Iskustvo vožnje

Uživajte u spoju snage i udobnosti


Novi Ranger je opremljen tehnologijom koja će vam pomoći kako u područjima bez puteva tako i u gužvi gradskih ulica. Odlikuju ga osobine koje čine vaše iskustvo vožnje je ugodnim i opuštajućim.

 • Tehnologija vožnje

  Od svladavanja oštrih uspona na pijesku, blatu ili ledu, do parkiranja u uskim parkirnim prostorima, Ranger ima niz tehnologija koje vam pomažu u vožnji.

  Mogućnost odabira pogona 4x4 za svaki teren

  Imate izbor četiri načina vožnje: 4x2 za uobičajenu vožnju, 4x4 (High Range) za loše uvjete na cesti i blato te 4x4 (Low Range) za posebno izazovan teren. Činjenica je da Ranger ima udaljenost od tla od 229 mm pomaže mu savladati i najteže uvjete.

  Korištenje funkcije Electronic Shift-On-The-Fly pomaže vam prebacivati se između načina 4x2 i 4x4 High Range dok ste u pokretu. Sustav radi zajedno s funkcijama Electronic Stability Programme (ESP) i Electronic Traction Control (ETC).

  Ranger se prilagođava vašem individualnom stilu vožnje

  Odaberite jedan od tri načina: Normal, Performance ili Performance s ručnim mjenjačem. Dok vozite, Rangerov inteligentan automatski prijenos sa softverom Advanced Driver Recognition nadzire vaše ponašanje u vožnji i progresivno isporučuje osobnije iskustvo vožnje. Softver „uči“ o vozačevu stilu i prilagođava mu korištenje prijenosa.

  Dodatno prijenos otkriva situacije u vožnji – primjerice uspon, spust, svladavanje zavoja, vuču – i jamči da se promjene prema gore ili prema dolje događaju u najboljem mogućem trenutku da bi pomogle kontroli i reakcijama vozila.

  Jednostavnija i sigurnija vožnja unazad pomoću stražnjih kamera

  Standardno na modelu Wildtrak (dodatno na Limited), stražnja kamera prikazuje pogled unazad na zaslonu ugrađenom u unutarnji retrovizor. Ovo vožnju unazad čini jednostavnijom i sigurnijom i prikazuje kuku za vuču radi jednostavnije vožnje s prikolicom.

  Senzori koji pojednostavnjuju parkiranje

  Kad je Ranger postavljen za vožnju unazad (bez prikolice), radio emitira upozorenje ako je objekt smješten unutar 1,8 metara od stražnjeg kraja vozila. Učestalost zvučnog signala naznačuje blizinu objekta, zbog čeg ga je lakše izbjeći. (Standardno na modelima Limited i Wildtrak).


  Tempomat duge vožnje čini opuštenijima

  Postavite željenu brzinu putem prekidača na upravljaču i pustite da tempomat duge vožnje učini manje zamornima. (Standardno na modelima XLT, Limited i Wildtrak).


  Putno računalo daje važne informacije o putovanju

  Ovo vam daje važne informacije o prijeđenim kilometrima, potrošnji goriva, brzini i vanjskoj temperaturi zraka. Sadrži i „udaljenost do praznog rezervoara“: procijenjene kilometre prije nego se spremnik s gorivom isprazni. To je posebno korisno na dugim putovanjima ili u divljini.


  Ugrađena satelistka navigacija jamči dolazak na odredište

  Jednostavno programirajte odredište koristeći tipke središnje konzole da biste dobili audio i video upute, te informacije o trenutnoj lokaciji i okolnom području. SatNav je pametno integriran s audiosustavom radi sigurnosti. (Standardno na Wildtraku, dodatno na Limitedu).

 • Udobnost

  Unutrašnjost novog Rangera iznimno je opuštajuće mjesto, neovisno o vanjskim uvjetima.

  Postavite jednu temperaturu za sebe, a drugu za suvozača

  Pomoću dvostrukih kontrola temperature možete postaviti pojedinačne temperature za vozača i suvozača. Standardno na Wildtraku i Limitedu.

  Nova prilagodljiva prednja sjedala

  Novi Ranger ima potpuno prilagodljiva prednja sjedala radi dodatne udobnosti. Elektronski prilagodljivo vozačko sjedalo u 8 točaka dostupno je na određenim modelima, a omogućava vam postizanje optimalno udobne postavke sjedenja na pritisak gumba. Sva prednja sjedala imaju podignut položaj, što vam daje jasan pogled na cestu ili teren. Sve vam to osigurava više vremena za reakciju, poboljšavajući sigurnost svih u vozilu.

  Udobnija stražnja sjedala

  Prostranija kabina novog Rangera znači dau stražnja sjedala nude više prostora za noge, a u izvedbi Double Cab to je najbolje u klasi.

  Ovisno o modelu, postoje nasloni za glavu, središnji naslon za ruke te držači čaša. U nekim verzijama stražnja je sjedala moguće spustiti i osigurati, čime se dobiva dodatni prostor ili pristup prostoru za pohranu ispod sjedala. Super Cab dolazi s dodatnim pomičnim stražnjim sjedalima za povremene putnike. Sigurnosni pojasevi sa zaštitom u tri točke standardni su na svim sjedalima.

  Na posljetku, ISOFIX držači za dječja sjedala dostupni su na stražnjim sjedalima izvedbe Double Cab kad ste s obitelji ili na vikend-izletima.

  Raspon ugrađenih sustava zabave

  Birajte između četiri razine ICE sustava. Vrhunac ponude uključuje 5-inčni zaslon u boji, AM/FM, MP3 CD player, prepoznavanje glasa, Bluetooth® povezivost, USB povezivost i satelitsku navigaciju.

  Intuitivno dizajnirana kabina

  Iza upravljača primjetit ćete kako su kontrole prirodne u ruci i kako je lako čitati dobro pozicionirane brojčanike i jasne zaslone. Udobno, povišeno sjedenje osigurava sjajan položaj i pregled nad cestom.

  Najkvalitetniji audiosustavi

  Moćni sustav sa šest zvučnika može reproducirati MP3 datoteke na CD playeru i isporučiti superiornu kvalitetu zvuka.

  Postupno zatamnjenje svjetala kako biste se prilagodili

  Kazališno zatamnjenje svjetala automatski i postupno zatamnjuje svjetla interijera kad se motor uključi.

  Novi interijer suvremenog stila

  Sva tri stila kabine sad su šira, dajući vam više prostora za glavu i ramena nego prije, a jednako je velikodušan prostor za noge. U stvari, verzija Double Cab ima impresivan prostor za noge u stražnjem dijelu.

  Prostranija kabina

  Kad ste za upravljačem, povišen položaj daje vam osjećaj prostranosti. Daje vam i jedinstven pregled nad cestom (ili terenom).

  Udobnost nalik onoj u automobilu

  Uživajte u osjećaju i udobnosti materijala visoke kvalitete i suvremenog stila, te u prilagodljivim prednjim sjedalima i superiornom prostoru za noge. Neovisno o tome idete li na poslovni sastanak, na gradilište ili plažu, uvijek putujete s udobnošću nalik onoj u automobilu.

 • Praktičnost

  Ranger je zamišljen kako bi vam svakodnevni život učinio lakšim.

  Bluetooth®* s glasovnom kontrolom

  Možete upućivati i primati pozive mobitelom, mijenjati glazbu i koristiti druge naredbe samo pomoću svojeg glasa. Ne morate skidati pogled s ceste niti ruke s upravljača.

  Ford Easy-Fuel za sigurno punjenje spremnika

  Zahvaljujući ovome gotovo je nemoguće u svog Rangera utočiti pogrešno gorivo jer pogrešna mlaznica neće odgovarati. A Easy-Fuel je sustav bez poklopca pa više nikad nećete morati dirati prljav poklopac.

  Brisači koji se automatski prilagođavaju kiši

  Osjetljivi brisači sa senzorima za kišu počinju raditi kad otkriju prve kapi kiše. Gdje nisu navedeni na modelu, bit će postavljeni pametni brisači sa senzorima brzine. Oni automatski prilagođavaju brzinu brisanja kako se mijenja brzina vozila jer će se prirodno mijenjati i brzina sakupljanja kiše na vjetrobranu.

  Bočni retrovizori koji se automatski preklapaju

  Na modelima XLT, Limited i Wildtrak elektronski sklopivi retrovizori preklapaju se unutra na dodir gumba kako bi se spriječila slučajna šteta. Grijani bočni pokazivači smjera i donje lampe (standardno na modelu Limited) osvjetljavaju tlo dok izlazite.

  Quickclear grijani vjetrobrani znače kraj struganja leda

  Ova značajka omogućava brzo čišćenje leda bez struganja i jamči brzo odmagljivaje. Standardno na modelima XLT, Wildtrak i Limited.

  Ranger automatski osvjetljava vaš put

  Pokretane daljinskim otključavanjem ili uključivanjem i isključivanjem motora, donje vam lampe daju bolju vidljivost dok se približavate Rangeru u mraku. Donje lampe osvjetljavaju tlo pored prednjih vrata dostune su na modelima Limited i Wildtrak.

  Mnoštvo praktičnog prostora za pohranu

  Život je jednostavniji kad je organiziran. A Ranger može pomoći zahvaljujući mnoštvu prostora za pohranu. Postoje tri prostora za pohranu na središnjoj konzoli (kratak, dug i prostor hlađen središnjom klimom), ovisno o izvedbi koju odaberete. Sadrže prostore prikladne za hranu, držače čaša i boca, posude za manje predmete i važan prostor za mobitel. Pretinac za rukavice daje golemih 11,9 litara prostora i može čuvati 15-inčno prijenosno računalo, kompaktni kišobran i još mnogo toga. U čitavoj kabini pronaći ćete mnoštvo prostora za pohranu, a izvedba Double Cab ima dva velika prostora ispod sjedala.

  Supersigurna kontrolna ploča jednostavna za korištenje

  Nova središnja konzola omogućuje vam kontrolu nad naprednim funkcijama integriranog audiosustava pomoću središnje palice. Jednostavna je za interakciju i potput konvencionalne ugradnje nemoguće ju je ukrasti.

  Retrovizor jamči sigurnost

  Radi sigurnije vožnje elektromagnetski retrovizor automatski se zatamnjuje da bi spriječio odsjaj svjetala vozila iza vas. Na modelima Wildtrak postoji i dio zaslona za stražnju kameru. Standardno na modelima XLT, Wildtrak i Limited.

Bookmark & Share