača
  S dvosturkim elektorničkim klima uređajem sa automatskom regulacijom temperature (DEATC), koja je na izbor kao dodatna oprema, možete namjestiti temperature koje odgovaraju i vama i vašem suvozaču, a sustav je kao takvu održava pomoću napredne klimatizacije.

  Panoramski krov za prirodnu svjetlost
  Jednodjelni panoramski krov, koji je kod modela Titanium dio standardne opreme, a za model Trend na izbor je kao dio dodatne opreme, daje poseban osjećaj prostranosti i ispunjava unutrašnjost prirodnim svjetlom. Solarno krovno staklo štiti od naleta vrućine, a električno upravljanje žaluzinama omogućava vam da precizno regulirate koliko ćete svjetla pustiti u unutrašnjost.

  Zaštita sjedala od svakodnevne upotrebe
  Ako često prevozite prtljagu ili opremu, Grand Tourneo Connect sa 7 sjedala ima i dodatni prostor za veće predmete. Ugrađeno ima pokrivalo za tlo za zaštitu preklopljenih sjedala, kao i pokrivala za naslonjače sjedala u drugom redu.

  Vjetrobransko staklo brzo se čisti uz funkciju Quickclear
  Pomoću ove pametne funkcije u ledena zimska jutra lakše ćete krenuti na put. Jednostavno pritisnite tipku i sustav će odmrznuti ili odrositi staklo u samo nekoliko sekundi, čak i kod temperatura ispod ništice.

  Fordov Easy Fuel sustav za sprječavanje natakanja pogrešnog goriva
  Zahvaljujući Easy Fuel sustavu u vaš kombi je praktički nemoguće natočiti pogrešnu vrstu goriva jer pogrešna mlaznica jednostavno neće odgovarati. Kod Easy- Fuel sustava nema čepa od spremnika, pa tako niti uprljanih ruku.

  Otvaranje izatvaranje prozora samo jednim dodirom
  Dodirom gumba u potpunosti možete, zajedno ili odvojeno, otvoriti ili zatvoriti kako vozačev, tako i suvozačev prozor i tako ćete u kabinu pustiti točno onoliko zraka koliko vam je potrebno.

Bookmark & Share