Smirujuće siguran i pouzdano zaštićen

Novi Tourneo Connect uključuje brojne pametne tehnologije, čiji je cilj pomoći zaštititi vas, vaše putnike i teret. Tehnologije pomoću kojih vozilo automatski skreće, ili koje pomažu u uspostavi hitnih poziva ili koje smanjuju stres kod vožnje uzbrdicom, čine vožnju sigurnom i zaštićenom. Kod sustava koji omogućavaju zaključavanje i otključavanje pojedinih vrata, kopiranje ključa je skorom nemoguće, a alarm se oglasi i kada je akumulator otklopljen.

Novi Ford Tourneo Connect je prvi i jedini do sada u svojem razredu kojem je neovisna organizacija za sigurnost u prometu Euro NCAP dodijelila najvišu ocjenu s 5 zvijezdica.

 • Pomoć vozaču

  Detaljan popis tehnologija vozaču može olakšati život, te brzo reagirati u slučaju nesreće ili je čak spriječiti na vrijeme.

  Ford SYNC s funkcijom Pomoć u nuždi može pozvatiu pomoć i kada vi to ne možete
  Bitan dio sustava Ford SYNC, koji može spasiti život, je Pomoć u nuždi. U slučaju nezgode u kojoj je aktiviran zračni jastuk ili je isključena pumpa za gorivo, ova tehnologija umjesto vas može automatski pozvati nadležne hitne službe. Možete uspostaviti poziv i razgovor s hitnim službama, ako vam je to potrebno. Sustav će posredovati ključne informacije, ako što su GPS-koordinate, čak i ako niste pri svijesti.*
  * Fordova Pomoć u nuždi djeluje u više od 30 europskih država. Ova funkcija djeluje kada je povezana s mobilnim telefonom kojeg imate sa sobom, kada se aktivira zračni jastuk (ne uključuje zračne jastuke na koljenima) ili kada senzor koji prepozna udarac isključi crpku za gorivo. Govorna funkcija i Pomoć u nuždi nisu na raspolaganje na svim europskim jezicima.

  Kako biizbjegli sudare kod niskih brzina, auto skreće umjesto vas
  Sudari kod slabo prohodnog prometa, koji se zaustavlja svako malo, događaju se sve češće.
  Active City Stop je napredna tehnologija osnovana kako bi vam pomogla da ovakve događaje spriječite ili ih izbjegnete. Ako vozite brzinom ispod 30 km/h, a sustav prepozna da se auto ispred vas iznenada zaustavio, vozilo će početi automatski skretati. Sustav Active City Stop je zbog inovativnosti osvojio nagradu Euro NCAP Advanced za sigurnost.*
  * Nagrada je bila dodijeljena sustavu ugrađenom u automobil Ford Focus

  Dodatni nadzor pri kretanju uzbrdo
  Sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici sprječava klizanje vozila unatrag. Radi na način da održava pritisak na kočnicu dodatnih 2,5 sekunde i time vam daje više vremena za prebacivanje stopala sa papučice kočnice na papučicu gasa. Sustav je također koristan prilikom kretanja i zaustavljanja na skliskim površinama.

 • Bezbjednost

  Ford je neprestano u razvijanju inovativnih nagrađenih sigurnosnih funkcija i tehnologija. Veliki broj njih pronaći ćete i u novom Tourneo Connectu i svaka od njih brinut će za vašu sigurnost kad god ste na cesti.

  Samopouzdan i u najzahtjevnijim uslovima (ESP)
  Vozilo je opremljeno sa elektronskim programom stabilnosti (ESP), koji uključuje brojne tehnologije koje garantuje kontrolu nad vozilom. Senzori registruju nagle promjene u upravljanju i blokiranju ili ponašanje vozila, zbog čega bi mogli da izgubite kontrolu, a ESP sa tačnom fleksibilnošću brzine svakog pojedinog točka brine o stabilnosti i pomaže u sprečavanju klizanja. Među funkcijama sistema ESP su sistem za pomoć pri kretanju uzbrdo, sistem za pomoć pri naglom kočenju i elektronsko povećanje pritiska u kočionom sistemu.

  Optimalna trakcija uz minimalan napor (TCS)
  Naš napredni sistem za dinamičku kontrolu proklizavanja (TCS) sprječava prekomjerno proklizavanje točkova i pruža optimalnu trakciju, prijenos snage i stabilnost u momentu kada ih najviše trebate.Sistem stalno prati i prilagođava količinu energije koja je dodijeljena svakom točku kako bi se osigurao najbolji mogući kontakt sa površinom i trakcija prilikom ubrzanja.

  Upozori vas ako padne tlak u vašim pneumaticima
  Bitno je uvijek imati pravilno napunjene pneumatike, čime štedite gorivo, čuvate pneumatike i brinete za svoju sigurnost. Zato senzori prate svaki kotač i upozoravaju vas ukoliko dođe do problema, tako da možete lako zaustaviti vozilo, provjeriti i ponovno napuniti gumu ili je po potrebi i zamijeniti.

  Rano upozorenje da je pneumatik ispuhan (TPMS)
  Ako bilo koja od guma počinje da gubi pritisak tokom putovanja, sistem za praćenje pritiska u pneumaticima (TPMS) odmah upozorava paljenjm ikone na instrument tabli. Kako biste mogli da se sigurno zaustavite i riješite problem.

  Sistem stabilnosti prikolice
  Sistem stabilnosti prikolice otkriva vijuganje ili zanošenje prikolice i smanjuje brzinu , te na taj način pomaže da se riješe problemi, sa ciljem da osigura veću kontrolu prilikom vuče(trakcije). Vozilo usporava smanjenjem obrtnog momenta kao i postepenim povećanjem sile kočenja na sva četiri točka.

  Više snage za skretanje u nuždi (EBA)
  Pomoć kod skretanja u nuždi (Emergency Brake Assist, EBA) vašem kombiju omogućuje najveću efikasnost prilikom skretanja u nuždi. Ovaj sistem prepznaje koliko jako ste pritisnuli kočnicu i onda , kada je to potrebno, automatski je povećava.
  Da biste smanjili zaustavni put, nova hidraulika osigurava dodatni pritisak kočenja na zadnje kočnice u hitnim slučajevima zaustavljanja, kada se aktivira kočioni sistem.

  Napredni sistemi za sigurnije kočenje (EBD)
  ABS Sistem i elektronska distribucija sile kočenja (EBD) vam omogućuju veću kontrolu nad kočenjem.

  Poboljšani sistem vazdušnih jastuka
  Novi Tourneo Connect je dostupan sa vazdušnim zavjesama , frontalnim i bočnim vazdušnim jastucima za vozača i suvozača, kao i sa poboljšanim aktivatorima sistema. Na ključnim tačkama u vozilu su napredni senzori koji garantuju brze i kontrolisane reakcije.

  Stražnje upozorenje pri naglom kočenju (EBL)
  Sistem upozorenja pri naglom kočenju (EBL) automatski treperi svjetlima kočnica i upozorava druge vozače kada iznenada počnete naglo da kočite.

  Nemojte da zaboravite na sigurnosne pojaseve
  Upozorenje za upotrebu sigurnosnog pojasa vozača će vas upozoriti ako ste zaboravili da se zavežete i dolazi kao standardna oprema svakog modela.

  Da bi se obezbijedila sigurnost djece
  Montaža Isofix-a za dječje sjedalice u izboru je kod jednodjelnog vozačevog sjedišta za vozača u verziji Van, i dva spoljna zadnja sjedišta (2. red) u verzijama-Van i Kombi.

 • Zaštita

  Više pretinaca, bolje će sakriti vaše osobone predmete. Niz naprednih sigurnosnih sustava zaštiti ih ok krađe i vozaču daje najveću sigurnost.

  Vi birate koja vrata želite zaključati i otključati
  Novi Tourneo Connect je serijski opremljen s daljinskim središnjim zaključavanjem. U ovom novom sustavu zaključavanje je sigurnije nego ikad. To je stoga što može otvoriti svaka pojedina vrata, bez automatskog otključavanja ostalih vrata. Ostala vrata ostaju čvrsto zaključana sve dok pritisnete sigurnosni prekidač na vozačevim vratima. Ovaj se prekidač može koristiti za kontrolu zaključavanja i otključavanja svih vrata vozila.

  Protuprovalne brave
  Sve brave su zaštićene protiv krađe oklopom koji sprječava rezanje, bušenje ili razbijanje.

  Napredni ključ kojeg nije moguće kopirati
  Uz napredni sustav centralnog zaključavanja, novi sklopivi ključ opremljen je odašiljačem s dva kanala. Nemoguće ga je skenirati ili kopirati. Može se ponovno puniti, vodootporan je i može se koristiti s udaljenosti do 30 m od svojeg kombija.

  Pregrada, u cijelosti izrađena od čelika, kradljivcima onemogućava provalu
  Čelična pregrada pune visine i širine kradljivcima onemogućava pristup sadržaju tovarnog prostora,čak i ako su se uspjeli probiti u kokpit. Pregrada je ujedno i sigurnosni sustav koji vas štiti od tereta ili alata u slučaju nezgode.

  To nisu obične brave
  Novi Tourneo Connect je opremljen s bravama koje nakon 45 sekundi ponovno automatski zaključaju vrata, ako ih niste otvarali, zatim uz koje je nemoguće zaključati prednja vrata ako su pritvorena, a to su i brave koje automatski otključavaju sva vrata ako se aktiviraju zračni jastuci.

  Još prostora za skladištenje dragocjenosti
  Dragocjenosti sigurno zaključajte u pretinac ispod suvozačevog sjedala.

  Dvije vrste alarmnih naprava s visokim performansama
  Vanjska alarmna naprava štiti vaše vozilo tako što se upali ako se vrata otvaraju na silu. Za još veću zaštitu odaberite alarmni sustav Thatcham Category 1. Ovaj sustav se automatski upali kada zaključate vozilo i stvara snažan zvučni signal prilikom upada u vozilo, kod podizanja vozila ili ako senzori pokreta raspoznaju ikakvo kretanje u unutrašnjosti vozila.

  Dodatni neovisni alarm
  Zvučnik s pričuvnom baterijom je dodatni, pomoćni alarmni sustav. On aktivira sirenu kada se aktivira glavni alarm. Opremljen je svojom baterijom i aktivira se čak i ako je netko odspojio akumulator.

Bookmark & Share